Mit lehet kezdeni az egyetemistákkal kapcsolatos gyűlöletemmel?
Nem tudom milyen ok miatt de ki nem állhatom az egyetemistákat. Különösen azokat utálom, akik eljátsszák az értelmiségi, "felsőbbrendű" embert (divatból színházba járók, kávézókba a munkáról okoskodó de munkát sosem látott, anyuka által pénzel huszonéves egyetemisták, nagypofájú, szakbarbár informatikusok).
Irritál az, ahogy ezek az emberek viselednek, nyilatkoznak az élet dolgairól és úgy általában az élethez való hozzáállásuk (különösen az, hogy szentül meg vannak győződve arról, hogy ők mindenkinél okosabbak/műveltebbek lesznek attól, hogy elvégeznek egy 3,5 éves képzést).
A volt középiskolai osztálytársaim közül azok, akik egyetemre mentek kivétel nélkül nagyképű, tipikus belterjes egyetemista lett, akik mindenkit lenéznek azok közül, akik OKJ szakmát tanulnak vagy dolgoznak (rajtam konkrétan röhögtek az osztálytalálkozón mert dolgozom, ők pedig EGYETEMISTÁK - bár mióta ők ezt az életmódot folytatják lassan 6 éve, én is lediplomáztam levelezőn és egy nagy cégnél dolgozom mérnöki pozícióban).
Mit lehetne kezdeni ezzel az ellenérzéssel. Gondolom most majd jönnek az egyetemisták és elküldenek oda, ahonnan jöttem, hiszen bele meg mertem szólni az ő magasrendű életvitelüket.
Van más is, aki így érez?
"Igaz, hogy már több éves mérnöki munkatapasztalatom és egzisztenciám van....nekik pedig maximum az egyetemi belső nyári gyakorlat..."
Viszont ok nem levelezon vegeztek. Elottuk sokkal tobb lehetoseg van mint elotted.
Erzed ezt te is, ezert vagy ennyire frusztralt mert igazsagtalannak tartod.
"Milyen több lehetőségről beszélsz? Ezek csak papírok, ami kb. addig számít, amíg be nem kerülsz egy munkahelyre"
Ez pontosan igy van, csakhogy ezek a papirok nagyon is szamitanak akkor amikor az elso munkahelyedre palyazol, es az egesz karriered szempontjabol meg letfontossagu az elso munkahely.
"A munkatapasztalat az ami számít"
Igen, mondjuk 10 ev mulva, de most meg ott tartunk hogy te is elvegezted a levelezot, meg egy nappalis is vegzett, mindkettotoknek ott a papir a kezeben, akkor a nappalisnak nagysagrenddel tobb es jobb lehetosege van mint neked.
" az a sok felesleges dolog, amit az egyetemen tanítanak "
Höhö, latod itt is kompenzalsz ezerrel.
"majd, amikor már nem "kisiskolás" leszel és elkezdesz dolgozni úgy közel a 30-hoz"
Kisfiam, 16 eve dolgozom tervezomernokkent, lassan 40 vagyok, de semmi gond, megengedem hogy tegezz.
" semmit sem tudnak az életről "
En meg azt veszem eszre hogy te nem tudsz semmit az eletrol.
Amit te a legjobb esetben el tudsz erni az az, hogy nem kerulsz hatranyba egy nappalissal szemben, de nagy atlagban nezve a levelezosok eros hatranyban vannak, meghozza azert mert sokkal gyengebb kepzest vegeztek, es ez aztan az egesz palyajukra kihatassal van.
Te meg valamiert azt kepzeled, hogy neked kellene elonyben lenned, es nem birod feldolgozni hogy nem igy van. Azt hiszed mert elvegeztel egy levelezo kepzest, egy nappali muszaki egyetemet is el tudtal volna vegezni? Lehet hogy igen, de az is lehet hogy nem sikerult volna, ugyanis a sok felesleges dolog amit ott tanitanak azert eleg nehez...
Kicsit meg kellene baratkoznod a rangsorban elfoglalt helyeddel, utana neked is konnyebb lenne.
"Kicsit meg kellene baratkoznod a rangsorban elfoglalt helyeddel, utana neked is konnyebb lenne.
"
Igen, megbarátkoztam: a több éves mérnöki munkatapasztalatom, illetve a szutykos levelezős diplomámmal nem tudnám felvenni a versenyt egy pályakezdő egyetemistával, aki semmit sem tud az iparról.
Jee!
Megértem a dilemmád :D
Azért vannak mindenhol jóarcok és ezzel kell foglalkozni, nem a Böacciak seregével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!