Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van itt valaki, akinek 22...

Van itt valaki, akinek 22 éves korára semmit sem sikerült elérni?

Figyelt kérdés

Vagy egyedül vagyok? A semmit azon értem, hogy valóban SEMMIT. Kisgyermekkoromban még azt hittem, hogy ilyen koromban már örömben fog virágozni az életem, erre sehol sem vagyok. Most csinálom estin az érettségit, mert depresszió végett középiskolában nem sikerült, és pszichiátriai kezelésen voltam. Viszont a képességeim gyengék, van, hogy 14 tételt 2 hétig tanulok éjjel-nappal és így tudok csak 4-est írni.

Másban sem remekelek, csináltam blogokat, ahol az írásommal próbáltam pénzt keresni, rengeteget hirdettem, minőségi cikkeket írtam, sok pénzt beleöltem, de az összes kudarcba fulladt. Nem jött vissza az ára...

Nem értek igazából semmihez, és nem is igazán érdekelnek konkrétan a szakmák (sem a főiskolai szakok). Egyedül az írás és a fogalmazás ami megy, de úgy érzem, ezzel nem lehet pénzt keresni. A kapitalizmus inkább a mérnököket keresi... A kapitalizmusról is megvan a véleményem, de ez most nem ide tartozik... Nem akarok politizálni.

Valaki van még hasonló helyzetben?

22F

2016. febr. 17. 11:36
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

A gyakorikerdes.hu-n ennyi értelmes választ még soha nem kaptam. Köszönöm! A kommunikáció szak valóban jól hangzik, és az újságírás is szimpatikus. Az irodalmat és a nyelvtant szeretem, a matek az, ami számomra megemészthetetlen.

Sajnos eléggé felőrölt ez a dolog, így már fizikailag sem vagyok a toppon. Jelenleg nem dolgozok semmit. Próbáltam, de azonnal leromlottak az érettségi jegyeim, és fizikailag sem ment... Sajnos rengeteg időt kell rászánnom, főleg, hogy 2 éves. Nem beszélve a képességeimről, bár szerintem ez inkább "lelki dolog", sajnos nem bírom az agyamat kikapcsolni, folyamatosan pörög...

Elképzelhető, hogy hozzájárult ehhez, hogy én gyermekkoromban eléggé rózsaszínben láttam a dolgokat, és amikor beköszöntött a kamasz/felnőttkor, hidegzuhanyként ért az "élet"...

Egyetlen célom, hogy legyen saját életem, saját családom.

A könyvírásba már belekezdtem, de van még hová fejlődnöm.

2016. febr. 17. 14:23
 12/21 anonim ***** válasza:
16%

Még mindig álomvilágban élsz.

22évesen nem bírsz dolgozni?

Mikor végzel az éretségivel veled egyidős egyetemi diplomás lányokkal kell versenyezni a munkaerőpiacon.

Kezdj el edzeni, ha nem bírod a munkát, ne könyveket írjál.

Elhiszem, hogy az az álmod, hogy csak úgy ülj egy irodában, de ez esélytelen. A valóság az, hogy mindenki addig dolgozik amíg bele nem rokkan, majd ha nem tart el senki rájösz.

2016. febr. 17. 15:00
 13/21 A kérdező kommentje:
Miért is ne irkáljak könyveket?
2016. febr. 17. 15:03
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon a rendszerben gondolkozol. Ha tőlem kérdi valaki mit sikerült elérnem eddig, hosszas felsorolásba nincs benne a shzaros szakma és egyéb más rendszerbeli hülyeségek. Nem ez tesz téged valakivé, nem ez adja tudásod, tehetséged, gyakorlataidat, stb., amik beletartoznak elért dolgaidba.
2016. febr. 17. 15:03
 15/21 A kérdező kommentje:
14/14 Igazat adok neked.
2016. febr. 17. 15:05
 16/21 A kérdező kommentje:
Sajnos engem úgy neveltek, hogy mindegy milyen szakmát, de valamit válasszak, majd akkor leszek valaki... De lehetőleg kétkezi munkát. A családom már el van ájulva, ha valamelyik korombeli ismerősöm pl gyárba dolgozik lakatosként havi 200k-ért, de már a mentős is elvitte idegösszeomlás végett, az ugye lényegtelen... Látok viszont gazdag embereket az utcában, akikről süt, hogy a felfogásuk totál más, mint a begyepesedett embereké. Engem senki nem tanított meg erre, ezért saját magamnak kell ezt a gondolkodásmódot megtanulni, most kezdtem bele a személyiségfejlesztő könyvek olvasásába. Nem vagyok hajlandó életem végéig gürizni a semmiért. Szerintem annál a halál is jobb, az nem élet. Persze azzal nincs baj, ha valaki szakmunkás, de szeresse, ne pedig kényszerből csinálja...
2016. febr. 17. 15:12
 17/21 anonim ***** válasza:
27%

Azért ne írjkálj könyveket, mert abból nem élsz meg, nem lesz életed, családod.

Nekem nem lenne pofám 22évesen otthon tespedni.

Fizikailag, lelkileg 0 vagy, legalább annyi büszkeség lenne benned, hogy tennél ez ellen.

Lehet itt a sok értelmiségi lenézi a kőműveseket, de azok képzeld joggal büszkék egy ház megépítésére, és azok szidhatják a rendszert, de ti akik saját bevallásuk szerint is 0-k nem.

Nem kioktatásként írom ezeket, de szerinted melyik nő dolgozik fizikai munkát szívesebben, minthogy lenne újságíró??

Álomvilágban élsz.

2016. febr. 17. 15:22
 18/21 anonim ***** válasza:
56%

200k-s fizetéssel milyen életed lenne? Egész hétvégén írhatnád a könyveidet, olyan.

Ember, téged már a gimiből a mentő vitt el. És lenézed, azt aki 200k-t keresett????

Könyveket olvasol, hogy gazdagnak higyjenek?? röhej.

2016. febr. 17. 15:35
 19/21 anonim ***** válasza:

a gazdag ember azért jár pöckösen, mert már valamit elért az életében. Lehet ő is kétkezi munkás, csak sokat keres.

A szüleid meg azért begyepesedtek, mert nekik sikerült téged felnevelni, de te inkább meghalsz, minthogy segítenél nekik.

2016. febr. 17. 15:57
 20/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, te írással szerintem soha nem fogsz havi 200k-t keresni.
2016. febr. 17. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!