Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális a viselkedése?...

Normális a viselkedése? Köteles vagyok én hívni hogy mi van a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Volt pàrommal külön mentünk. Van egy közös 2 éves kisfiunk akit azóta egyedül nevelek lassan 2 hónapja. Azóta a volt pàrom a fiunkat hàromszor látta szombatonként. De a többi napon nem is érdeklődik a fia felöl arra hivatkozva hogy dolgozik meg sok a dolga. Most beteg a kisfiunk s ha nem irom mrg neki nem hivom fel akkor nem ia tud rola hisz nem keresi. Még akkor sem kérdezi meg mikor jön érte. Reggel jön elviszi s hazahozza. Viszont azzal fenyegetőzik hogy ha nem szólok beki mi van a fiunkkal akkor nem lesz ő sem korrekt meg együttműködő velem.

2016. aug. 28. 14:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is van valami hivatalos papírod arról, hoyg a gyerek nálad van elhelyezve? Mert ha nem, akkor sürgösen menj a bíróságra és kérj erröl egy határozatot - ugyanis másként a volt párod akadékoskodhat egy csomó esetben.

Ha a gyere nálad van elhelyezve, akkor te vagy a felelös érte. A bíróság megszab egy láthatást (ami általában két hetenként egy nap vagy egy hétvége), amikor az apa elviheti a gyereket (de nem köteles), és ezt neket biztosítani kell, ha igénybe akarja venni.

Ezen felül nem tartozol semmiféle beszámolási kötelezettséggel az apa felé, ha érdekli a gyerek, akkor kérdezzen rá.

Nem tudom, miben "korrekt meg együtmüködö", de valószínüleg a gyerektartás fizetését érti ez alatt. EZ viszont nem szivesség részéröl, hanem kötelezettség. Ha nem teszi, akkor hivatalos úton el lehet ellene járni.

De mindenképpen rendezd a hivatalos dolgokat, mert különben te fizethetsz rá.

2016. aug. 28. 15:10
 2/9 A kérdező kommentje:

Közösen sikerült bemenni a gyàmugyre s alàirtuk a papirt h a founkat en nevelem s a szülöi jogokat kizàrolag én gyakorlom. Birosagra is be van adva a papir lassan 1,5 hónapja. Nem tudom mit értett ez alatt h nem lesz együttműködő de folyton ezzel fenyeget h akkor szemet lesz velem meg h csak vàrjam meg mi betölti a 3at s akkor minden màs lesz.

a fizetése 140.000-160.000 között mozog korhazban dolgozik. S azt mondta h 35.000 fizessen s a birosagnal is ezt adtam le. Eddig egyszer fizetett is.

elakarta vinni kisfiamat pestre meg veszprembe a haverjával s mondtam h nem mert messze van. Meg mondtam h 3 3ves koraig nem aludthat ott. Meg az se tetszik neki h nem en adok pelust mikor elviszi s neki kell megvennie. S ezek szerinte szemetkedesek.

2016. aug. 28. 15:17
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Legegyszerűbb, ha komolyabb eseményekről SMS-ben vagy messengeren tájékoztatod. Végülis ő az apja, joga van tudni róla, egy pár szavas üzenetet elküldeni meg nem akkora fáradság - előnye, hogy írásban van, bármikor visszakereshető, nem lehet letagadni.

Azzal viszont hiába fenyegetőzik, hogy nem lesz korrekt, ha jól értem, a láthatáson kívül eddig se foglalkozott a gyerekkel, a tartási kötelezettség pedig teljesen független a kapcsolattartástól, a kettőnek semmi köze egymáshoz.

2016. aug. 28. 15:20
 4/9 A kérdező kommentje:

2 honapja hagyott itt minket. Azota csak haromszor látta akkor előadja a tökéletes apát képeket tesz fel facebookra de a többi napon se egy sms sem küld h el a gyerek. Ha mosz sem szolok neki akkor meg se tudja h beteg a kisfiunk.

kerhetem a birosagon a kizàrolagos felugyeleti jogot? Marmint h ne kelljen a beleegyezése semmihez pl ovis kirandulàs stb

2016. aug. 28. 15:23
 5/9 anonim ***** válasza:
25%

A legtöbb ferfi sajnos ilyen bunkó, tahó es ferfiatlan, udvariatlan.

Mit vársz ? Ilyen az en exem is, mast se tud csak masban keresni a hibat , akadekoskodni , megneheziteni a dolgom .

Hol van a támogató szeretet a gyerekének az édesanyja irant ? Ja , hat primitiv véglények erre nem képesek

2016. aug. 28. 16:08
 6/9 anonim ***** válasza:
34%
Sajnos a ferfiakat nincs ki ferfiva nevelje , nincs apjuk aki megtanitsa a felelösseg vallalasra , nök tiszteletere
2016. aug. 28. 16:10
 7/9 anonim ***** válasza:
59%

Ha beteg a gyerek, akkor azt a külön elő szülő csak a gondozó szulotol tudatja meg... Tehát igen, neked kellett volna jelezni, hogy beteg a gyerek. Másik oldalról viszont, ha nem érdeklődik amúgy a gyerek iránt. ...

Kizárólagos felügyeleti jogot nagyon ritkán adnak, ahhoz bántalmazás vagy hasonló kell... Viszont ha nem érdekli a gyerek, ő maga lemondhat a felügyeleti jogról

2016. aug. 28. 18:28
 8/9 A kérdező kommentje:
S a 140.000-160.000 fizeteshez a 35.000 gyerektartàs reàlis?
2016. aug. 28. 19:50
 9/9 anonim ***** válasza:
76%
Igen. A nettó jövedelem max 50%a terhelhető gyermektartasdijjal. Ennyit 2 vagy több gyerekre szoktak megítélni, egyre a 20, max 25 a reális. Az pedig 28e és 40e között van , attól függ hogy 140 vagy 160 az alap és 20 vagy 25 %. A 35e megfelelő összeg.
2016. aug. 28. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!