Hogyan kezdhetném el az új életemet?
Első körben választanod kéne, hogy vagy a saját boldogságod, vagy az anyádét választod.
Ha ez megvan és az előbbi mellett döntesz, akkor én megpróbálnék valamilyen külföldi szállodai melót megcsípni és összeszedni magamat anyagilag. Onnan pedig kis nyelvtudással és gyakorlattal bárhová tovább lehet menni...
Viszont ha anyádat választod, akkor törődj bele, hogy amíg él, addig ilyen hányatott sorsú életed lesz. Ilyenkor mérlegelni kell, hogy ő megérdemli-e azt, hogy te szenvedj.
Mi lenne ha megtanulnál oroszul? Lehetnél tolmács. (nagyon keresettek ) Ha szereted a nyelveket ez is tetszeni fog.
:-)
Nem tudom milyen számviteli suli volt az mert általában onnan nem könyvelni megy az ember hanem sokkal komolyabb/jobb pozícióba. Manapság az okj--> mérlegképesek könyvelnek 90%-ban.
Kivéve ha ugye saját vállalkozásod van, csak akkor nem lenne anyagi problémád.
Angol középfok nem elég semmire, és a német 'valamennyire' sem.
Írtad, hogy a nyelvek. Talán jó lenne külföldet választani, de ugye oda is kell egy kis kezdő tőke..
Esetleg itthon, más állást keresni a munkakörödbe, amíg anyagilag helyre jössz, és utána dobbantani.
Az első, hogy kitalálod, mi leszel ha nagy leszel. Ha megvan a fő terv akkor ahhoz igazíthatod a "részleteket". Pl. írták a tolmácsolást: Orosz és ha Bp-en laksz kínai egyre fontosabb lesz.
Ha a nyelveket választod és ezen a melóhelyen van időd akkor a helyedben tanulnék. Ha nincs akkor keresnék olyan helyet, ahol lehet, ugyanúgy érdektelen munkával, de többet keresnék. Nyelvtanfolyamokra, nyelvvizsgákra költeném a lehető legtöbb pénzt. Vagyis befektetnék a további életembe. Valamint ruhára, jó megjelenésre.
Mielőbb vállalnék fordításokat, kisebb munkákat a munka mellett és csak akkor váltanék, amikor tudom, hogy meg tudok élni a tolmácsolásból/fordításból.
Anyukádról ha gondoskodni akarsz adj haza pénzt, de időt a lehető legminimálisabbat fordítsd rá, hogy a saját életedet tudd építeni.
Kezdj el kézműves csoportba járni, rajzolásra, táncra, vagy csak tornára. Ismerkedj, fejleszd akár az életben akár tanfolyamokon a kommunikációs képességedet. Az nem csak akkor fontos, ha ahhoz kapcsolódó szakmát választasz, hanem a barátkozástól a párkapcsolaton át akár egy állásinterjúig mindenhol fontos.
Gondold végig mit szerettél volna gyermekkorodban.
Ha azt már nem szeretnéd vagy nincs rá lehetőséged, de nyitott vagy akkor elő fog jönni miket szeretsz csinálni és több választási lehetőséged lesz.
Köszönöm a válaszokat. Egy kisvárosban élek a dunántúlon, itt nemigen lehet válogatni. Anyámra felügyelnem kell, mert két nap alatt felélné a havi pénzt, ha ő kezelné.
Tolmács és fordító nem szeretnék lenni. Szeretem a nyelveket, de nem feszülnék meg még több évig ( v inkább évtizedik mert a tolmácsképzés több szézezer forint), csak hogy ezzel foglalkozhassak. Persze, ha végzettség nélkül is lehetne ebből megélni, akkor igen, de ismerőseim közöttis van, aki középfokon tud oroszul, felsőfokon németül, de nem sokra megy vele ( fuvarszervező lett)
A művészetek, a rajzolás érdekelt igazán, meg színésznő is akartam lenni, vagy táncos, Bármi, amiben kifejezhetem magamat. Talán grafikus az jó lenne.
Grafikus sok van és újsághoz vagy kiadóhoz kötött, vagy kiülhetsz a város főterére embereket rajzolni.. Hosszú távon esetleg jó lehet, de rövid távon elég nehézkes.
Menj el kézműves boltba, keress egy jó eladót, aki nem csak elad, hanem maga is foglalkozik valamivel. Nézdd meg a meska honlapot, hogy ötleteid legyenek.
Ha rajzolni szeretsz akkor elsőre az üvegfestést ajánlanám. A szappankészítés, gyöngyfűzés is lehet jó kis mellékkereset. Unokatestvérem felesége gyönyörű képeslapokat és karácsonyfadíszeket készít, régen csak a családnak, ma már el is ad belőlük. Egy barátnőm karácsonykor mézeskalácsot árul. Néha összehívja az ismerősöket és együtt készítjük a különféle formákat. "Fizetségül" azért, hogy még szórakoztunk, összejöttünk aznapra kaja és hazavihető süti jár.
Elmehetsz lakberendező suliba, ott is fontos a grafika vagy egy ismerősöm fürdőszoba berendezés boltban volt irodista, aztán egy helyettesítés során rájött a főnöke, hogy milyen jól bánik az emberekkel és most már fürdőszoba berendezéseket tervez.
Szerintem a lényeg, hogy kezdj bele, szinte bármivel és alakíts ki magadnak egy kis helyet (vagy járj el valamilyen közösségbe). A legfontosabb, hogy először szabadulj ki az otthoni és a munkahelyi rossz mentális helyzetből és legyen ami inspiráljon.
Esetleg egy life coachingot ajánlok. Igaz, sokba kerül és lehet, utaznod is kell érte, de ha rendbeteszed az életed az szinte megfizethetetlen.
Köszönöm! A meska-ról még nemis hallottam, de most nézem, egész jó! Főként a rajzolás érdekel, nézek is valami ilyen lehetőséget, talán van. Meg rágyúrok jobban a németemre/angolomra is. Kezdésnek jó lesz.
Énis gondolkodtam már valami coach-on de lehet pszichológus se ártana..persze valami jó, nem csak beszélgetésre lenne szükségem, hanem tényleges segítségre. Sajnos itt a környékünkön nincs egy jó se,de ha módomban áll majd mindenképp el kell menjek. Rengeteg sérelem, megoldatlan dolog van, amin néha azt hiszem, már túl vagyok, aztán jön egy egymélypont, és megint ugyanott vagyok. Sok minden olyan van bennem, amit még megfogalmazni se tudok,és rengeteg rossz, tnault beidegződéstől is meg kellene szabaduljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!