Normális, hogy frusztrációt okoz nálam a tény, hogy alig van valami gyenge, ritkás, pihés "arcszőrzetem"?
24 éves leszek, és az érdeklődési köreimből adódóan is "illene" a hosszú haj + nagy szakáll kombináció...
Tudatában vagyok annak/egyetértek azzal, hogy nem igazán fontosak a külsőségek, viszont, ez az egy dolog hihetetlen módon zavar, irritál, egyenesen rátelepszik a mindennapjaimra, évek óta.
Példának okáért: ha látok egy szakállas személyt, aki egyébként stílusát tekintve különbözik az érdeklődési köreimtől, máris elönt egy irigységgel kevert gyűlölet-érzet, hogy "bezzeg, akitől távol áll ez az egész, annak van bőven szőrzete, de akinek valóban fontos lenne, annál alig látszik valami."
Nem normális. A szakáll nem létkérdés. Nem is elvárt sehol sem.
A haj és szakáll viselet sem az érdeklődési körtől függ.
12:37
Nem létkérdés, de számomra fontos.
Pedig, az esetemben, nagyon is összefügg az érdeklődési körrel.
#1-es, hogy ne lenne normális?
Ő erre vágyik, és meglátja, hogy a másiknak semmit sem kell tennie érte, mégis megvan neki.
Hogyne fogná el az "irigységgel kevert gyűlölet-érzet"?
Ez egy eléggé hétköznapi dolog, majdnem mindneki átmegy rajta, csak nem a szakáll miatt, hanem mert ő gazdagabb, ő jobban néz ki, neki jobban bejött az élet, neki szebb barátnője/barátja van, stb.
Azonban itt jön képbe az elfogadás. Amennyiben neked nem lehet, elkell fogadni. Úgysem tudsz rajta változtatni. Ellenben ha a hosszú haj sem megy, akkor váltani a másik végletbe.
Teljesen kopasz.
Nem tudom kikre illik ez az érdeklődési kör (hosszú haj-nagy szakáll), talán rocker?
Ha igen, rengeteg kopasz rocker van, akin semmilyen szakáll.
Máshoz meg nem igazán jut eszembe ez a kinézet.
Ha normális is a tesztoszteron szint, attól még lehet genetikai oka, hogy nem fejlődik jobban.
De ha ezen lovagolsz, akkor csak még jobban fog bosszantani, kell keresni más megoldást, amin keresztül pozitívabbnak látod a világot, meg az érdeklődési körödet.
12:42
Köszönöm a válaszod!
A hajam is nehézkesen növekszik, ráadásul mostanában rövid, bár ez a része nem igazán zavar... majd megnő...
Nem panaszkodás céljából írtam ezen sorokat, csak egyszerűen nem tudom "hová tenni" ezt az egészet, és muszáj kiírnom magamból.
(Folk/death/viking/kelta tematikájú metált hallgatok általában.)
Apámnak sűrű, erőteljes az arcszőrzete, tehát maximum anyukám ágáról örökölhettem ezt, bár a legutóbbi mérések alapján (2013) alacsony volt a tesztoszteron-szintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!