Úgy érzem, pályát tévesztettem. Még nem késő?
Kereskedelem és marketing alapszakon vagyok jelenleg, még egy évem van, de rájöttem, hogy engem ez nem érdekel, ráadásul elhelyezkedni sem lehet vele, és a legnagyobb divatszak az összes közül. Hülye voltam, hogy ezt választottam anno, de teljesen fogalmatlan voltam és éretlen a döntéshez. Különösen kiemelkedő sem vagyok belőle. Megcsinálom a tárgyaimat, de nem érdekelnek igazán, lényegében bulizni meg zülleni mentem oda, nem tudást szerezni.
Van viszont egy dolog, amiből mindig is nagyon jó voltam, és az a nyelvtanulás és a fogalmazás. Régebben az volt a célom, hogy tolmács és fordító legyek, de elvetettem, mert mindig belémsulykolták, hogy felesleges azt tanulni. Elfelejteni viszont nem sikerült, folyamatosan ott "lebeg" bennem, mint B-tev vagy valami.
Most nemrég egy ismerősömnek lefordítottam valamit, fizetett is érte, és elképesztően élveztem. Én ezt akarom csinálni. Ez nem B terv, én szerintem nagyon jó lehetnék benne.
Jelenleg van két felsőfokú nyelvvizsgám, angol (IELTS) és német (DSD), de úgy gondolom, hogy ezt a két nyelvet igen sokán tudják, így megtanulnék mondjuk hollandul vagy spanyolul, az lenne a másik nyelv. A németet is igen gyorsan sikerült felsőfokig elsajátítanom, szóval bízom benne, hogy más nyelveket is.
Azt olvastam, hogy erre a mesterszakra két nyelvvizsgával meg bármilyen elvégzett alapszakkal lehet jelenthezni. Ez igaz? Ha igen, szerintetek érdemes megcsinálni, miután elvégzem ezt az alapszakot, amin vagyok?
Nincs más ötletem, nekem csak ehhez van tehetségem... Ezen kívül semmiben sem lennék jó sajnos.
Mit tudtok erről a szakmáról? Milyen az elhelyezkedési esélyek, mit tennétek a helyemben?
Köszi
20L
A tolmács az tök jó.
Nekem pl kelleni fog kb 3 fő a cégeimbe.
Ha könyv stb fordítás is megy akkor az megint oké.
Nyithatsz nyelviskolát, stb
A spanyol, holland az mindkettő nagyon fontos nyelv.
Bár én tudnék 4 nyelven :(
Mindenképpen befejezem a marketinget, ha már eddig eljutottam.
Köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!