ELMÉLETI KÉRDÉS, de lemondanál az életről a párod szeretője életéért?
Tételezzük fel,hogy egy világméretű katasztrófa közeleg.
A gyermekeid biztonságban vannak és túl fogják élni,mehet velük 2,de csak 2 felnőtt kísérő is. Hagynád,hogy a párod és a nemrégiben előbukkant/kiderült szeretője legyenek azok a kísérők abban az esetben ha tudod,hogy a szerető rendelkezik olyan tudással,képességgel,ranggal,vagyonnal,...stb. amivel a katasztrófa után SOKKAL,NAGYON SOKKAL,jobb és teljesebb életet nyújthat a gyerekeidnek,mint amit te?
# 8/10 Időpont ma 11:08
És mi van akkor ha azt én is tudom amit a szerető . Én is orvos vagyok, gyógyító, ápoló, meg amit akarsz .
Semmi értelme a ilyen elméleti kérdéseknek. Az ész érvekről pedig annyit, hogy mivel emberek vagyunk, az érzelmeink vezérelnek minket. Ha egy adott helyzetben azonnal dönteni kell, mindenki az érzelmeire hallgat, nem kezd el józan logika alapján gondolkodni.
A gyerekről pedig annyit, hogy sokkal nagyobb szükségük van az anyjukra, mint egy orvosra. Lehet, hogy egy anyuka nem tud kioperálni egy vakbelet, meg ilyesmi, de egy szerető meg nem valószínű, hogy annyi mindent megtesz a gyerekekért, mint az anya.
De mondok még egy csavart. Ha világméretű katasztrófa közeledne, én dönteném el, hogy ki éli túl, és előbukkana a férjem szeretője, én olyan mérges lennék, hogy dühömben lehet, hogy a férjet is itthon hagynám. Ennyit az észérvekről.
Veszélyhelyzetben felborul minden, amit elméletben logikusan felépítesz vagy tudsz, ezt tapasztalatból tudom, mert volt már részem olyan helyzetben, ahol életveszélyben volt valaki. Olyanok is leblokkoltak, akiknek a szakmájuk miatt nem kellett volna, pusztán amiatt, mert érzelmileg érintettek voltak.
Tehát mindegy, hogy itt ki mit ír, konkrét helyzetben ez nem biztos, hogy megállná a helyét. Az életösztön pedig nagy úr.
Nem tudom, hogyan döntenék. Lehet, hogy én is rendelkeznék olyan képességgel, ami feltétlenül szükséges az életben maradáshoz, meg ő is. És mi van, ha mindhármunkra szükség lenne az új világban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!