Csak én undorodom a korosztályomtól? 19/l

Egy ideig hasonlóan gondolkodtam, mint te. Eltartott egy ideig, míg megvilágosodtam, de megérte. Mindig okosabbnak képzeltem magam a korosztályomnál, ezért elítéltem a más mentalitású embereket. A bulizás, szórakozás, barátok nagyon sokáig kimaradtak az életemből, amit rettenetesen bánok. Az ivás, cigizés sem az ördögtől való. Néha-néha belefér. Egy-egy alkalomtól nem leszel sem függő, sem pedig egészségtelen. Ha hiszed, ha nem, a mai emberek nagy része sokkal egészségtelenebbül él az aktív dohányosoknál és alkoholistáknál, mégis ők azok, akik ujjal mutogatnak másokra.
Próbálj meg kicsit lazítani, ne legyél ennyire komoly. Buta emberek mindig is voltak, és lesznek. Ettől függetlenül közöttük is nagyon sok jó ember van, csak nem veszed észre az egódtól. Bár az is lehet, hogy inkább nem akarod észrevenni. Próbálj meg velük egyszerűbb, hétköznapibb dolgokról beszélni, amikhez talán ők is hozzá tudnak szólni. Hidd el, ebből is nagyon jó beszélgetések ki tudnak alakulni. Talán még én is furcsán néznék, ha valaki a péniszem felépítéséről érdeklődne. Egy beszélgetésben ennek nem igazán van helye.

"Huszonévesekkel barátkozom, bár egy-két barát a korosztályomban is akad"
Elolvasod egyáltalán amit írtam?

Ne haragudj, hogyha ez ilyen mélyre ment kedves kérdező, de csak ugyanolyan provokáció, mint maga a kérdésed. Lehet, hogy nem vagy az, de megnyilvánulásaid alapján annak tűnsz. De semmi baj, lehet rajta változtatni. Nem rosszindulatból írtam a választ, sajnálom azt is, ha „irritállak”; csak felajánlottam egy másik perspektívát.
Ebben igazad van, hogy le lehet vonni következtetéseket az emberek érdeklődési köréből, de csak ez alapján minősíteni őket elég nagy hiba. Persze, aki veled ugyanezt teszi, és sznobnak tart csupán amiatt, hogy nem tömegkultúrát fogyasztasz; az szintén rossz. De te ugyanezt csinálod, ha belegondolsz. Nem attól vagy sznob, mert "olyan dolgokat szeretsz, amiket ők nem", hanem mert felsőbbrendűnek tartod magad, amiért te nem szereted ezeket a dolgokat. Sokat elmond az is, hogy hamis/gyenge érveléseddel lebutáztál és rögtön "bekategorizáltál", csak mert nem vagy képes elfogadni más véleményt. Elismerendő beismerni, hogy nem csak mindig neked van igazad. Szóval csak annyit tanácsolnék (bár gondolom nincs "szükséged rá", de bárki szabadon válaszolhat a kérdésedre) ha valóban vagy elég intelligens; ahelyett, hogy lenézel másokat, inkább szard le akkor őket, és tegyél valami produktívat, hm?

Az, hogy barátkozol, vagy MÁR a barátaid, az két külön dolog.
Az intelligens ember mindenkivel megtalálja az összhangot. Te nem. Nem lehet, hogy akkor nem is másokkal, hanem veled van a baj? :)
"Az intelligens ember mindenkivel megtalálja az összhangot"
Ezt még is honnan vetted? Inkább a kevésbé értelmesekre igaz ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!