Tinik! Mi a véleményetek a Kék Bálna (Blue Whale) "játék"-ról?
Sok fiatal szerelmi problémák és más egyebek miatt (sokak olyanok miatt, amiket itt is feltesznek kérdést) öngyilkoságot követnek el. Szeretnék egy kicsit eszmét futtatni veletek, hogy tényleg van aki ennyire elkeseredett szerelmileg pl?
Van egy gyerek yt-n, az ő videójából értesültem, hogy van egy ilyen, de én még most sem hiszem el.
Akit érdekel: https://www.youtube.com/watch?v=PtCp41mHLIY
Nem lesz semmi. Most hogy fel lett kapva a jelenség majd alakulni fog egy halom kamu/troll közösség amivel lehet az embereket hülyíteni.
Ez a "ha ki akarsz lépni megtalálnak" "feltörik a profiljaidat és megfenyegetnek", "élve nem úszod meg mert kényszerítenek" eleve tipikus bulvármédia-túlzás. Sokan megeszik, aztán majd rájönnek hogy messze nem arról szól ez az egész, mint aminek előadják.
22-es
Miért kell minden bálnás kérdésnél megjelenned!?
Itt ennyien tudnak oroszul? :D
Oroszul írtál babám? :)
Csak azt tudnám, hogy minek terjeszti a sok idióta ezt a HOAX-ot.
23-as
Igen, muszáj mert nem akarom mindenhol ezt a hülyeséget hallgatni. Nehogy már a orosz titkosszolgálat olyan rossz legyen több éven keresztül működhet egy ilyen csoport egy OROSZ oldalon de ők meg nem tudnak ellene mit tenni miközben a 4. legjobbak az egész világon? Hagyjuk már.
#20 vagyok
#24: Képzeld, angolul írtam. De ha ennyire kíváncsi vagy, képzeld, alap szinten beszélek oroszul, sőt nagypapám révén van bennem orosz vér is;)
Viszont ez a "játék" valószínűleg tényleg egy nagy baromság. Vissza sem írt a csávó. Meg láttam egy youtube videóst, kipróbálta azt a cuccot, aztán néhány feladat után tiltotta ezt a palit, és nem kezdték el fenyegetni meg semmi ilyesmi. Szóval ja. Ez egy hülyeség:D De szerintem tök izgalmas
Egyre több figyelmet kap mostanában a Kék Bálna nevezetű szuicid hajlamú emberekre építő "játék".
Kedves fiatalabb generáció!
Az idősebbek, többek között én is voltam már hasonló cipőben életem során. A pubertáskor, serdülőkor rengeteg olyan dolgot tartogat, amire az ember nincs felkészülve. Ennek többnyire neurobiológiai, hormonális és pszichológiai okai vannak, illetve a világ működése, amely már bizonyíthatóan sok okból kifolyólag nem megfelelő táptalaj egy fiatal ember egészséges önértékelésének, önbizalmának felépítéséhez.
Ez egy olyan időszak, amikor az ember keresi a helyét a világban. Felteszi először igazán magában a nagy kérdéseket.
Ki vagyok én? Miért vagyok olyan amilyen? Miért fáj az, amire mások csak legyintenek? Értéktelenebb vagyok, amiért érzékenyebb vagyok?
Megindul az életen keresztül tartó utazás önmagunk megismerésére.
Utunkat sok akadály és nehézség fogja kísérni. Többek között az érzés, amelyet mindannyian jól ismerünk: a fájdalom.
Tudnotok kell, hogy nem vagytok egyedül. Nekem is és sok-sok embernek is fáj valami éppen ebben a pillanatban. Nekem például a nagymamám haldoklása emberi mulasztások miatt.
Senki nem tudhatja, hogy neked mi okozza a legnagyobb fájdalmat. Azt gondolod értéktelen vagy és teher a szüleidnek, hogy jobb gyermeket érdemeltek volna, mint ami te vagy. Elhagyott a szerelmed, és azt hiszed itt a világ vége. (15 évesen). Úgy érzed nem fogadnának el és így tovább, még sorolhatnám ezeket a tényleg eléggé önmarcangoló és fájdalmas gondolatokat.
