Hogyan lehetne megértetni az emberekkel?
A Viktória az máshol is Viki. Ahogy az Andrea is Andi.
HA rosszul ejtik a nevedet, akkor javítsd ki.
Talán mert a Viki két szótag, a Viktória meg ku.rva hosszú.
Húgom is ilyen, ő Veronika, és ő is hisztizik, ha Verának hívják. Hát csak azért is!
Egyébként mindkét esetben szánalmasnak tartom a vergődést.
Részben ez pont egy olyan név ami becézésre késztetni az embert, viszont én tiszteletben tartom, hogy valaki hogyan várja el, hogy hogy szólítsák. mindig odafigyelek, hogy valaki hogyan mutatkozik be a telefonban, vagy hogyan ír alá egy e-mailt, mert az általában rákészteti az embert, hogy úgy is szólítsa. A testvérem pl. Sándor, de mindenki Sanyinak szólítja és ő is így szereti. De van ismerősöm is Sándor, aki mindig úgy hív fel,hogy "szia Sándor vagyok", akkor nekem tök evidens, hogy nem fogom lesanyizni.
Én Beáta vagyok, de utálom ha az ismerősök így hívnak, mert nekem olyan mogorva, ezért mindig mindenhol azt mondom ,vagy írom, hogy Bea, és ez így tudatosul.
Ha végképp nem, akkor bizony szóvá teszem ,hogy Kérlek Beának szólíts, nem szeretem úgy hogy Beáta. Ha valaki még ebből sem ért, akkor nem is agyunk jóban.
7# szerintem nem szánalmas vergődés, ezer éves szokás, hogy sokszor már a bemutatkozásnál is megkérdezzük, hogy szólíthatom. Ilyen név pl. a József is. Van aki a Jocót szereti, van aki a Józsefet.
A fodrászom is Viktória, de ő pl. a Riát szereti, és érdekes módon mindenki így is ismeri és szólítja, így terjedt el a köztudatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!