Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Normális, hogy abbe az irányba...

Normális, hogy abbe az irányba halad a világ, hogy az aki odafigyel magára/alakjára stb. szinte negatívvá vált a túlsúlyosokkal/ igénytelenekkel szemben?

Figyelt kérdés
Akár kismama, anyuka, vagy csak egy "sima nő", ha odafigyel magára, sportol, stb... szinte le van nézve, önzőnek tartják, üres fejűnek, stb... Az meg aki kövér, az meg milyen jó, hogy elfogadja magát. Oké, fogadja, míg max 10-15 kiló van rajta. De sztem 30-50 kg felesleggel senkinek nem kellene elfogadnia magát, mert az egészségtelen, és szerintem iszonyú rossz példa. Ezzel szemben aki szélsőségesen jól néz ki az meg micsoda bűn... Szerintem ez nem normális. És nem az fáj, hogy az is boldog, aki nem "sovány", hanem hogy a túlsúlyt tolerálni kell, a sportot/ egészséges táplálkozást meg elítélni. Nem lehet őszintén kimondani rájuk a véleményt -ami igaz mellesleg- mert bántom az önérzetét, de ahhoz nem elég kitartó, hogy tegyen magáért. Akkor ezért miért az a hibás, aki meg tesz érte?
2017. aug. 26. 09:15
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
8-as: nem méregetek mást. De az a hozzáállás, ami mostanra szinte kötelező, hogy mindenkit meg mindent fogadjunk el, az nem tetszik, mert igenis rengeteg ember van, akit ezek az irányzatok befolyásolnak, és olyan élethelyzeteket fogadnak el, ami nem jó! Ebből csak egy szelet pl a súlykérdés. És rengeteg a magatehetetlen ember, aki csak sodródik, meg gyűlölködik, hogy másnak jobb, neki meg nem megy. Pedig, ha nem venné mindenki támadásnak a kritikát, akkor lehet, hogy többet érne el. Sokmindenkin lehetne segíteni, ha inkább a mértékletes önkritikára próbálnák meg rávenni az embereket, nem a beletörődésre...
2017. aug. 26. 10:18
 12/46 A kérdező kommentje:

Kedves pofibuki, az összes többi válaszoló tud normálisan, sértegetés nélkül eltérő véleményt közölni. Úgy látom, te erre nem vagy képes. Az általad említett munkák, mint a tűzoltó, alap erőnléttel indít, szóval valószínűleg nem 150 kg -ismétlem magam: egészségtelen túlsúly. Nem kell fitnessb*nak lenni, sehol nem írt ilyet senki. Igazából a kommentjeidnek semmi köze a kérdéshez, szóval nyugodtan továbbgörgethetsz, mert ez nem a te topicod, és a stílusodat tekintve nem is vagy ideillő vitapartner...

A "kispénzűn" pedig külön jót nevettem, mert bebizinyítottad, hogy igazi, buta, nagypofájú idióta vagy....

2017. aug. 26. 10:27
 13/46 anonim ***** válasza:

# 9

Azért az ugribugrizást ne nevezzük már munkának, elég szánalmas, hogy bárki ezt annak meri nevezi...jaj, de a trend ezt is elhitette...

Abba még véletlen sem gondolsz bele a posztgraduális szintedről, hogy nem mindenki tudta megoldani az egyetemet vagy nem is látta értelmét és lássuk be azt is, hogy az egyetemek "termékei" selejtesebbek-haszontalanabbak, mint a szakmunkásoké pláne az utóbbi időben, de ez másik tény-téma.

A mozgásra meg egészségügyi problémák is szabhatnak határt, de számodra ilyen sem létezik...

Továbbá, mint előzőnek írtam van az a munka és időbeosztás, amely mellett öngyilkosság az ugribugrizás, mint egészséges.

Viszont, amit nem próbáltál,80-ból mind ezt az ugribugrit-megélhetést kivitelezni, addig csak lenéző-okoskodó vagy mindenkivel, semmi több.

