Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményed erről a...

Mi a véleményed erről a gondolatról? "Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni. "?

Figyelt kérdés
Ezt amúgy egy irodalomszakos ismerősömnél olvastam. Egyszer megkaptam egy kis negatívitást, amikor azt állítottam, hogy nem szeretek annyira könyveket olvasni. Illetve vannak olyan időszakok, amikor igen, beletudok merülni, és nyitottabb vagyok, máskor meg nem, annak ellenére, hogy értelmezni "tudom", és beleélni magam a különböző olvasmányokba, egy idő után figyelemzavarossá válok.

2016. ápr. 24. 21:50
1 2 3 4 5
 41/44 A kérdező kommentje:

Ami tulajdonképp nem a képességet kérdőjelezi meg, de nagyon jó értelmezés:))

Szerintem az a különbség, hogy nem mindenkinek van gördeszkája/sok könyve birtokoltan otthon.:) (bár nekem igen)

De épp az, hogy bármiről ellehet mondani, úgy is meglehet fogalmazni, hogy "könyvolvasás" helyett bármit beillesztünk. Semminek sincs értelme, ha nem használják.

"Az az ember, aki nem szokott főzni, semmiben sem különbözik attól, aki nem tud. Aki nem szokott autót vezetni, semmivel sem különbözik attól, aki nem tud," stb.

2016. ápr. 25. 19:04
 42/44 anonim ***** válasza:
Így van. Szerintem is.:)
2016. ápr. 25. 19:07
 43/44 anonim ***** válasza:
100%
Én nem olvasok könyvet, akkor hogy tudtam elolvasni a kérdésed? Ellentmondotok saját magatoknak!
2016. máj. 22. 20:57
 44/44 anonim ***** válasza:

Szrintem ez nem arról szól, hogy tudsz-e olvasni, hanem arról, hogy nem különbözöl attól, aki nem tud.

És a kérdésben könyvekről volt szó, nem kérdésekről a neten.

Remélem megnyugtattalak!:)

2016. máj. 23. 18:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!