Hogyan állhatnék bosszút?
Hagyjuk már a bosszút. Az csak hamis elégedettség érzetet kelt az emberben ideig óráig utána mi marad? Ugyan ott van nem lesz tőle előrébb. Felül kell emelkedni, meg kell mutatnod magadnak higy jobb ember vagy mint akik bántottak.
Az hogy nem írjuk le hogyan lehetnél boldogabb azért van mert ehhez mindenkinek más út kell, saját magad kell megtalálnod a neked megfelelőt. De a bosszú nem a járható út.
Ennyi frusztrációt egy kommentben, előző válaszoló pont ugyanolyannak írtad le magad, mint az emberek, akikről a kérdés szól.
"Ezt azoknak mond, akik a részeges apjuk miatt egész hátralévő életükben deviáns barmok lesznek, és az egyetlen szórakozásuk mások b.@.sz.tatása." - És mi van azokkal, akik nem lettek deviáns barmok a családi hátterük és a bántalmazások miatt?
"Meg amúgy sérülhet is ám az ember személyisége egy idő után." - Igen, de az ember ezen felül tud kerekedni, ha tesz is érte, nem pedig csak várja a csodát.
"Ha téged mindenki gyűlölne, akkor hogyan bírnád elviselni? Mi tennél? Semmit?" - 15 éven keresztül ez volt. Nem nevezném semminek azt, hogy a bántalmazóim iránti gyúlölet dédelgetése helyett tanultam, olvastam, megtanultam magamra számítani, küzdöttem, célokat tűztem ki és elértem őket, most pedig fényévekkel jobb életem van, mint az összes olyannak, aki valaha bántott.
"Ha azt mondanám neked, hogy egy kifehéredett kolompár cigány vagy, és naponta leköpnélek 1 éven keresztül, vajon nem akarnál bosszút állni? Vajon nem járatnál le a kolompár haverjaid előtt." - Nem kolompársággal, de hasonlóan kezeltek, és nem, nem akartam soha bosszút állni.
A bosszú nem megoldás és nem oldja meg az életben a problémáid, ha feleennyit foglalkoznál az életed építésével, mint a bosszú gondolatával, nem ott lennél, ahol vagy. Bár igaz, minek is járatom a szám, a hozzád hasonlók ezt sosem fogják felfogni. Majd visszanézel x év múlva, és talán észreveszed, mennyire céltalan, amit mondasz. Talán.
Te ki a franchoz beszélsz?
Se cigány nem vagyok, sem magyargyűlölő, se nem bántottam soha mást, sőt. Ha elolvastál volna egy betűt is akár az előző kommentjeimből, akkor talán leesett volna. És még csak nem is élek Magyarországon, basszus.. Szóval kinek is szól az előző mocskolódás?
Bakker te 56 %-os válaszoló... Nem tudom, sírjak-e vagy nevessek rajtad...
Az embert az különbözteti meg az állatoktól, hogy van szabadsága dönteni. De ha az az alap, hogy "Józsi csúnyán nézett rám, ezért máglyán elêgetem/felakasztom/felnégyelem/centinként vágom le a fejét/szálanként têpem ki a haját, akkor mi tesz téged emberrê??
Ha és lécci nekem is írj ilyen szépet, mint Captain Obvious-nak, úgy szeretnék még jobban röhögni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!