Neked is csak ez való:

Az egész egészséges életmód a kitartottaknak és a lusta-csókos-pénzes és persze karosszékes dolgozóknak van manapság, be kell látni sajnos.

2017. aug. 26. 10:28
 14/46 anonim ***** válasza:
0%

# 12

Nem vagyok kedves, de te szeretsz hazudni láthatóan:DDD

Semmi sértegetés nem volt csak "szókimondás" és ha felvettél egy "inget", az a te dolgod.

A sértegetést TE kezdted-valósítottad meg most;)

Ebből is az látszik, te egy ellenszenves-lenéző-újgazdag-buta-takó vagy;)

Szívesen a "kedvességet" viszont;)

Nem csak a tűzoltók 24-48-asok...stb, de ne is zavartassad magadat, hogy létezik más munkakör is a világon...

2017. aug. 26. 10:36
 15/46 A kérdező kommentje:
Te jó isten! Te már annyira másról beszéldz, hogy csodálom, hogy még érdet mit írsz. Aki szakmunkás, és ért is ahhoz, amit csinál az sem 80at keres, és ami a lényeg, fel tudja fogni: nem kell "ugribugrizni" mindenkinek, de igenis tenni kell a beteges túlsúly ellen, ebben kellene segítséget nyújtani, és nem nyugtatgatni őket, mert az már nem a szépségről szól. Illetve amire irányult a kérdés: a saját tehetetlenséged miatt ne mást hibáztass... Te se!
2017. aug. 26. 10:37
 16/46 anonim ***** válasza:

Tyűha, pofibuki, de megmondod a tutit mindenkinek

6-os vagyok, és elárulnék pár dolgot, amit persze te ugyanúgy tudsz, ahogy én, csak nem férne bele a teóriádba ezeknek a végiggondolása

12-24-48 órás munkarend váltott műszakban történik, tehát igaz, hogy hosszabb a munkaidőd, mint másnak, de cserében máanap, vagy a hét második felében szabad vagy.

Persze lehetséges, hogy olyankor másodállást kell vállalnod, nem egy mentőst ismerek, akik ezt teszik, mert annyira keveset kapnak. Viszont ha két állásod van, akkor ha sportra nem is marad energiád, a fizetésed már megüt egy élhető színvonalat, amiből elmehetsz a tescoba, és szabadabban válogathatsz egészségesebb és egészségetelenebb ételek közül, és nem vagy kiszolgáltatva a helyi közértesnek.

Másrészről viszont, ha nincs másodállásod, akkor igaz, hogy nagyon alacsony a jövedelmed, viszont rengeteg a szabadidőd, amibe a mozgás is bőven belefér. Futás, biciklizés, torna, street workout - amit amit szeretsz, amit fizikailag bírsz.

A másik: amikor a kevés pénzedből a sarki közért kis választékából bevásárolsz, akkor is eldöntheted, hogy inkább pár kiflit, és sok zöldséget, gyümölcsöt, egészséges ételeket veszel, vagy egy jó nagy kenyeret, kolbászt meg párizsit.

Van döntési lehetőséged. Az mindig van, bármilyen kevésből élsz, legfeljebb a szerencsétlen sorsú hajléktalan embereknek nincsen.

Harmadik: ahogy már a kérdező is írta: aki mentős, tűzoltó, fizikai munkás 24 órában, annak maga a munka jelent annyi mozgást, hogy normális étrend és egésszéges szervezet mellett fitt maradjon.

Szóval, nekem nem fogod lenyomni ezt a dumát a torkomon, mert pontosanm saját tapasztalatból tudom, hogy milyen a "nincsből" gazdálkodni, de ez nem mentség a tunyaságra, az igénytelenségre, és arra sem, hogy a gyerekeidet is erre neveled, mert ezt látják tőled.

