Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne megértetni az...

Hogyan lehetne megértetni az emberekkel?

Figyelt kérdés
Imádom a nevemet, úgy érzem, hogy 100%-ban én vagyok, de csak a teljes alakjában. Az emberek viszont előszeretettel beceznek, amitol en a falra tudnek maszni. Ha el is mondom, hogy ezt utálom, sokan akkor is folytatják. Mit kellene tennem, hogy a környezetem végre lealljon ezzel?
2016. júl. 4. 10:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Talán jó taktika ha nem reagálsz mikor a beceneveden szólítanak, mert ha tényleg kellesz akkor muszáj lemondaniuk a becézésről. Egy idő után rászoknak hogy csak a teljes nevedre figyelsz fel.
2016. júl. 4. 12:08
 12/19 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek a válaszokat!

Próbálom mindenkinek egyértelműen a tudomására adni, hogy Viktória vagyok, de unalmas minden egyes emberrel ezen "küzdeni", és ha valaki még huszadjára sem érti meg, akkor legszívesebben ráordítanék, hogy ne vikizz már b*zdmeg. Raadasul nem is akarok vergődőnek tűnni, ahogyan azt a hetes válaszoló írta, egyszerűen csak utálom.

2016. júl. 4. 12:17
 13/19 anonim ***** válasza:
a Viktória elég hosszú név, gondolom ezért becéznek inkább. meg úgy kicsit személyesebbnek tűnik egy beszélgetés. de egyszerű,szólj,hogy légyszi ne becézzenek, mert nem szereted.
2016. júl. 4. 12:19
 14/19 anonim ***** válasza:
80%
Ezen semmi vergődés nincs, ez a neve a kérdezőnek, nem értem, miért olyan nagy kérés, hogy így szólítsák. Ha azt akarná, hogy Vikinek hívják, akkor mondaná. Nekem pl. a fiam Krisztián, és mindenki így is szólítja. Pedig az is három szótag. Ne legyünk már ennyire lusták, hogy le kelljen vagdosni minden hosszabb névből, mert némelyeknek nehezükre esik egy három-négyszótagos nevet kimondani. Különben Annamáriát is ismerek, akit így, a rendes nevén szólítanak, mert ez tetszik neki. Nem gondolom, hogy túlzott elvárás, hogy valakit a rendes nevén szólítsanak, ha ezt kéri, és nem egy elferdített változatán.
2016. júl. 4. 12:24
 15/19 anonim ***** válasza:
57%
Hányan ülnek a sürgősségin, mert ki kellett mondaniuk egy hosszú nevet...
2016. júl. 4. 13:05
 16/19 anonim válasza:
Ez tök jó szerintem :D Én meg pont fordítva vagyok :D az én nevem Tímea, de agybajt és idegrohamot tudnék kapni, ha vki Tímeának hív :D Ráadásul még olyan is előfordult, hogy direkt "Tímejáztak" :D :D A Timit úgy ahogy elfogadom :D
2016. júl. 4. 13:43
 17/19 anonim ***** válasza:
Dettó én is így vagyok vele. Vivien a nevem, és mindig szoktam mondani, hogy nem Vivi, hanem Vivien. És hiába, legközelebb úgy köszönnek, hogy "Vivcsi", kiráz a hideg tőle.
2016. júl. 4. 15:48
 18/19 anonim válasza:
47%

Én meg Beatrix vagyok. Volt egy tanárnőm, aki Beátának hívott. Hiába mondtam neki, hogy nem az vagyok, így hívott. Aztán mikor felelni hívott, Beátát szólított, az meg nem én vagyok, így nem mentem ki. Tanulja meg a nevem.

Amúgy simán ha Beának hívnak, nem zavar, viszont a hideg kiráz attól, ha valaki Trixinek hív. Vagy Bettinek.

A férjem István, és őt sem Pistázzák (csak nagyon kevesen). Ő István és kész.

Aki meg ennyit nem képes felfogni, iktasd ki az életedből :)

2016. júl. 4. 16:01
 19/19 anonim ***** válasza:
En hasonlo cipoben jarok, de nalam a kiejtessel van a gond. Az en keresztnevem Mercedes, tehat nem magyaritva Mercédesz - ettol a falra maszok -, de megis mindenki le"mercédeszez", hiaba mutatkozom be az irasmod alapjan valo kiejtessel Merszedesz-ként, ami a nevem.
2016. júl. 4. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!