Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy gyerek mit érezhet amikor...

Egy gyerek mit érezhet amikor meghal?

Figyelt kérdés
Elég erős téma,tudom. De azon gondolkoztam,hogy egy kisgyerek,vagy egy 12-13 éves gyerek szerintetek mire gondolhat,amikor már "majdnem meghalt"? Nyugodtságot érez? Vagy fél?

2016. febr. 6. 13:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Talán fél. Mindenki fél az ismeretlentől. 13 évesen a halál fogalma már megérlelődik egy gyerekben.
2016. febr. 6. 14:20
 12/19 anonim ***** válasza:
68%
Bennem 3 évesen tudatosult hogy egyszer mindenki meghal, és abba én is beletartozok, csak fél napig sírtam.. Ne gondold hogy egy 5 éves nem tudja mi történik vele!! Főleg ha előzménye is van, akkor pláne, nekem senki nem mondta hanem magamtól jöttem rá és az is elég rossz volt.
2016. febr. 6. 14:27
 13/19 anonim ***** válasza:

[link]

Leginkább a gyermekhospice-ról szól a cikk, de érinti azt is, amit te kérdeztél. Valahol olvastam egy méginkább idevágó cikket a témában, de azt sehogy se találom.

2016. febr. 6. 15:05
 14/19 anonim ***** válasza:

A gyerekeknek is van elképzelése a halál fogalmáról. Belgiumban a végső stádiumú, gyógyíthatatlan beteg gyerekek is kérhetnek eutanáziát, vagyis rendelkezhetnek a saját életük felett. Persze pszichológusi és több orvosi szakvélemény is szükséges arról, hogy a gyermek érti mi is történik és a halál állapota nem visszafordítható, továbbá hogy az egészségügyi állapota indokolja az eutanáziát, de megvan rá a lehetőségük.

Egy fél életét fájdalmak közt kórházban töltő, esetleg vallásos gyermeknek szerintem kifejezetten megnyugtató lehet a halál.

2016. febr. 6. 15:13
 15/19 A kérdező kommentje:

És mondjuk egy 13 éves gyerek,aki szívfájdalommal lett bevíve a kórházba este,az biztos nagyon félhet,hisz el van szakítva a családjától,nem tudja,hogy mi lesz a következő dolog,ami történik vele,igaz?

Ezeket azért kérdezem,mert egy 13 éves fiú, Caleb Logan a Bratayley családból így halt meg,és át szeretném érezni,amit azon az estén ő érzett. Aki nem ismeri,itt a csatornájuk : https://www.youtube.com/watch?v=P5ZyNWugYQU

2016. febr. 6. 15:45
 16/19 anonim ***** válasza:
82%
Én a fél gyerekkorom kórházban töltöttem. 6 évesen volt egy 8 órás szívműtétem. Nagyon féltem, azt hittem, soha nem ébredek majd fel, ha elaltatnak. Nem tudatosult bennem, hogy hosszú lesz. Reggel altattak el és este volt már mikor felébredtem. Egy sötét szobában ébredtem az intenzíven. Emlékszem, megvoltam győződve, hogy halott vagyok és a pokolba kerültem. Szóval egy 12-13 éves pláne érti már ezeket a dolgokat. Bocsánat a hibákért, nem jártam sajnos magyar iskolába. 29/N
2016. febr. 6. 16:16
 17/19 anonim ***** válasza:
6%
#16 Látszik, hogy nem jártál. Van még időd megtanulni.
2016. febr. 6. 17:54
 18/19 anonim ***** válasza:
65%

11-es: Tévedsz. 8 év az a korhatár, amikor mindenki képes felfogni azt, hogy meg fog halni, és halandó. A legbutább gyerek is. Aki okosabb és érzékenyebb, az 4-5 évesen tudja.

Kérdező: Van egy gyönyörű novella - vagy fél órája ezt kerestem neked, de sajnos nem találom -, amiben pontosan azt írja le az író (a haldokló kisfiú szemszögéből), hogy hogyan hal meg.

A halál egy fekete, rossz árnyék, a Rossz Fiú, aki elvesz mindent szép sorban a kisfiútól. A szeretett tárgyait, az emlékeit, a maciját, végül sz életét.

Tökéletesen bemutatja azt, hogy egy gyerek hogyan bírkózik meg a halálfélelmével és hogyan látja a halált.

(A novella talán Kosztolányié, de nem vagyok biztos benne. Régen olvastam.)

2016. febr. 6. 18:45
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Utolsó a fáradozásodat :)
2016. febr. 6. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!