Volt veletek olyan hogy nagyon meg akartatok érteni valamit de úgy éreztétek nem áll össze a teljes kép?
Voltam így, és az segített, hogy a továbbtanulás miatt egy olyan iskolába kerültem, ahol kevésbé folyt biorobot képzés, helyette a tanulók képességei, szorgalma és tudása szerint ment az értékelés. Valamint ahol embereknek és nem kiképzendő cselédeknek nézték a tanulókat/hallgatókat.
Milyen különös, de például a budapesti Fasori Gimnáziumból milyen feltűnően sok Nobel-díjas meg más tudós kerül ki, míg más iskolákból meg akár egy sem:
Sok ember abban a tévhitben él, hogy mivel felnőtt, ezért minden a nyelvben használt szót ért, pedig nem, és hogy "ciki" nem tudni szavak jelentését. De szerintem az a ciki, ha nem tudod, mit nem tudsz valójában. Nem mondom, hogy nem értesz valami szót, de ebből áll a szöveg, tehát ha darabjaira akarjuk szedni a problémát, akkor a szó az alap. Tehát:
Nézd meg, hol értetted még teljesen.
Annak a végén, ahol még jó ment, nézd meg, hogy nincs-e valami olyan szó, ami nem teljesen világos. Ez nem mindig idegen vagy bonyolultnak tűnő szó, lehet, hogy csak egy jelentését nem ismered, lehet, hogy csak egy kevés adat hiányzik a teljes megértéshez.
Aztán keresd ki egy jó szótárban. Én az online Wikiszótárt javaslom, mert a Magyar Értelmező egy nagy kalap...
Ha nincs ilyen szó, akkor csinálj rajzot a dologról, hozz rá példákat, nézz hozzá képeket az interneten, vagy nézd meg a való életben, ha lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!