Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok az élet...

Ti mit gondoltok az élet értelméről?

Figyelt kérdés

Eddig én folyamatosan azon gondolkoztam hogy mi lehet az élet értelme, nagyon stresszes voltam, alig voltak barátaim, és nagyon visszahúzódó voltam.

Aztán az egyik nap rádöbbentem, hogy semmi értelme nincsen ennek az egésznek. Csak élünk, fogyasztjuk a véges energiaforrásokat, majd meghalunk. És nincs tovább se Isten, se Jézuska...

És az a furcsa hogy miután ez tudatosult bennem, sokkal felszabadultabb lettem, gyakrabban járok szórakozni, több és jobb kapcsolatom lett, és a hangulatom is mindig teljesen vidám.

Persze nem azt mondom hogy az élet nem jó, mert az élet valami eszméletlenül csodálatos, és természetesen ki kell élvezni amíg lehet, csak véges és semmi értelme nincsen.

Szóval itt is lenne a kérdésem: Ti hogyan vélekedtek erről az egészről?

2017. máj. 1. 20:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
#10 a tudomány nem állít ilyet, nem is foglalkozik a kérdéssel.
2017. máj. 1. 23:49
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem a 4-es válaszoló akaratlanul is nagyon jó példákat hozott fel, csupán racionális hozzáállásából fakadóan nem tudott vele mit kezdeni. Létezik a szinesztézia, ami bizony választ tud adni ilyen kérdésekre is. (Talán valakinek a szivárvány íze az eperlekváros palacsintára emlékeztet, amit egyedül az élet éttermében szolgálnak fel.) Persze a szinesztézia szubjektív társítás, de pont ebben rejlik az érdekessége, és hát a szigorú, kategorizáló, racionális gondolkodás számára ezért is olyan idegen, mondhatni abszurd jelenség.

Kedves kérdező, megtaláltad a választ: az életnek nincs értelme. Heuréka, atomkirály, nincs értelme! Vagy most mi van? Ja, hogy ettől illene lehangolódni? Mert az olyan rossz? Az agyban dolgozó racionalizáló cenzor most ott áll bambán. Esetleg elkezd vetíteni, mint Besenyő Pista bácsi - "Nooormális? Hát ez kérem, hülyeség!" Vagy jobb esetben marad a helyén (ami megvan neki az élet más területein), és nem pofázik az érzelmi felfogások kibogozhatatlan rendszerébe. Ha nincs értelme az életnek, akkor már nem mindegy? Miért ne okozhatna örömet ez a felismerés? Megvan a válasz, ennyi. Felfedezted, hogy van egy üres edényed. És ahelyett, hogy keseregtél volna, hogy "de ne már, hogy az üres, az nem lehet", fogad magad és megtöltötted. Élettel.

2017. máj. 1. 23:53
 13/16 anonim ***** válasza:
11a qzantumfizika.
2017. máj. 1. 23:56
 14/16 anonim ***** válasza:
Le sem tudod írni, hogy kvantumfizika, hagyjuk már...
2017. máj. 2. 00:01
 15/16 anonim ***** válasza:

Hát nem sok:)

A legrosszabb az egészben,hogy csak egy illúzió.

Minden változik benne,te is és a környezet is.

Pedig alapvetően az emberek állandóságra(nem egyhangúság),stabilitásra vágynak.

Ahogy megfigyeled az embereket szeretik a megszokott dolgokat,csak ahogy telik az idő mindenki öregszik,és már nem lehet,az aki volt..

2017. máj. 2. 06:30
 16/16 anonim ***** válasza:

Nézd meg a mi a csudát tudunk a világrol c tudomanyos filmet

Es a google néha q-val irja es nekem mindegy hogy irják nem a kulsoseg volt a lényeg

2017. máj. 2. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!