Most mégis nőként hogy lehet boldognak lenni?
tudod mire való egy kapcsolat?
olvass utána az 5 szeretet nyelvnek :) Gary Chapman könyvek elég jól leírják...talán sikerül boldognak lenned..
23F
egy párkapcsolatban teljesen normális, hogy elosztják a feladatokat egymás között...
én pl 23F vagyok és teregettem itthon :D és még szülővel élek :) szóval egy kapcsolatban el lehet osztani a házimunkát és az egyéb feladatokat...
23F
a könyvben le van írva, hogy sokan az otthonról hozott dolgok miatt nem is gondolnak bele, hogy kellene ilyesmit csinálniuk...de ezt általában meg lehet beszélni, tehát elosztani a feladatokat...
olvasd el a könyvet (Egymásra hangolva) ha érdekel ők hogyan oldják meg ezeket a problémákat :)
23F
Mindenképp belenézek, köszönöm a tanácsot. Ez is nagyon "rá tesz" nálam, hogy amiket én olvastam párkapcsolati könyveket, cikkeket oda amik le voltak írva, hogy valójában milyenek a férfiak.... Nagyon elkeserítettek.... és nem túl jókat tapasztaltam a valódi életben se....
Arra gondoltam, hogy esetleg vannak itt nők, akik talán boldogabbak és elmagyarázzák kicsit "ezt az egészet".
a boldog kapcsolatért tenni kell, de mind2 félnek akarnia kell...van olyan, hogy az egyik fél észre sem veszi, hogy probléma van a kapcsolattal, vagy ha igen, sokkal kisebbnek látja, mint a társa...
sajnos ez volt nálam is...mondjuk nálam több probléma is volt...mi még nem éltünk együtt, más szint problémák voltak...
ami fontos, hogy jó legyen a kommunikáció! meg legyen valami rendszer féle, tehát legyen idő amikor megbeszélitek a dolgokat...és csak egymásra figyeltek...
23F
Neked az a bajod, hogy a saját nyomorodat a férfiakra akarod fogni. Mondom ezt nőként.
Miért hiszed azt, hogy a férfiak egy ellenséges blokk? A két nem egyáltalán nem ellenség, főleg nem mind egyforma homogén massza.
Figyelj, te annyira beszűkültél a saját kitalált bajaidra, hogy észere sem veszed, hogy mindenkinek nehéz.
Az, hogy hány órát dolgozol, nem a férfiak hibája. A takarítást meg kell beszélni, senki nem fog fegyvert a fejedhez, hogy valaki olyannal legyél, aki neked nem felel meg. Most mondd meg nekem, hogy ki kényszerít gyerekszülésre és kihívom neked a rendőrt erre az emberre. Párkapcsolatok bármikor szétmehetnek, ez nem a férfiak hibája.
Ha te csajmagazin cikkekből tanulod, hogy milyenek a férfiak, akkor nagyon szomorú ember vagy, aki szépen alaposan bekajálta a jó kis propagandát.
A férfiaknak "csak" dolozniuk kell? Az, hogy a munkahelyi halálok elsöprő többsége férfi, az öngyilkosságban meghaltaké szintén, hogy a hajléktalanoké is, az semmi. Hogy a férfiak segítséget és empátiát lényegesen kevesebbet kapnak, az semmi. (Pl. családon belüli erőszak férfi áldozatai, szexuális erőszak férfi áldozatai, lelki gondokkal küzdő férfiak stb.) Az, hogy náluk a fogmazásgátlás maximum az óvszer (mert nincs más) és a gyereknevelésben onnantól gyakorlatilag jelentéktelen pénzautomatának vannak tekintve rengeteg nő által, az semmi. Hogy a férfiakat érintő betegségek alig kapnak figyelmet, az semmi. (Mellrák kampány, na az van, de annak ellenére, hogy férfiak is megkaphatják, senki meg sem említi őket. Pl. a hererákról ne is beszéljünk.) Hogy nekik kutya kötelességük a saját életük feláldozása ha netalántán egy nőt meg kell védeni mármilyen módon, az semmi.
Hogy mindezek után szerinted nekik minden tökéletes, mi pedig folyamatos kis áldozatok vagyunk, az nyilván nem nagy dolog.
Felnőtt vagy, nem? Senki nem korlátoz, mert jogilag független, mentálisan ép ember vagy, tehát legyél felelős saját magadért. Ha nem tetszik valami, akkor felkelsz és mész tovább. Senki nem kényszerít, hogy olyan férfival legyél, aki neked nem felel meg. Hogy te nem felelsz meg azoknak, akik neked tetszenének... ezzel nem lehet mit csinálni, ők is szabad emberek.
Ezzel az áldozati hisztivel csak magadat alacsonyítod le. Gyerek vagy? Fogyatékos vagy? Mi a bajod, hogy nem tudsz magadról gondoskodni? A boldogságod biztosítása senkinek nem kötelessége egyoldalúan. Mi akadályoz abban, hogy a saját kezedbe vedd az életedet, ahelyett, hogy másokra mutogatsz és általánosítasz?
Ha ennyire nem találsz párt, akkor tanulj meg egyedül boldog lenni.
Másrészt miért legyen egy férfi olyan nővel, aki ismeretlenül rögtön gyanúsítgat? Ha te így állsz hozzájuk, akkor nyilván nem akarnak majd a közeledben lenni, mert paranoid, hisztis emberrel senki nem akarja terhelni magát.
A nőgyógyászati bajaidról meg ne is beszéljünk, basszus. Szerinted a férfiak direkte a mi elnyomásunkra találták fel a vaginákat? Mit tehetnek ők arról, hogy neked érzékeny az alvázad?
(Nekem pont nem.)
Másrészt az, hogy nem mindig élvezi az ember a szexet. Ne haragudj, de te úgy állítod be, mintha valami hatalmas tragédia történt volna veled. Mi az, amit mindig, mindenki élvez? Ez senkinek nem hibája, egyszerűen neked kicsit szerencsétlenebb a biológiád.
Másrészt hány szexuális zavarokkal küzdő férfival beszéltél már? Szerinted pl. egy merevedési zavar vagy korai ejakuláció jó móka, ami kifejezetten emeli a férfiak magabiztosságát?
De az vicces. Azt mondani, hogy "HÁHÁ, Jani, mi van, nem áll fel?" az egy tök poénos, kúl dolog. Egy férfit nemiszerven rúgni vagy ütni az poén, az rendszeres móka a médiában.
Mégis melyik a társadalmilag sokkal jobban lenézett dolog? Urológiára menni, vagy nőgyógyászatra? Hány olyan kampány van, ami a férfiak szexuális egészségéra fektet nagy hangsúlyt? Annak a normalizálására?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!