Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mivel indokolnád?

Mivel indokolnád?

Figyelt kérdés
Ha nem tetszene a neved és megszeretnéd változtatni, milyen indokot tudnál mondani, ha sem személyhez se semmilyen családi vonatkoztatása nem lenne a változtatásnak, csak szimplán szeretnél szebbet vagy jobbat. Mivel név változtatásnál meg kell indokolni, ami alapján jogosnak ítélik-e a dolgot, ha nem fogadják el 10ezer Ft úszott, a 2. kérvény beadása pedig 50ezer FT. Ha személyhez kötöm, azt az adott személy aláírásával kel igazolni így másik indok kell, ami lehet kamu is csak ne kelljen igazolni akár aláírással.

2016. okt. 24. 17:45
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
az anyakönyv vezető szerint az, ha nem fogadják el, viszont a papíron nem úgy hangzik, bár az én esetemben az a gond, hogy mivel az utónév változtatást biztos, hogy elfogják fogadni, így ígyis, úgyis 50 rugó lesz ha a vezetéknév miatt még egyszer be kell adnom.
2016. nov. 11. 22:26
 12/23 anonim ***** válasza:

Jaj be ne add kétszer! :D egyszerre kell akkor a kettőt változtatni!!!! legfőképp azért, mert névv. után 5 évet kell várnod a következőig (ha csak nincs *nagyon* jó okod, és az már tényleg tanuvédelem szint kell h legyen).

a formanyomtatványra ráírod a kérelmezett nevet:

Szabó István

és alatta kitöltöd a régi adataiddal: pl. Kocsis Zsolt

2016. nov. 12. 00:02
 13/23 anonim ***** válasza:

"az anyakönyv vezető szerint az, ha nem fogadják el, viszont a papíron nem úgy hangzik, bár..."

Hát, ez nem lett egy értelmes mondat...

2016. nov. 12. 06:55
 14/23 A kérdező kommentje:

nem akarom kétszer beadni, de feltételezem lehet olyan opció is, hogy az egyik utónév törlését engedélyezik a családi név váltást meg nem.

Egyébként arra írtam azt, hogy az anyakönyv vezető szerint minden esetben a 2. kérvény beadása 50 rugó, viszont a papíron meg akárhogy olvasom csak úgy lehet értelmezni, hogy a már egyszer megváltoztatott név újra kérvényezése jelent 50 ezret.

2016. nov. 12. 10:37
 15/23 A kérdező kommentje:

"A névváltoztatás iránti előterjesztett kérelem illetéke az 1990. évi XCIII. törvény alapján 10.000 Ft, a változtatott név ismételt megváltoztatása esetén 50.000 Ft, amelyet jelen beadványra felragasztva illetékbélyeg formájában kell lerózni."

Pontosan ez áll rajta, magyarul ha az elsőnél nem engednek semmilyen változtatást akkor ismételten 10.000 szerintem.

2016. nov. 12. 10:42
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, ez elég egyértelmű. Rosszul tudja az anyakönyvvezető.

Ja értem, sztem olyan nincs, hogy a felét elfogadják, a másik felét meg nem... De erről kérdezz meg egy :Danyakönyvvezetőt, de lehetőleg ne azt, aki rosszul tudta az előző dolgot.

Am az jó érvnek hangzik, hogy "Életem során gyakran ér hátrányos megkülönböztetés vezetéknevem miatt." Az a kérdés, hgy mit tudsz felhozni az új mellett? Miért pont az?

2016. nov. 12. 11:36
 17/23 A kérdező kommentje:

Tényleg, arra nem is gondoltam, hogy mondjuk azt is meg kéne indokolni :D igazából nem tudom mibe tudna bele kötni miért nem jó. Legfeljebb oda írom, hogy sem rokoni szál nem köt a névhez se semmi más kapcsolat így nem okoz majd bonyodalmat csak kicsit jobban megfogalmazva :D

Indokra is összesen 5 sor van már így is alig tudtam leszűkíteni a mondandómat, külön csatolmány fog kelleni...

2016. nov. 12. 15:37
 18/23 anonim ***** válasza:

már hogy az új névhez? Én azt nem nagyon reklámoznám h csak úgy hasraütésre választottad. Inkább próbálj meg vmi kapcsolatot találni, mint ahogy az első válaszoló írta. Kitalálhatsz egy régi bébiszittert is v mit tudom én.

amúgy lehet hogy tök sima ügy lesz az egész és túlbonyolítjuk :D jó lenne látni erről statisztikát, h hányan kérelmezik és hányat fogadnak el belőle... De ha valaki végre meg tudná erősíteni, hogy nem lesz 50 ezer a második próbálkozás, az nagyon jó lenne!:D

2016. nov. 12. 22:22
 19/23 A kérdező kommentje:
Az a baj azzal, ha valamihez kötöm az új nevet, hogy kell az aláírása, még akkor is ha nem rokon, hogy felveszem a nevét, most egy fiktív személyt kitalálok akkor még arra is kell indok miért nem tudja aláírni a beleegyező nyilatkozatát :D miért ne akarom hogy tudja, hogy felveszem, akkor már megint támadási felület, hogy ha a háta mögött teszem stb. persze lehet az egész nem így működik és túl gondolom, de valahogy tisztábbnak érzem, hogy nem kötöm sehova sőt kifejezetten ez az indok, hogy nincs hova kötni. Holnap reggel beadom ígyis, úgyis :D még az anyakönyv vezetővel egyeztetek aztán lesz ami lesz :D
2016. nov. 13. 21:01
 20/23 anonim ***** válasza:
na jól van, akkor holnap megtudsz mindent :D sok szerencsét! és majd update-elj minket, hogy sikerült-e :)
2016. nov. 13. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!