Lehet, hogy a párom a rokonom? Azonos felmenők?
Nagyon hasonlítunk. Ez többeknek feltűnt. Neki is vannak egy adott kisvároshoz köthető felmenői. Nekem is. Neki is vannak lengyel felmenői, nekem is. Egyforma a bőr árnyalatunk, hajunk, arcforma. A bizonyos kisvároshoz több felmenő rokon köthető.
Ha van valami rokonság köztünk akkor az már elég távoli, hogy ne legyen baj egy esetleges gyermeknemzéssel?
Azt nem tudhatjuk így, hogy mennyire távoli... Megvan határozva törvényileg is, hogy milyen rokonság az, ami már elfogadható, ha jól emlékszem másod unokatestvérek már házasodhatnak.
Javaslok egy alapos családfa kutatást mindkettőtök részéről, végső esetben talán egy dns teszt sem lenne butaság. Mindez persze nem kevés pénz és idő, de szerintem megéri, hogy a későbbi problémákat elkerüljétek.
Ha a nagyszülök nem azonosak, akkor nincs értelme foglalkozni a témával, ugyanis az ennél távolabbi rokonság semmivel sem növeli a genetikai kockázatot.
De még elsö unokatestvéreknél sincs jelentösen magasabb kockázat, a probléma ott van, amikor többször elöfordul ilyen családon belül.
Az meg, hogy van-e esetleges rokonság köztetek, családfakutatással elvileg kideríthetö, de nem túl valószínü. Az adott kisvárosba vezetö nyomok sem jelentenek sokat, mert ez a veszély mindenkinél fennáll. (Én egy adott várost kutattam végig a saját családom miatt, és ott minden, 200 évnél régebbi odavalósi család benne volt a rokonságban, és ez mindenhol ugyanígy érvényes. Ebböl következöen ez nem lehet probléma, mert akkor mindenkinél fellépne a genetikai károsodás.)
Ami meg a lengyel rokonságot illeti - az semmivel sem több, mintha valakinek magyar rokonai vannak.
Szóval fokozott kockázatot kizártnak tartok.
Ha nem testvérek vagytok, akkor semmi gond
Amúgy a magyar jog szerint első unokatestvérek is házasodhatnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!