Idősek iránti tisztelet. Miért is?
Figyelt kérdés
Félreértés ne essék nem vagyok tiszteletlen velük de nem értem, hogy miért kéne minden idős embert kivétel nélkül tisztelnem a társadalmi normák miatt ha valamelyik az összes fiatalt csak szidni tudja, kötözködik a buszon( nem egyszer volt, hogy teljesen üres buszból fel akartak állítani, hogy márpedig nekik az a hely kell, ahol én ülök) és cifrábbnál cifrább dolgokat tesznek. Ők nem tisztelnek engem pedig embertársuk vagyok attól, mert fiatal. Miért van az, hogy mégis mindenki szinte egyből a gyermeke értésére adja, hogy ennek így kell lennie és kész. A kivételekről nem esik szó így nyilván nincs. Vagy mégis? Mit tiszteljek abban, aki a széles úton nekem jön, megtapos és még neki áll feljebb, hogy nem vágódom hasra előtte rögtön ? Ha szóvá teszem nem megfelelő modorukat illedelmesen akkor már neveletlen és tiszteletlen meg amúgy a sátántól való vagyok. Anyu szerint régebben az urbanizációk előtt az idősebbek tényleg tiszteletreméltóak voltak de én ezt nem tudhatom. Most szemét lennék akkor, hogy belül nem érzem úgy, hogy mindenkinek megkéne adnom a tiszteletet csak mert megöregedett?2016. febr. 1. 21:11
21/22 anonim válasza:
20-as vagyok csak véletlen félbe küldtem el az üzit :)
Na mondta a bátyám, meg mi is, hogy nézze már a lábát, fekvő gipsszel álljon fel? Erre még a néni volt felháborodva, hogy ennyit sem lehet kérni a mai fiataloktól. Na mindegy ment két megállót és leszállt -.-" Meg még azt birom, amikor a sok idős panaszkodik egymásnak hogy így fája lába úgy fáj a lába, de bezzeg amikor a buszhoz kell rohanni, porzik utánuk az aszfalt. Persze vannak kivételek, vendéglátós vagyok, tudom vannak még olyan idősök is, akik tudják hogy mi az a tisztelet, illetve mi az emberiség.
22/22 A kérdező kommentje:
Utolsó tökéletesen megtudlak érteni. Ugyanígy vagyok ezzel én is.
2016. febr. 11. 23:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!