Mennyire tölt be jelentős szerepet az életedben az élet értelméről való töprengés & szerinted az mi lehet?
Én megtaláltam a magam életének értelmét, ami egész életemen át tart. Az én életem értelme a családom. Férj, gyerekek, remélhetőleg hosszú, békés élet. Unokák, gyerekzsivaj, látni azt, hogy hogy formálsz egy embert úgy, hogy közben magától is formálódik.
Azért gondolom, hogy az élet értelme a gyermekeink maguk, mert látom a családban hogy hogy élnek azok, akiknek nincs gyerekük. Lehet az én életem nehezebb, de az ő életükből hiányzik az a valami, amit csak egy gyermek adhat. Az ő életükben is van célkitűzés, siker, kudarc, boldog percek, szép nyarak, de egy család tagja lenni folyamatos munka, fejlődés, öröm, bánat, odafigyelés, törődés, büszkeség, megghittség, szeretet, felfedezés, ámulat, remény, és még sorolhatnám. Minden nap egy kihívás, próbálod formálni a gyerekeidet, miközben van kialakult véleményük a dolgokról, csak reménykedhet egy szülő abban, hogy a gyerekei egyszer olyanok lesznek, mint amilyennek megálmodták, de nem lesznek soha olyanok, mégis a legtökéletesebb lényekké válnak a szemünkben. Egy életen át próbálja az ember megismerni a saját gyerekeit, majd unokáit, és ha ebben örömünket leljük, akkor az életünk nem volt értelmetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!