Légyszi ne ítéljetek el, de ilyen esetben mit tegyek?
3 hónappal ezelőtt a szüleim,bár bőven megtehetnék, kijelentették ,hogy nem tánogatnak tovább anyagilag. Kiköltöztek külföldre,mivel a család másik fele ott él és ők is szerették volna.
Itthoaradtam és mindenképpen szeretném itt befejezni az egyetemet,itt élni.
Elkezdtem dolgozni,de mivel reggel 8-től este 6-7-ig kellett egyetemen lennem, nem ment. Késtem a beadandókkal,eontottam az átlagomon,annyira,hogy majdnem átsoroltak öntköltségesre. Teljesen kikészültem. Valamint megszoktam egy színvonalat, és most jóval az alatt élek.
Szóval fizetnem kell az albérletet, kaját,sulihoz szükséges dolgokat,ami csak az alap,de egyetem mellett nem találok olyan munkát,ami akár csak ezeket is finanszírozná.
mit tudnátok ebben az esetben javasolni?
Már MINDENT megpróbáltam,és bár nyáron nincs egyetem,szeptembertől kezdődik elölről az egész borzalom..
Hallottam,hogy vannak ilyen támogatói kapcsolatok...ez tényleg az utolsó dolog lenne,amit tennék,de egyszerűen annyira kétségbe vagyok esve,hogy már ezen is elgondolkodtam...
20L
"Úgy tanítottak a szüleim,hogy soha ne vegyek fel diákhitelt."
És arra nem tanítottak meg, hogy ne legyél prosti? :D Kérdezd csak meg a szüleid, melyik a jobb a szemükben, hajrá.
A szánalmast is alulról súrolod, remélem ez valami trollkérdés.
#7: És a szüleid arra is megtanítottak,hogy prosti légy? Nem hiszem.
Ha mégis megtennéd,ilyen múlttal ne számíts hosszú párkapcsolatra, viszont majd lehetsz macskás néni.
Kezdjük az elején: MIÉRT nem támogatnak tovább a szüleid?
Egész biztosan nem azért, mert külföldre mennek.
Kérdező neked ez kényszer vagy mi ? Kezdj el dolgozni, gyűjts és levelezőn elvégzed az egyetemet. Nem muszáj húszon x évesen diplomát szerezned ahogy elqrvulnod sem. Nehéz élethelyzetben vagy oké de nem kényszerít senki arra, hogy időre legyen diplomád, prostituáld magad van még 60 éved amit te osztasz be magadnak úgy ahogyan akarsz, miért ne tennéd ezt jól.
30/f
Miért nem támogatnak a szüleid ? Biztos nem azért mert külföldre mennek. Ettől még tudnának pénzt küldeni. Egyetértek a második valaszoloval. Ha egy nőnek az egyetemi tanulmányait finanszírozni kell akkor egyből beáll k.rv.ának, de azon nem gondolkodól el, hogy akkor egy fiú hogy szeret diplomat ? Vagy ezért van több nő a felsőoktatásban ? Képzeld, nekem a szobatársamat semennyire sem támogattak a szülei. Egy forintot nem kapott tőlük. Ő 3 évet 2 műszakban dolgozott és kozben esti levelezore járt, hogy tudja finanszírozni a képzést. Ja hogy ő férfi, és egy nő ezt nem engedheti meg magának ? Csak vald be magadnak, hogy nem akarod 1-2 évig érezni, hogy milyen az mikor osszehuzod magadat, és a legkönnyebb utat valasztod. Ha bevallod magadnak, hogy k.r.va leszel akkor oké.
Amúgy a diakhitellel nincs gond, mit gondolsz miért van ez ? Kiknek találták ki ? A férfi egyetemistáknak ?
Kérdező én megtudlak érteni. Kizárt, hogy munka mellett egyetemre/főiskolára járjak, ennyi. Aki megtudja csinálni, annak egészségére.
Mi most fogunk kimenni külföldre családommal, ha kint stabilizálódik a helyzet, akkor lehet, hogy egy-két éven belül belevágok úgy, hogy a család támogat. Amúgy meg nem.
Lehet mondani, hogy lusta vagyok, igen az vagyok. Nem érdekel, az élet amúgy sem verseny.
Ha jól értem a kérdező hirtelen esett ebbe a helyzetbe. Én a helyedben inkább mennék külföldre dolgozni pár évet és félre tennék, majd utána folytatnám. Mindenesetre sok szerencsét!
21F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!