Létezhet vajon annyira komoly lelki probléma, vagy trauma, amiből csak az öngyilkosság a kiút?
abban az esetben vannak lehetőségek.
férfiaknál az alacsony tesztoszteron szint okozhat olyan szintű depressziót ami akár öngyilkosságig fokozódhat.
ebben az esetben annyi a teendő,hogy kívülről visz be tesztoszteront és élőbb lesz utána mint előtte.
Na tessék, köszönöm szépen!
Akkor miért kell lepontozni amit írtam???
Most írta a kérdező hogy nem 90 éves kórházban lévő emberekre értette, már!
kérdező most már komolyan nem értem,hogy miért teszed külön kategóriába az időseket?
de akkor levezetem.
vagy 75 éves,a nyugdíjad annyi,hogy kifizeted a rezsit és van napi 1000 forintod kajára.
a gyerekeid felnőttek külföldön dolgoznak.
a feleséged meghalt.
a napod fő programja,hogy elmész a piacra venni ezt azt,ezek után otthon vagy egyedül,elhagyatva,magányosan és ami a legfontosabb totálisan céltalanul egy öreg testben,ugyanazzal a szelemmel mintha 30 lennél.
rájössz,hogy nem kíváncsi rád senki,és már te sem vagy kíváncsi senkire.
vagyis ugyanazok az állapotának a kiváltói,mint egy fiatal depressziósnak,csak ővelük már tényleg senki sem foglalkozik.
nincs esélyük,idejük és lehetőségük arra,hogy ebből kilábaljanak.
Ki szidta itt a lányokat, most őszintén? Hol esett egy szó is róluk az eddigi válaszokban? Azt meg nagyon szépen köszönöm, hogy ítélsz meg, hogy semmit nem tudsz rólam...
A probléma ott van, hogy egész eddig te a halálos betegséggel, és az öregedéssel jöttél. Én nem azt mondtam, hogy egy öregember nem érezheti magányosan magát, vagy nem lehet maga alatt, hisz ez kapcsolódik a kérdéshez lényegében. De ha valaki megöregedik, az az élet velejárója, a halálos betegség pedig nem lelki probléma, csak kivált azt is. Önmagában egyik sem egy lelki bántalommal indul. Úgyhogy a természetes öregedést, és a betegségeket ne vegyük már ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!