Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem szánalmas mindig a gyerekk...

Nem szánalmas mindig a gyerekkel takarózni?

Figyelt kérdés

Nem akarok provokálni, de nem értem ezt a gondolkodást.

Ismerősöm is ilyen, a volt szomszédunk is ilyen volt, és anyum tanárnő, ő is meséli, hogy egyre több szülő ilyen.

Ha valaki bunkó, tapló, nincs tekintettel senkire, akkor ha kérdőre vonják, mindig a gyerek a kifogás. De miért?

Volt alsó szomszédunk állandóan az erkélyen bagózott a férjével. Amikor szóvá tettük, akkor is ment a mentegetőzés, de minden egyes érvükben ott volt a gyerek: nem mennek le a lépcsőház elé, mert a gyerek egyedül van. Nem bagóznak bent, mert a gyerek köhög tőle, és különben is más lakásokban meg hangoskodnak, ők sincsenek tekintettel arra, hogy nekik gyerekük van, stb.

De még több ilyen van:

- neki ne szóljanak, hol megy a járdán, mert gyereke van

- őt vegyék fel ide-oda-amoda mert neki otthon van gyereke

- ő nyugodtan bebüdösíti más lakását a cigarettabűzzel, de ő otthon nem dohányzik, mert hogy képzeli más, hogy ő majd mérgezi a gyerekét

- elém furakodott már ilyen a pénztárnál meg a gyógyszertárban is, és mindkettőnél az volt az érv és a kifogás, hogy ő gyerekkel van

stb.

Az ilyeneknek nem esik le, hogy ők semmivel sem többek attól, hogy van gyerekük? Miért lesz sok embernek a legfőbb érve/kifogása a gyerek? Miért kell mindig mindenhol a gyereket pajzsként használni?

Veletek fordult már elő ilyen? Mi erről a véleményetek?

2016. szept. 1. 08:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező

Azokkal a tipikus nőkkel van probléma aki:Már felsőbbrendű, atyaúristennek hiszi magukat mert ő szült gyereket.Mindenki boruljon térdre előtte,mert ő szült gyereket.Neki mindent szabad mert ő szült gyereket.+ gyereket pajzsként használja.

2016. szept. 1. 11:26
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Nekem abból volt elég, hogy az ismerősök tukmálják rám a gyereküket, sőt ha látogatni jonnek a férjem is csatlakozik, hogy "Nézd milyen cuki!! Itt van, fogd már meg!" A 3. ilyen esetkor ott a helyszínen közöltem, hogy nem akarom megfogni, persze volt kis meglepedődés, nem szóltak a kedves szulők csak felszaladt a szemöldökük.

Aztán folytattam, hogy nem az enyém, még pici (5hetesen ide hozták a kapualjba -.-), azt se tudom hogy fogjam meg (mondjuk én már 8 éves koromban a hugomat pelenkáztam,de arról nem kell tudniuk), nem gondolom úgy hogy meg kellene fogjam. Jó helyen van az anyjánál.

Mondtam mindezt úgy, hogy 3 honapos terhes voltam ekkor. Én aztá nem óhajtom másra tukmálni a gyereket és más elé helyezni.

Itt a GYIK-on is rengeteg 0%-ot kaptam azért,mert kijelentettem, hogy sokan azt felejtik el, hogy elosszor volt a nő és a férfi...aztán a gyerek. Melyik a fontosabb? A kapcsolat amiből létrejöhetett a """csoda""" vagy csak a "csoda" . Nagyon ugyelek arra, hogy ne pofázzak tobbet a kelleténél gyerektémában . A férjem tukmálta, hogy egy haverunknak mondjam meg telefonon most már hogy terhes vagyok. (Naluk is van 2 gyerek...hagyjuk...)

Nehezen felhivtam es kozoltem hogy "Képes voltam arra,amire az evolúció teremtetett, a szaporodásra."

Erre az első kérdése, hogy a férjem tudja-e? -.- Nem ba**meg, veled akartam eloszor kozolni az akkor 4 honapos terhességem -.- Van baj.

2016. szept. 1. 11:49
 13/20 anonim ***** válasza:
79%

Maydy, nagy arc vagy. :D

Egyébként ugyanazt nem értem, amit a 10-es, csak bevásárlásnál. Anya, apa, gyerekek. És nem azt csinálják, hogy ketten feleannyi idő alatt bevásárolnak. Apa csak áll töketlenül, néha odaszól a gyereknek, anya szed össze mindent.

