Légyszi ne ítéljetek el, de ilyen esetben mit tegyek?
3 hónappal ezelőtt a szüleim,bár bőven megtehetnék, kijelentették ,hogy nem tánogatnak tovább anyagilag. Kiköltöztek külföldre,mivel a család másik fele ott él és ők is szerették volna.
Itthoaradtam és mindenképpen szeretném itt befejezni az egyetemet,itt élni.
Elkezdtem dolgozni,de mivel reggel 8-től este 6-7-ig kellett egyetemen lennem, nem ment. Késtem a beadandókkal,eontottam az átlagomon,annyira,hogy majdnem átsoroltak öntköltségesre. Teljesen kikészültem. Valamint megszoktam egy színvonalat, és most jóval az alatt élek.
Szóval fizetnem kell az albérletet, kaját,sulihoz szükséges dolgokat,ami csak az alap,de egyetem mellett nem találok olyan munkát,ami akár csak ezeket is finanszírozná.
mit tudnátok ebben az esetben javasolni?
Már MINDENT megpróbáltam,és bár nyáron nincs egyetem,szeptembertől kezdődik elölről az egész borzalom..
Hallottam,hogy vannak ilyen támogatói kapcsolatok...ez tényleg az utolsó dolog lenne,amit tennék,de egyszerűen annyira kétségbe vagyok esve,hogy már ezen is elgondolkodtam...
20L
Ilyenkor mindig elgondolkodok, hogy egy fiú vajon hogy végzi el az egyetemet?
Lassan ott tartunk, hogy a "fősulis lány" a ku.rva szinonimája.
Első körben lejjebb adhatnál a kib***tt igényeidből, időszakosan, amíg nem tudod magadnak finanszírozni, mint minden normális ember. Az egy dolog, hogy megszoktad, ez még semmire sem kifogás, most más helyzetben vagy, ehhez kell alkalmazkodni úgy, hogy közben dolgozol a célodért.
A kifogásaid pedig elég szánalmasak, egyszerűen lusta vagy megemberelni magad és áldozatokat hozni a cél érdekében, mintha anélkül elérnél bármit az életben. Okosabban kell az óráid felvenni, hogy ne vegyék el az egész napod, olyan munkákat kell találni, ami belefér az idődbe és összehúzni pár évre a nadrádszíjat, meg fog az térülni hosszútávon.
Elhiszem, hogy k-rválkodni sokkal egyszerűbb, de ha elindulsz ezen a lejtőn, semmi nem marad az integritásodból. Komolyan megéri pár év kényelem, hogy egy emberi hulladékká válj?
Nagyszülők közül az gyik nagyim él itthon,tőle nem tudnék pénzt kérni.
Keresztszülők is kint élnek.
Sajnos gimi előtt költöztünk a fővárosba külföldröl,tényleg minden olyan ismerősöm king él.
Ha lakótársakkal laknék,sem jönnék ki.
Úgy tanítottak a szüleim,hogy soha ne vegyek fel diákhitelt.
Ha kint élnek, miért baj?
Manapság van átutalás is.
Ha szüleid képesek támogatni, s mint támogatott egyetemista, nem teszik... hát... hát. Sajnálom őket.....
Öhm... Levelező, és a "megszokott életszínvonal" leadása... Tádámm! Értem én, hogy pénzért kefélni könnyebb, sőt, azon kisebbség táborába tartozom, akik nem fognak leköpni emiatt. Ellenben a szánalmas rinya-és kifogástegner miatt, amit itt lenyomtál, már inkább...
Lehet qrvának állni, ha te így akarod, csináld így, de legalább magadnak valld be, hogy nem, nem azért akarod mert nincs más lehetőséged, hanem csak azért, mert így könnyebb.
Hajrá, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!