2017. aug. 26. 10:49
 17/46 anonim ***** válasza:

# 15

Hétköznapi-átlagosan élő emberekről szól leírásom és NEM a benyaltakról-karosszékesekről ( vagy hangsúlyozom rólam ), ezt kellene megértened.Ők másként élik napjaikat, más körülményekben, más összegből havonta...MÁS...érted talán...

Tiszta sor, hogy nem 80-at kap egy szakmelós bár van az az ocsmány cég is az országunkban.Mondjuk némelyik virágkötő kap ennyit és látni is túlsúlyproblémát. Nekik mit akarsz segíteni-tanácsolni, amit ezen összegből nem igazán fog tudni beteljesíteni, mert ha még gyerek is van 1-2...lássad már be.

Amin nem tud változtatni egyszerűen, azért szerinted ő igénytelen...

Most a tehetős gazdag malacokról felesleges beszélni, telni fog nagy koporsóra is;)

2017. aug. 26. 10:52
 18/46 anonim ***** válasza:
47%

Ja, és az sem pénzkérdés, hogy képes vagy-e az önuralomra, hogy sokszor keveset egyél, akár jól esne több, akár nem, vagy, mivel amúgy is sajnálod magad a sz@r élet miatt, ami jutott, legalább nagyokat zabálsz, amíg fér beléd...

előbbi út az egészséghez vezet, utóbbi meg a biztos elhízáshoz, emésztési- és anyagcsere zavarokhoz...

akkor is, ha maga az étel ugyanaz.

az ilyen fontos apróságok is az anyagiakon múlnának? Szerintem csak a gondolkozáson és a tudatosságon, meg az akaraterőn.

2017. aug. 26. 10:55
 19/46 anonim ***** válasza:
69%

"Itt a probléma az, hogy nem egészséges, és az akiben megvolna a tettvágy azt is megnyugtatnak vele."

Ugyan, ne akard már elhitetni, hogy ennyire érdekel téged vadidegen emberek egészsége!

És ha pár kövér ember a fogyás helyett valóban az elfogadást választja, mi történik? Hacsak nem fitnesztermet üzemeltetsz (mert akkor ugye potenciális ügyfeleket veszítesz), ez neked tökéletesen mindegy kellene hogy legyen.

"itt a súlyra való igényességre értettem"

Ilyen szerintem nem létezik. Az igényesség az, hogy az embernek tiszta a ruhája és olyasmit vesz fel, ami jól áll neki, rendben van a haja, nem koszos, büdös és szalonképesen beszél és viselkedik. Az hogy milyen alakja van valakinek, annak ehhez semmi köze.

"Olyan ismerősöm is van, aki zabál mint a hülye, mégis vékonyabb nálam, meg is kapom folyton milyen vastag a lábam az övéhez képest, erre mindig elmondom neki, hogy legalább a bőröm nem aszott a cigitől."

Hát, jól múlatjátok az időt az ismerőseiddel, azzal szórakoztok, ki tud jobban szemétkedni a másikkal. Én az ilyen emberektől távol szoktam tartani magam.

2017. aug. 26. 10:56
 20/46 anonim ***** válasza:

Tényleg van olyan, mint amit az egyik válaszoló ír. Ő társadalomkritikát fogalmaz meg, te pedig kérdező személyi kritikát.

Én is tudok olyan munkahelyeket, ahol 100 ezer alatt dolgoztatnak, de olyan kemény munkát, hogy megszakadsz. Nagyon gyakori.

Ő azt állítja, ha úgyis kinyírják, akkor miért foglalkozna magával. Teljesen jogos az állítása.

Nyilván, aki olyan helyen dolgozik, ahol nem dolgoztatják halálra (ráadásul kevés pénzért) ő tud foglalkozni a külsejével, mert nem egy "halálraítélt".

Ha ez ellen akarnál érvelni, akkor pedig a kormányhoz fordulj és vitatkozz velük, hogy miért keres egy magyar negyed annyi minimálbért, mint egy német.

2017. aug. 26. 11:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!