Van itt valaki akinek önerőből sikerült nagyobb változást elérni a saját jellemében?
Kezdjük a pesszimistább válasszal:
Fejsérülések illetve agyban található paraziták következtében gyakran előfordul személyiségváltozás, mely akár még kedvezőnek is hathat, illetve tragikus események is igen szembetűnő változásokat okozhatnak a jellemben, de nyilván nem ilyesmit szeretnél.
Az optimistább:
Nekem sikerült változtatni a személyiségemen. Ez így nagyon tetszetősen hangzik, de a szomorú igazság, hogy tulajdonképpen csak felszínre hoztam más tulajdonságaimat, így másnak hat a személyiségem, de tulajdonképpen változatlan maradt. A személyiségeden nem tudsz változtatni, csak más részeit tudod előnyben részesíteni, egyes aspektusait el tudod nyomni stb., de változtatni nem tudsz rajta. Csak az első pontban leírt módokon tud változni a személyiséged, magadtól csak csiszolni tudsz rajta. De ez szerintem pont elég lehet, csak meg kell találnod magadban azokat a tulajdonságokat, amiket felszínre akarsz hozni.
Ugy erzem igen. Sokaig felenk voltam, erdekelt, hogy masok mit gondolnak rolam. Ma mar sokkal batrabb vagyok es azt az eletet elem, amit szerettem volna. Nem erdekel szamomra nem fontos emberek velemenye, sokkal erosebb es hatarozottabb lettem.
Igy visszagondolva nekem mindig a nagy kornyezetvaltozasok segitettek (koltozes). Uj embereke, uj munkahely, uj elet. Es ilyenkor mindig tiszta lappal kezdhetek es jobban befolyasolhatom, hogy mit szeretnek, hogy masok hogyan ismerjenek. Es ez visszahat ram is.
Nem hazugsagrol van szo, egyszeruen probalok naprol-napra fejlodni es kihozni magambol a maximumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!