Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Idősek iránti tisztelet....

Idősek iránti tisztelet. Miért is?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék nem vagyok tiszteletlen velük de nem értem, hogy miért kéne minden idős embert kivétel nélkül tisztelnem a társadalmi normák miatt ha valamelyik az összes fiatalt csak szidni tudja, kötözködik a buszon( nem egyszer volt, hogy teljesen üres buszból fel akartak állítani, hogy márpedig nekik az a hely kell, ahol én ülök) és cifrábbnál cifrább dolgokat tesznek. Ők nem tisztelnek engem pedig embertársuk vagyok attól, mert fiatal. Miért van az, hogy mégis mindenki szinte egyből a gyermeke értésére adja, hogy ennek így kell lennie és kész. A kivételekről nem esik szó így nyilván nincs. Vagy mégis? Mit tiszteljek abban, aki a széles úton nekem jön, megtapos és még neki áll feljebb, hogy nem vágódom hasra előtte rögtön ? Ha szóvá teszem nem megfelelő modorukat illedelmesen akkor már neveletlen és tiszteletlen meg amúgy a sátántól való vagyok. Anyu szerint régebben az urbanizációk előtt az idősebbek tényleg tiszteletreméltóak voltak de én ezt nem tudhatom. Most szemét lennék akkor, hogy belül nem érzem úgy, hogy mindenkinek megkéne adnom a tiszteletet csak mert megöregedett?
2016. febr. 1. 21:11
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
9%
Igen.
2016. febr. 1. 21:15
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg arra fel van ez az egész, mert ők sokkal többet éltek már meg, ezáltal bizonyára tapasztaltabbak és bölcsebbek is nálunk, "suttyó fiataloknál". Szerény véleményem szerint ez meglehetősen gyatra mentség arra, ha valaki tuskóként viselkedik, de ez van.
2016. febr. 1. 21:19
 3/22 A kérdező kommentje:
Igen, ennek így kéne lennie, hogy bölcsebbek már de nem mindig tűnik úgy.
2016. febr. 1. 21:21
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt tisztelem meg, aki megérdemli. Ha egy öreg néni bunkózik velem, akkor én se leszek valami tisztelettudó (félreértés ne essék, nem süllyedek le azért a suttyó szintre). Viszont, ha normálisan képes közölni a mondanivalóját, akkor nyilván rendes leszek vele.
2016. febr. 1. 21:26
 5/22 anonim ***** válasza:
8%
én csak azt nem értem, hogy miért nem találkoztam még kötekedő idősekkel??
2016. febr. 1. 22:00
 6/22 A kérdező kommentje:
Örülj neki! Városi vagy?
2016. febr. 1. 22:07
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Én alapból igyekszem mindenkivel tisztelettel bánni. Aki bunkó, az eljátssza ezt az esélyét. Ettől nem fogok az ő szintjére süllyedni és olyan bunkó lenni, mint ő velem, de kedves sem leszek hozzá.

Az egyik legnagyobb erény az, ha meg tudod állni, hogy általánosíts. Minden ember más, attól, hogy néhány idős bunkó, nem azt jelenti, hogy mindegyik. Szerintem nagyon tiszteletreméltó, hogy igyekszel tiszteletet adni másoknak, jó látni, és hallani erről. Ha bunkó, akkor vond meg tőle a tiszteletet (de ne légy olyan mint ők).

2016. febr. 1. 22:18
 8/22 anonim válasza:
92%

#5. örülj neki, én falun élek de egy kezemen megtudom számolni azokat az 50 év feletti embereket akik itt laknak a falumban de normálisak és megérdemlik a tiszteletem, hogy kedves és normális legyek velük...

Csak hogy értsétek miről beszélek:

16 éve történt egy balesetem amiben elveszítettem az egyik újjam, akkor még csak 8 éves voltam, és akkoriban nem volt autónk, így minden nap busszal és villamossal kellett bejárnunk kötözésre és hogy az orvos ellenőrizze a kezem. Egyik nap felszálltunk a villamosra, anyám leültetett és elment jegyetlyukasztani és ez idő alatt egy banya ( bocsi de nemtudom szebb szóval illetni ) odajött hogy adjam át a helyem neki mert hogy ő idős és én meg bírok állni, de nem volt neki baj hogy be volt kötve a kezem majdnem könyékig és fel volt kötve a kezem, tehát kapaszkodni nem tudtam, erővel felkeltett... igaz anyám már nem szólt neki mert nem akart utólag cirkuszolni meg én is mondtam neki hogy hagyja, de akkor megfogadtam hogy nem érdekel akármilyen idős is, ha az orrát a földön húzza akkor sem adom át egynek sem a helyem.

Meg a másik kedvencem mikor neki valahol foglalt helye van, merthogy ő mindig ott szokott ülni. De mikor megmondom neki hogy itt biztos nem, esetleg kint a falu szélén ( nálunk ott van a temető ) esetleg ott, mert azt biztos nem veszi el tőle senki, akkor megint én vagyok az a tipikus semmirekellő és tiszteletlen b*nkó akinek pusztulnia kellene.

2016. febr. 1. 22:20
 9/22 anonim válasza:
100%

#8-as vagyok.

A másik meg tudjátok én úgy vagyok vele hogy kortól és nemtől függetlenül én kedves és normális vagyok mindenkivel míg nem ad okot az ellenkezőjére, ha ad akkor nem érdekel hogy nő vagy férfi, idős vagy fiatal, megmondom neki ami böki a csőröm...

2016. febr. 1. 22:22
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van
2016. febr. 1. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!