Mit gondoltok arról, hogy büszke vagyok cigány származásomra?
semmit, amennyiben a kerdesed nem provokativ jelleggel tetted fel.
egyebkent valoban semmit nem gondolok errol, pont ugyanannyi jogod van buszkenek lenni a ciganysagodra, mint masnak arra, hogy pl angol / amerikai / torok / orosz / japan / zsido / szerb / litvan / stb....
Két dolgot:
- Az egyik, hogy nagy valószínűséggel ez egy troll kérdés, aminek célja csak a provokálás.
- A másik, hogy ha "igazi" a kérdésed, az gáz. Akkor semmivel sem vagy okosabb, mint az, aki esetleg a származásod miatt ítél el.
Ha elértél valamit, pl. rendes iskolai végzettséged van, rendes munkád, egzisztenciád, stb., arra joggal vagy büszke, mert cigányként ezt elég nehéz elérni a visszahúzó környezet miatt. Légyszi mutass példát a többi cigánynak is.
Ha rajoskodó gettótöltelék vagy, akkor viszont nincs mire büszkének lenned, de ez nem függ attól, hogy cigány vagy, mert nemcigányként se lenne dicsőség.
Én félig vagyok az. Én is büszke vagyok rá.
Mivel sikerült sok dolgot elérnem, diploma, külföldi munkahely.
Már 10 éve vagyok kint, azóta 3 lakásom is van Budapesten.
Pedig én is egy omladozó házból jöttem, és gyakran ettem sima kenyeret, vagy "ki tudja honnan jött" hústerméket. :)
Ez ütött :D
Kérdező:
Miért vagy büszke a cigány származásodra? Csak úgy?
Vagy a kultúrádra vagy büszke? Ha igen, akkor a kultúra értékes részére? Mit gondolsz a többi cigányról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!