Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit lehet kezdeni az egyetemis...

Mit lehet kezdeni az egyetemistákkal kapcsolatos gyűlöletemmel?

Figyelt kérdés

Nem tudom milyen ok miatt de ki nem állhatom az egyetemistákat. Különösen azokat utálom, akik eljátsszák az értelmiségi, "felsőbbrendű" embert (divatból színházba járók, kávézókba a munkáról okoskodó de munkát sosem látott, anyuka által pénzel huszonéves egyetemisták, nagypofájú, szakbarbár informatikusok).

Irritál az, ahogy ezek az emberek viselednek, nyilatkoznak az élet dolgairól és úgy általában az élethez való hozzáállásuk (különösen az, hogy szentül meg vannak győződve arról, hogy ők mindenkinél okosabbak/műveltebbek lesznek attól, hogy elvégeznek egy 3,5 éves képzést).

A volt középiskolai osztálytársaim közül azok, akik egyetemre mentek kivétel nélkül nagyképű, tipikus belterjes egyetemista lett, akik mindenkit lenéznek azok közül, akik OKJ szakmát tanulnak vagy dolgoznak (rajtam konkrétan röhögtek az osztálytalálkozón mert dolgozom, ők pedig EGYETEMISTÁK - bár mióta ők ezt az életmódot folytatják lassan 6 éve, én is lediplomáztam levelezőn és egy nagy cégnél dolgozom mérnöki pozícióban).

Mit lehetne kezdeni ezzel az ellenérzéssel. Gondolom most majd jönnek az egyetemisták és elküldenek oda, ahonnan jöttem, hiszen bele meg mertem szólni az ő magasrendű életvitelüket.

Van más is, aki így érez?

2015. jún. 16. 04:54
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
6%
2015. jún. 16. 08:18
 12/29 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem a te készülékedben van a probléma. Az egyetemistáknak vagy egyetemet végzetteknek jobb dolguk is van annál, minthogy mások lenézésével foglalkozzanak. Inkább rágd át, hogy vajon miért foglalkozol ezzel ennyit, valami nem sikerült az életedben, kisebbségi érzésed van, vagy mi?

Arra pedig még nem gondoltál, hogy sokakat mélyebb szinten érdekel az, amivel később szeretnének foglalkozni?Egyébként nehogy azt hidd, hogy az egyetemen mindent megtanítanak, ami bármilyen munkahelyen kell, nem, viszont nagyon jól megtanítják az elméleti hátteret, és ez nagyon sokat számít később.

Az sem igaz, hogy az egyetem elvégzése után kész az élete... Manapság diploma nélkül sokkal könnyebb állást kapni, sokszor kifejezett hátrány a diploma, és sokkal nehezebb diplomásként állást találni. Úgyhogy ezt sem kell tőlük irigyelni...

Amit érezhetsz esetleg: Azt vettem észre (főleg a felsőfokú tanulmányaim idején), hogy társaságban ha beszélgetünk, akkor nekünk diplomásoknak sokkal több olyan mondanivalónk van, ami számunkra tényleg mindennapi, tényleg töprengünk rajta,stb, amit a nem diplomások unalmas dolognak tartanak általában. Lehet te is ilyen beszélgetéseket értelmezel lenézésnek????! Hát képzeld, ez nem lenézés, hanem az embernek nem jut eszébe rögtön, hogy az néhány jelenlévőnek unalmas téma...

2015. jún. 16. 08:23
 13/29 anonim ***** válasza:
15%
én egyetemista vagyok és ha félig is, de egyet kell értenem a kérdezővel. valóban rengeteg egyetemista ilyen nagyképű marhalábszár, de ugyanígy nagyon sok normális embert is látok közöttük.
2015. jún. 16. 08:25
 14/29 anonim ***** válasza:
76%

" Manapság diploma nélkül sokkal könnyebb állást kapni, "

Nem igaz.

2015. jún. 16. 08:30
 15/29 A kérdező kommentje:

"egyszeruen irigy vagy. ez van.

"

Mire? Gyakorlatilag nálam felvételiznek a frissen végzett egyetemisták....

2015. jún. 16. 17:35
 16/29 anonim ***** válasza:
80%
Es? Attol meg csopog beloled az irigyseg.
2015. jún. 16. 22:42
 17/29 A kérdező kommentje:
De mire lenné mégis irigy? Arra, hogy 23-25 évesen anyutól kérnek zsebpénzt a hétvégi bulira?
2015. jún. 17. 04:44
 18/29 anonim ***** válasza:

Azt állítod, az a bajod velük, hogy egyetemisták állítólag arrogánsak, érdemtelenül vannak nagyra magukkal.

De ez egy rakás más embercsoportra is jellemző a focistáktól meg a biztonsági őröktől kezdve az ügyvédeken keresztül a banki dolgozók egy nem kis részéig. Ha nem úgy érzed, hogy az egyetemisták dolga téged személyedben sért, akkor miért is éppen az egyetemistákkal van ekkora bajod?

2015. jún. 17. 05:15
 19/29 anonim ***** válasza:

"De mire lenné mégis irigy? "

Arra hogy egy reszuk anyuka penzen atbulizott 5-6 evet, aztan 40 evesen megis joval jobban fognak allni anyagilag, es feljebb lesznek a rangletran mint te.

2015. jún. 17. 07:38
 20/29 A kérdező kommentje:

"Arra hogy egy reszuk anyuka penzen atbulizott 5-6 evet, aztan 40 evesen megis joval jobban fognak allni anyagilag, es feljebb lesznek a rangletran mint te."

Igaz, hogy már több éves mérnöki munkatapasztalatom és egzisztenciám van....nekik pedig maximum az egyetemi belső nyári gyakorlat...

2015. jún. 17. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!