2016. szept. 1. 11:56
 14/20 anonim ***** válasza:
56%

Igen, bevallom vannak pofátlan anyák, akiket nem érdekel más ember, csak ő és a gyerekeit használja fel a céljai elérésében, de most lássuk egy normális anyuka szemszögét:

-Az orvosnál órák óta ácsorog a beteg és már nagyon nyűgös gyerekkel. Nem elég, hogy a gyerek azzal rágja a fülét, hogy menjenek már haza, de sok vén nyanya és más ember eléáll a sorban. Bizony, ilyen is van. Meg lehet kövezni engem, de szerintem türelmesebben tud várni egy felnőtt ember, mint egy kisgyerek.

-Az esküvőn sokan nem nézik jó szemmel, ha ott a gyerek, de könyörgöm, ő is a család tagja. Ha fáradt akkor haza kell menni vele és nem fog ott sírni, problem solved. De ha a gyerek nem zavar senkit akkor miért ne lehetne elvinni az esküvőre?

-Szoptatás. Ha a gyerek éhes és pont a városban vagy vele, de nagyon messze laksz, akkor nem csinálhatod azt vele, hogy nem eteted meg. Nem azt mondom, hogy mindenki előtt elő kell kapni a cicit, de ha az anyuka "elbújik" az emberek elől és úgy szoptat, az szerintem elfogadható.

Szóval szerintem süllyedjenek a föld alá a rossz anyák, de hahó! Vannak még normális anyák a földön.

2016. szept. 1. 13:01
 15/20 anonim ***** válasza:

"Szóval szerintem süllyedjenek a föld alá a rossz anyák, de hahó! Vannak még normális anyák a földön."

Kevés normális anya van. :-(

2016. szept. 1. 15:41
 16/20 anonim ***** válasza:
64%
Nem akarok bunkózni, de akkor ne vigye a gyerekét sehova, ha nyűgös. Nálam nem hisztizik a gyerek, csak mondom ez gyomorforgató, mikor valakinek van időpontja, ezt meg előre kell engedni, mert babája van. Csinált már olyat, hogy több, mint 1 óráig bent volt. Legutóbb olyan másfél hónapja megint előre kellett engedni. Mellettem idős hölgyek ültek és már ők vitáztak az időponton. Hogy miért kaptak időpontot, ha nincsenek behívva. Ránéztem az anyuka anyjára, hogy "igen, rólatok van szó", az meg szó szerint kiröhögött.
2016. szept. 1. 22:31
 17/20 anonim ***** válasza:
64%
Volt még 2 ilyen eset. 2 éve kórházban voltam. 2 anyukával voltam egy kórterembe. Az egyik idősebb a másik egy évvel volt fiatalabb. Az idősebb ritka nagy hülye volt és bunkó is. Ott voltak csoportfoglalkozások. Ez meg mindig akkor hívatta be a családját, mikor csoportfoglalkozás volt, hogy kibújjon alóla. A fiatalabb anyuka meg mindig úgy követte, mint a pincsi kutya. A 4 éves kislányát halál nyugodtan ott sétáltatta a többi beteg előtt. Viszonya volt több férfivel is férjes létére. A másik, amivel kiakasztott, hogy lesemmizett, mert én nem értem el annyit, mint a fiatalabb anyuka. Vagyis, hogy nincs gyerekem. Na erről ennyit.
2016. szept. 1. 22:54
 18/20 anonim ***** válasza:
53%

"Nem akarok bunkózni, de akkor ne vigye a gyerekét sehova, ha nyűgös. "

A gyerek várakozás közben lesz nyűgös. És ha aznap pont nyűgös kedvében van, de beteg, akkor ne vigyem orvoshoz, várjak míg rosszabbul lesz? Ha beteg akkor vidám nem lehet.

2016. szept. 2. 08:12
 19/20 anonim ***** válasza:
80%
kicsipóni látom megértetted a lényeget. Az anyuka magával ne vigye orvoshoz. Az anyuka viszi a gyerekét az orvoshoz, de nem a gyerekorvoshoz. Olyan helyre viszi a nagyanyjával együtt, ahova pont nem kéne. És, mint írtam a nagyika is tud otthon vigyázni a gyerekre. Nem kell bepofátlankodni gyerekkel a többi időpontos előtt az orvoshoz.
2016. szept. 2. 10:34
 20/20 anonim ***** válasza:

Az én szüleim is a gyereket használják pajzsként. Amikor a kisöcsém kicsit volt, akkor elég gyakran hangoskodott (Sírt, hallatta a hangját- kiabált, stb...). 15év a korkülönbség köztünk. Nem nagyon tudtam koncentrálni a tanulásra a folytonos zaj miatt és ezt szóvá is tettem mindig. A válasz: "Te is voltál gyerek, te is hangoskodtál."

Egyszerűen hihetetlen és felháborító, hogy ha valakinek van egy kis gyereke, akkor nem kell tekintettel lenni másokra, hnem szinte bármit meg lehet tenni.

2021. ápr. 26. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!