Milyen az a "kék bálna"?
A játék lényege, hogy a fiatal, elkeseredett gyerekeknek mégjobban elmenjen a kedvük az élettől. Ötven feladatot kell teljesíteni (minden nap egyet) melyeket egy 'játék mester' ad neked. Először csak egyszerűbbek, semmi nagy dolog, például törj össze valamit, törj le egy ágat, hallgass szomorú zenét egész nap, de aztán ezek a dolgok egyre durvábbak lesznek, ahogy a játékos közeledik az ötvenedik naphoz. Bekerülhet a szegény gyerek 'halálcsoportnak' nevezett valamikbe, ahol több ember beszélget egyszerre szuicid hajlamaikról, vagy valami ilyesmi, erről nem találtam túl sok infót.
A játék készítője, Fillip Lisz (asszem ez a neve (":) célja az, hogy elhitesse ezekkel a szegény gyerekekkel, hogy a halál sokkal jobb, mint az élet (és ő is pont ezt hiszi, legalábbis egy interjúban ezt nyilatkozta).
Az ötvenedik napon a játékosnak meg kell ölnie magát, s ha ezt nem teszi meg, a 'Kék bálna' a családját és a gyereket is fenyegetni fogja. Így legtöbb esetben tényleg az öngyilkosság a vége, mivel a játékossal elhitetik, hogy így 'megmenti a családját'.
Hát nem rohadtul kegyetlen ez?? Én nagyon kiakadtam, mikor hallottam, és nyugi, nem tapasztalatból írtam ezt, a neten találtam minden információt (youtube videókban beszéltek róla, 24.hu, stb)
Amúgy erre a játékra egy orosz Facebook szerű oldalon lehet rátalálni, nem tudom pontosan, hogyan, de eszemben sincs megpróbálni. Remélem, neked sem :)
És azt is remélem, hogy segíthettem ^^
További szép estét, N
Jujj...ez durva...
Eszemben sincs elkezdeni :")
Köszönöm szépen!
Kellemes estét!
Ez az egész nagyon durva...
Nálunk a suliban 3 lány is játszik a játékkal. És azt mondta az igazgató hogy kidobják őket a suliból ha nem álnak le.
Szerintem nem fog senki idejönni hogy meggyilkolja valaki családját, ez csak egy hülye játék.
Ha más ip-vel lépsz fel a veboldalra, más címet adsz meg, más adatokat adsz meg magadról soha nem fog senki megtalálni.
Romániában lakom és elég sok embert ismerek akik játszanak vele...
Én is kipróbáltam még 1 hete de nem lett semmi belőle.
Más proxy címmel és virtuál box-ban léptem fel amit nem tudnak lenyomozni.
Én 15 éves fiú vagyok, tudok olyat hogy 10 évesen belépett kíváncsiságból és valamit lenyomoztak a telójáról mert aztán kilépett és hívogatták és megfenyegették hogy megölik a családját!
Telefont és számot is cserélt de lenyomozták azt is...
Megmondták a szülei nevét és hogy mit dolgoznak.
Aztán nem tudom mi történt vele.
De! Ne! lépjek! be! Abba a játékba ha nem értetek ahoz hogy másnak adjátok ki magatoktat mert zaklatni fognak!
Olyanokat írnak hogy: látlak akármit is csinálsz! Nem menekülhet!
(Persze angolul...)
Bár nem hiszem hogy valaki idejönne hozzám/hozzátok hogy meggyilkoljon de akkor is para cucc ez...
Bocs ha nem jól írtam valamit csak sijettem! :)
Uuhhh...hót para!!!
Köszönöm az infót!❤
Ma hallottam hogy már van magyar áldozat is, egy 15 éves lány
KI vetemedik ilyen játékra?? :o :(
:((((
Van egy kisfiú aki a youtube csatornájára tölt fel ilyen videokat. H&H team a neve...:((((
A 2013-ban elindított Kék Bálna a Moszkva közelében élő, 21 éves Filipp Bugyejkin „találmánya”. Internetes álneve Filipp Fox volt, a játékot a Facebook orosz változatán, a VKontakte oldalon terjesztette, az úgynevezett f57-es csoport gazdájaként. Bugyejkint tavaly novemberben tartóztatták le, legalább 15 fiatal halálba kényszerítésének vádjával, akiket internetes oldalán vett rá az öngyilkosságra. A játék viszont önálló életre kelt, sajnos újabb és újabb mentorok küldik a fiatalokat a halálba, a legfrissebb adatok szerint világszinten már több mit 200 tini vetett véget az életének a Kék Bálna miatt. Lengyelországban négy öncsonkításos esetben nyomoznak. Egy román iskolában öt diák öngyilkosságot kísérelt meg, egy feketehalomi fiatalember pedig felakasztotta magát az erdőben.
Ha utána nézel megtalálsz mindent az interneten.. ezt a Ripost híroldalon találtam meg ha érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!