Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményed erről a...

Mi a véleményed erről a gondolatról? "Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni. "?

Figyelt kérdés
Ezt amúgy egy irodalomszakos ismerősömnél olvastam. Egyszer megkaptam egy kis negatívitást, amikor azt állítottam, hogy nem szeretek annyira könyveket olvasni. Illetve vannak olyan időszakok, amikor igen, beletudok merülni, és nyitottabb vagyok, máskor meg nem, annak ellenére, hogy értelmezni "tudom", és beleélni magam a különböző olvasmányokba, egy idő után figyelemzavarossá válok.

2016. ápr. 24. 21:50
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
0%

"Aki meg itt a kőműveses példával offol már sokadszorra: nyilván tényleg semmi más nem számít munkának, csak amit a kőműves meg a vízvezeték szerelő csinál. Bírom az ilyen egyszerű embereket. Gondolom szerinted ezt az oldalt is a szél hordta össze, amin a hülyeségeket lököd. Még hogy a kőműves munkája nehezebb mint egy fogorvosé :D Jó vicc."

Nos mivel van 5 szakmám és egy diplomám így képes vagyok normális önálló véleményt alkotni és levonni a következtetéseket. Ha te ezt az egészet viccnek látod javaslom kockulj tovább esetleg a facebookon, mivel abban is olyan sok munka van.

2016. ápr. 25. 12:51
 22/44 A kérdező kommentje:

Én senkinek a munkáját az égvilágon nem tartom nehezebbnek vagy könnyebbnek, minden szakmában vannak nagyon erősek és gyengék egyaránt, minden szakmát elkötelezetten kilehet tanulni.

Ha úgy vesszük nem az a lényeg, hogy kinek a munkája bonyolultabb, hanem az, hogy ez a bonyolult munka szükségképpen meglegyen oldva az emberek érdekéért, van ahol többen dolgoznak csapatban, van aki egyedül húzza az igát egy munkán belül, és annál több figyelmet követel a munka, nagyon változó, nem igazán lehet általánosítva meghatározni. De lenézni az égvilágon senkit sem kell, ha mindenkinek hasznos a munkája, és célt szolgál! Az aki az olvasáshiány okán kezel le másokat, azt sem kell lekezelni, mert épp az a lényeg, hogy senkit se kell, akinek megvan a maga érdeklődése.

2016. ápr. 25. 13:06
 23/44 anonim ***** válasza:
77%

"Nos mivel van 5 szakmám és egy diplomám így képes vagyok normális önálló véleményt alkotni és levonni a következtetéseket. Ha te ezt az egészet viccnek látod javaslom kockulj tovább esetleg a facebookon, mivel abban is olyan sok munka van."

A facebook-ban önmagában 1000x több munka van, mint amennyit te az asztalra leteszel a nyomorult kis életed alatt. És most nem túlzok.

2016. ápr. 25. 13:07
 24/44 anonim ***** válasza:

"Egyszerűen többször tapasztaltam olyan irodalmárokat, vagy csak irodalom kedvelő embereket, akik lekezelően szóltak, ha valaki nem ismerte ezt vagy azt a könyvet, vagy nem olvasta."

Jaj ez meg tipikusan a kedvencem. Aki nem olvasta a Háború és békét az egy prosztó paraszt, de ő meg büszke rá, hogy egy másodfokú egyenletet nem tudott életében megoldani. Többször hallottam már ilyet irodalomtanároktól.

2016. ápr. 25. 13:09
 25/44 A kérdező kommentje:

# 24

Nem tudom, miért hat rám az ilyesmi, főleg, hogy tényleg nem mondhatom el magamról, hogy ne olvasnék, mert vannak speciális kedvenceim, de fiatalabbként sok alapművet nehezen olvastam el.Talán ilyenkor én is megpróbálok kikérdezni alapdolgokat az illetőtől más területen.

Én inkább olyant tapasztaltam, hogy értelmetlen logikával beszélt, nem tudtunk szót érteni, és büszke volt rá.

2016. ápr. 25. 13:15
 26/44 anonim ***** válasza:
0%

"A facebook-ban önmagában 1000x több munka van, mint amennyit te az asztalra leteszel a nyomorult kis életed alatt. És most nem túlzok."

Ideges vagy? Irigységből le lehet pontozni azt aki letett valamit az asztalra, míg te kockulsz a facebook előtt és isteníted az oldal alkotóit akik belőled és a hozzád hasonló tucat vásárlókból élnek meg. Ha az életem olyan nyomorult akkor miért veszekszel egy nyomorékkal hmm?

2016. ápr. 25. 13:24
 27/44 A kérdező kommentje:

Nem kell itt senkitől semmilyen következtetést levonni az életére vonatkozóan:)

Szerintem az, hogy valaki "letesz valami az asztalra", az egyáltalán nem az olvasási szokásaiból ered, vagy abból, hogy szellemi-fizikai munkát végez-e, hanem a céljaitól függ, az akaraterejétől, a kitartásától. A kettőnek semmi köze egymáshoz, és nem is lehet összefüggéseket keresni!

2016. ápr. 25. 13:42
 28/44 anonim ***** válasza:
76%

"Ideges vagy? Irigységből le lehet pontozni azt aki letett valamit az asztalra, míg te kockulsz a facebook előtt és isteníted az oldal alkotóit akik belőled és a hozzád hasonló tucat vásárlókból élnek meg. Ha az életem olyan nyomorult akkor miért veszekszel egy nyomorékkal hmm?"

Istenem... a Facebookot is te hoztad fel és hidd el, rohadtul sok profitot termel. Vita lezárva.

2016. ápr. 25. 13:42
 29/44 anonim ***** válasza:
30%
uncsiiiii
2016. ápr. 25. 13:43
 30/44 anonim ***** válasza:
76%

47%-os, amúgy te hol élsz? Mitől lesz valami számodra igazi munka? Ha kétkezű és fizikailag megerőltető vagy mi?

És senki sem ideges, a lepontozást meg azért kaptad, mert butaságot írtál. Ezt az oldalt is valaki munkaidejében, munkaként csinálta. Ha a programozást nem tartod munkának, akkor az oldalt miért használod? A facebookon pedig több 100, ha nem 1000 ember dolgozik, munkaként. Tényleg több munka van benne, mint amennyit te egy élet alatt létre fogsz hozni. Ez tény, ha elfogadod, ha nem.

2016. ápr. 25. 14:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!