Én is értéktelennek éreztem magam ebben az korban, sőt még a mai napig is ezt érzem elég gyakran.
De kérlek, mielőtt elköveted életed legnagyobb és egyben utolsó hibáját, adj esélyt azoknak, akik szeretnek, hogy megérthessék mi bánt. Megmutathassák, hogy a szürke hétköznapokban, mikor az emberek el vannak foglalva a mindennapok gondjaival, mindig ott vannak neked, ha szükséged van rájuk.
SOHA NE FÉLJ SEGÍTSÉGET KÉRNI!
Fordulj bátran szeretteidhez és szakemberhez. Ne higyj azoknak, akik azt mondják, hogy hozzájuk CSAK
"elmebetegek" járnak.
Ők azért vannak, hogy segítsenek megérteni a fájdalmad, problémád eredetét és segítséget nyújtsanak abban, hogy rájöjj, hogy a krízisek az életed természetes velejárói, fontos részei. Fel kell venni a kesztyűt, nem spórolhatjuk meg a küzdelmet!
Sokan még nem tudjátok, de a fájdalmat okozó helyzetek sok esetben a legnagyobb tanítómestereid lehetnek, melyek bölcsességgel és tapasztalattal vérteznek fel és embert faragnak belőled!
CSAK AZ AZ EMBER FOG MEGÉLNI IGAZÁN BOLDOG PILLANATOKAT, AKI MEGTANULJA ELVISELNI A FÁJDALMAT, ÉS MEGTANUL VELE MEGKÜZDENI.
Nem baj, ha nem megy egyedül. Hidd el mindig lesz valaki, aki segít a harcban. Csak kérni kell.
A küzdelem által önbizalomra teszel majd szert, ami ha hiszed, ha nem a boldogsággal bizony nagyrészt kéz a kézben jár.
Utolsó szavakban annyit kérek tőletek, hogy ne gondoljátok azt, hogy az élet csak fájdalom és csak a "végső megoldás" létezik.
Az élet ennél sokkal többről szól.
Ne menekülj! Így is elég rövid időnk van
Itt is virágzik az áldozathibáztatás, látom. Áldozathibáztatók, nézzétek meg ezt a videót, és gondolkozzatok el:
Szerintem le leszek pontozva, de én "aki hülye, haljon meg", és a "borzasztó, h milyen dolgok vannak a világban, be kéne tiltani stb" véleményekben egyaránt egyetértek.
Tény, hogy egy épeszű ember még rá sem keres erre az oldalra, pláne nem végzi ki magát egy ilyen hülyeség miatt, de az meg van, hogy eddig legfőképp tinik lettek öngyilkosok, ugye?
Az ember a tinikorban a legérzékenyebb. Tavaly én is nagyon szomorú voltam, mert úgy éreztem, nincs egy barátom se, nem értékeltem, amim van, hanem minden apróságon már elszomorodtam, és úgy éreztem, nem érek semmit. Alig vártam a nyarat, hogy végre ne kelljen suliba menni, az osztályba.
Szerencsére most már rendeződött a helyzet. Depressziósnak egyáltalán nem mondanám magam akkoriban, de higyjétek el, elég rossz érzés az, amikor egész nap senki se foglalkozik veled, és komolyan úgy érzed, hogy teljesen egyedül vagy.
Mivel ez már önmagába rossz érzés, akkor még tegyük hozzá, hogy esetleg bántanak, csúfolnak, esetleg családtagjaid piálnak/nem normálisak. Az ilyen emberek már lehetnek depressziósak.
És ez általában, ahogy mondtam tinikorban szokott lenni, mert akkor minden apró dolgot komolynak veszünk. Felnőttkorba már kevésbé alakulna ki ilyenért depresszió, mert az ember valószínüleg ilyenkor már könnyen túl teszi magát rajta.
A játék alkotója nagyon is jól tudta, hogy tinikorban nagyon sok szomorú, esetleg depressziós lány/fiú van. És épp ezért csinálta meg ezt a játékot. Mert a tinik könnyen sebezhetőek. És ráfüggnek a játékra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!