Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok az élet...

Ti mit gondoltok az élet értelméről?

Figyelt kérdés

Eddig én folyamatosan azon gondolkoztam hogy mi lehet az élet értelme, nagyon stresszes voltam, alig voltak barátaim, és nagyon visszahúzódó voltam.

Aztán az egyik nap rádöbbentem, hogy semmi értelme nincsen ennek az egésznek. Csak élünk, fogyasztjuk a véges energiaforrásokat, majd meghalunk. És nincs tovább se Isten, se Jézuska...

És az a furcsa hogy miután ez tudatosult bennem, sokkal felszabadultabb lettem, gyakrabban járok szórakozni, több és jobb kapcsolatom lett, és a hangulatom is mindig teljesen vidám.

Persze nem azt mondom hogy az élet nem jó, mert az élet valami eszméletlenül csodálatos, és természetesen ki kell élvezni amíg lehet, csak véges és semmi értelme nincsen.

Szóval itt is lenne a kérdésem: Ti hogyan vélekedtek erről az egészről?

2017. máj. 1. 20:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem mindenki maga adja meg, hogy szerinte mi a saját élete értelme.

Nekem például, hogy a lehető legtöbb mindent kipróbáljak, és minnél több helyre eljussak. :)

2017. máj. 1. 20:47
 2/16 A kérdező kommentje:
Ez sem egy rossz meglátás :)
2017. máj. 1. 20:49
 3/16 anonim ***** válasza:
90%
Tapasztalás, fejlődés.
2017. máj. 1. 20:50
 4/16 anonim ***** válasza:
41%

Erre a kérdésre azért nem létezik értelmes válasz, mert már maga a kérdés sem értelmes.

Ahogy azon sem gondolkozik senki évekig, hogy "Milyen színű a boldogság?" vagy "Milyen ízű a szivárvány?", mert értelmetlenek, úgy a "Mi az élet értelme?" is pontosan ilyen kérdés.

2017. máj. 1. 20:54
 5/16 anonim ***** válasza:
93%
Tapasztalás,lelki fejlődés.
2017. máj. 1. 21:01
 6/16 anonim ***** válasza:
95%
Nincs értelme, nincs célja. Miért jelene, hogy legyen? Ez egy termeszti folyamat, ami jelenleg csak a Földön zajlik. Olyan ez mint azt kérdezni mi a célja a gravitacionak. Vagy mi a célja annak, hogy telik az idő.
2017. máj. 1. 21:02
 7/16 anonim ***** válasza:
48%

az amit adsz neki.

Eddigi tudásunk szerint minden körforgásban van.. minket azon építőelemek alkotnak amik minden mást az ismert világegyetemben. Szóval kétlem, hogy a tudatunk csak egy véletlen dolog eredménye és a halál után minden elveszik... hisz azt is tudjuk, hogy az energia nem vész el, csak átalakul.

2017. máj. 1. 21:04
 8/16 anonim válasza:
49%

“Az élet misztérium. Ne pazarold arra az idődet, hogy megértsd.”- A bekes harcos utja.

Nem kell megerteni azt,hogy mi miert tortenik.Hidd el enis nagyon ismerem ezt az erzest. Ertelmetlennek latod a eletedet,ketelkedsz magadban.Enis igy vagyok vele,a mai napig kinoz ez a gondolat sajnos.De igyekszem nem tul sokat gondolkozni,es neked is ezt kellene tenned.Sajnos egy romlott vilagban elunk,ahol ha nem vagy olyan mint a tobbseg,nem viselkedsz ugy,akkor elitelnek es ugy erzed,hogy a sorsod meg van pecsetelve.Legyel onmagad,csinald azt amit szeretsz es ne torodj azzal,hogy mi miert tortenik.Minden okkal tortenik,semmi se veletlenul.

2017. máj. 1. 21:18
 9/16 anonim ***** válasza:
39%
Értelmetlen az élet, mindig és mindig ugyanaz ismétlődik. Utálom.
2017. máj. 1. 23:03
 10/16 anonim ***** válasza:
10%

A boldogság.

Alapvetően minden ember azt keresi es a biblia szerint is az ember boldogságra lett teremtve, az élet ajándék.igazábol elvileg mi teremtjuk meg magunknak az ellenkezőjét (qantumfizika)talán még az életünk előtt is...

A körforgásban is nagy igazság van, amit meg a szinkronicitással magyaráznak.globális szintű pl társadalmat érintő ismétlődések, 100 évek elteltével is.

Igazábol mindenkinek az az élete értelme, ami tartosan boldoggá teszi.

Tobbféle boldogság van, az önös érdekű soha nem tartos.kb a hivatastudat testesit meg tartos boldogságot ami elvileg az élethosszt is növeli.

A negativ hozzáállás vagy érdektelenség vagy önbizalomhiány viszont mind gyilkosai es csak korlátokat epitunk velük fel magunk köré. Pedig igazábol nincsenek korlátok. Bármit megtehetsz, bármit elérhetsz. Az agy szab csak határokat. Es itt meg a vonzás törvénye kerül képbe.

Igazábol kezdve az istenhittől, a tudományokon át az ezoteriáig mindenki ugyanazt mondja, csak más nyelven :)

2017. máj. 1. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!