A kamionsofőrök totál kihasznált lúzerek mindenki által? Munkáltató, feleség, élettárs?
Pár napja beszélgettem 2 kamionsofőrrel. Az egyikkel éppen kiabált a felesége a telefonba hogy miért nem érkezett még meg a fizetése a bankszámlára. (Amit ő kezel) A pali csak mentegetőzött neki és nyugtatta. Utána mondja, hogy nemrég házasodtak, a nő le van százalékolva pánikbeteg+depresszióval és ha nem érkezik a pénz akkor az nagyon felidegesíti de aztán ha megkapja akkor megnyugszik. WTF?? Emberek ennyire sem tartják magukat? Miért vesz el egy ilyen lusta, buta nőt egyáltalán? És dolgozik érte, neki adja a pénzt. Utána említi hogy a van más probléma is mert a szomszédja szerint a nőnek van valakije aki gyakran jár hozzá amikor ő távol van.
Nem hittem a fülemnek, pedig szimpatikus értelmes fickó volt de szegény nem veszi észre mekkora kizsigerelt lúzer. És a szaros kamionba alszik minden éjjel, wc, fürdő nélkül él, miközben a nő otthon kényelemben éli az életét és gazdálkodik a pénzével.
A másik sofőr is érdekeset mondott de már nem nyújtom tovább ez is bőven elég volt nekem. Hihetetlen.
Az en leendő ferjem (iden hazasodunk, 21n/29f) a megismerkedesunk idejen 4/1es váltásban jart haza, nagyon hianyzott de kitartottam. Tortentek sulyos dolgok de mindvegig mellettem allt a korhazban, napi szinten jart hozzam mert itthon volt, nagyon halas vagyok neki. Kesobb valtott, most olyan 2 hetente hazaugrik egy kicsit, tehat gyakrabban itthon van ami elviselhetobb. Rengeteget könyörgök hogy ugye lesz masik munka, persze megigerte hogy lesz, csak a babaig gyűjt. Rendben ez még 3 ev. Nagy nehezen rabolintok mert hat biztos alappal csak nyugodtan jon haza, es remelem ki tud majd szallni, bar nem tudom hogy hogy menne neki hogy kevesebbet keres.. Auto van, egy gyonyoru hazra valo van, most mar csak a pluszra kell gyujteni. Nincs az a penz amiert elhagynank egymast, vagy felrelepnenk. Ismerem milyen, mielott valaki cáfolna, egy az hogy nagyon tisztel hogy ilyen vagyok, masreszt nyilvan szeret. Szerintem azert is ilyen rendes mert gyerekként hittanra jart, bermalkozott, tehat szeretetre neveltek. Nem iszunk, nem dohanyzunk, ő meg főleg nem kur vázik, mint ahogy altalaban elkepzelik a sofőröket.
Ugyhogy nem mindenki a penzert van velük, valakinek az emberi érték a legfontosabb.
12:
Azért hasonlítom a nyugat-európai bérekhez, mert nem Magyarországon dolgoznak, hanem egész Európában. 4 hetet távol, 1 hetet itthon mosogatással is meg lehetne oldani, de van aki Németorszagból jár haza minden hétvégén a családjához. Még véletlenül sem egy nettó 150 ezres hazai gyári munkával hasonlítom, ahol minden este a családjával van, mert teljesen más kategória.
aha 400-500... a külföldi bér ! ez a 400-500 külföldi bér, aki szerint ez magyar bér az menjen már el belföldezni... 300 at is alig keresed meg.
Én amúgy unióznék is 300-ért, csak legyen nyugi, ne baxtassanak stb... wábinál jó is volt, de amikor már kezdtek levonogatni meg hülyét csinálni belőlem akk ink elmentem
Ezért tart itt ez a szakma ahol jelenleg is tart....
Mert 300.000 ert is elmennél uniozni... remelem minel hamarabb kihal az ilyenje....
"De az az irányító nem is alszik hugy.os parkolóba... és nincs el hetekre...."
A sofőrnek meg nulla felelőssége van az irányítóhoz képest. Mindegy, mint mondtam nem irigylem, inkább azt mondanám, hogy nonszensz ez az iparág ilyen megközelítésben. A magasabb kvalitású ember keres jóval kevesebbet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!