Van a metropol című újság, aminek a legvégén egy aktuális témában megkérdezik az utca emberét. Ha megfigyelitek ezek az emberek 90%-ban tanulók, sőt nagyon sokan 28-30(!) éves egyetemisták.
(Tény: engem alapból irritálnak az egyetemisták a kávézóban a szülők pénzén életművészkedő informatikusok, 20-on évesen a hétvégi bulira zsebpénzt kunyeráló, magukat "hallgatóként" aposztrofáló emberkék, stb. - rendkívül rossz tulajdonságom ez, még nem sikerült levetkőznöm). Mi a helyzet a harmincas éveik elejében járó egyetemistákkal? (Tudom, semmi közöm hozzá) Miért nem levelezőn tanulnak?
Jól látod, semmi közöd hozzá. Nem látsz bele más emberek életébe. Lehet, hogy már a második diplomáját csinálja. Lehet, hogy 18 évesen nem volt pénze se neki se a szüleinek egyetemre, robotolt x évet és most 30 évesen tart ott, hogy végre járhat egyetemre. Vagy nekem pl van olyan évfolyamtársam, aki elvégezte az orvosit, dolgozott is orvosként, aztán kattant valami benne és úgy döntött pályát módosít, most velünk jár. Van aki egyszerűen csak szeret egyetemre járni és meg is teheti. Egyik barátnőm apukája most 72 éves, van 5 diplomája, fontolgatja, hogy neki fut egy hatodiknak is. Az hogy téged irritálnak az egyetemisták, az nem az ő bajuk. Ennyi erővel engem meg azok irritálnak akik egyetemet még csak kívülről láttak, de azt hiszik, hogy mindent tudnak róla.
2015. márc. 3. 05:32
3/25 anonim válasza:
Azárt irritálnak, mert jóval kifinomultabbak és intelligensebbek nálad.
Pl. nem írnak olyat, hogy "mi a véleményed... valamiVEL". :D
2015. márc. 3. 05:52
4/25 anonim válasza:
*azért
2015. márc. 3. 05:52
5/25 anonim válasza:
Inkább vezesd le a sikertelenségedből kifolyólag érzett frusztrációdat mással! Mondjuk valami értelmes és hasznos tevékenységgel.
2015. márc. 3. 06:23
6/25 anonim válasza:
Mert például az orvosit nem lehet levelezőn végezni. Ez egy 6 éves képzés, ha nem 18 évesen kezded, akkor elég nagy eséllyel leszel akár 27 évesen is egyetemista még. Egyébként nem kellene velük foglalkoznod, ők viszont ezt választották. Miért olyan nagy probléma ez?
2015. márc. 3. 06:50
7/25 anonim válasza:
"életművészkedő informatikusok" LOL, itt szabályosan felröhögtem. Látszik, hogy fogalmad sincs miről beszélsz. Az pedig, hogy utálod azokat akik nálad már 20 évesen többre vitték pedig inkább téged minősít. Megjegyzem bármelyik orvostan hallgató vagy phd hallgató 28-30 évesen végez.
2015. márc. 3. 07:00
8/25 anonim válasza:
Az összes hozzászóló egyetemista vagy agyondiplomázott egyén.
Mi a véleményem? Először is az, hogy milyen szakra jár, mert egy orvosnál ahogy előttem is mondták, ez természetes. De ha egy egyszerűen elvégezhető szakról van szó de az illető már 5-6-7 éve nyomja maga előtt vagy még régebb óta, akkor súlyos problémák vannak és igen, igazad van ahogy leírtad életművész informatikusok és egyéb szakon lévő emberkék. Aki 27-28 évesen megteheti azt, hogy nappalin jár egyetemre és mellette lószart sem csinál, annak egyértelműen otthon ki van nyalva a segge és semmit nem tett még le az asztalra. De az megint más kérdés, hogy van aki levelezőn tanul és mellette dolgozik, azoknál nincs korhatár :D
2015. márc. 3. 07:38
9/25 anonim válasza:
#8 Egyszerűen nekem az "életművészkedő" és az "informatikus" nem fér meg egy mondatban. Az informatikus képzés roppant száraz és hajtós, az informatikusokról pedig nem az a kép él bennem, hogy a starbucksban henyélnek... nem kevered a "bölcsész" szót az "informatikussal"? Egyébként nyilván nem szerencsés dolog duplájára nyújtani egy képzést, de hidd el, hogy ezek az emberek fizetnek is elég tisztességesen, ugyanis kb. 13 félév után átbasznak költségtérítésesre. Aki pedig (esetleg szakmában) dolgozik mellé annak szíve joga azt csinálni amit akar. Én is csúsztam a BMEn másfél évet, de kb. 4 év szakmai tapasztalattal hagytam ott a sulit.
2015. márc. 3. 07:53
10/25 anonim válasza:
9# A te példád teljesen oké. Nem is ezekkel van a probléma, és valóban az informatikus lehet nem jó szó rá, tökmindegy milyen szakra jár ha leszarja és végigbulizza a fél életét a szülők pénzén. Gondolj bele már általános iskolába húú de menők a gyerekek, utánna a középiskola végig bulizás és ezt folytatja akár 7-8 éven eresztül még az egyetemen is? ÉS ezekből lesznek felelősségtudatos felnőttek? :D Ne röhögtessetek már.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!