Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a 28-30 éves...

Mi a véleményed a 28-30 éves egyetemistákkal?

Figyelt kérdés

Van a metropol című újság, aminek a legvégén egy aktuális témában megkérdezik az utca emberét. Ha megfigyelitek ezek az emberek 90%-ban tanulók, sőt nagyon sokan 28-30(!) éves egyetemisták.

(Tény: engem alapból irritálnak az egyetemisták a kávézóban a szülők pénzén életművészkedő informatikusok, 20-on évesen a hétvégi bulira zsebpénzt kunyeráló, magukat "hallgatóként" aposztrofáló emberkék, stb. - rendkívül rossz tulajdonságom ez, még nem sikerült levetkőznöm). Mi a helyzet a harmincas éveik elejében járó egyetemistákkal? (Tudom, semmi közöm hozzá) Miért nem levelezőn tanulnak?

2015. márc. 3. 05:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem levelezőn tanulnak?"

Honnan tudod, hogy nem levelezőn tanulnak???

Egyébként én az egyetemen ismertem egy rakás embert, aki egyszerre tanuló is volt ott, meg tanított is. Nekünk a gyakorlati órákat ilyen 27-35 évesek tartották, akik közben ugyanúgy tanultak az egyetemen mesterképzésben...

2015. márc. 3. 08:01
 12/25 anonim ***** válasza:
80%

Igen pontosan ezekből. Az egyetemisták ugyan ilyenek voltak 10, 20 meg 30 évvel ezelőtt is. Aztán, úgy ahogy, de még mindig áll a világ.

A koli ahol 4 évég laktam gimi alatt, az orvosisok kolija mellett van. Hát azoknál nagyobb állatot ritkán lehet látni. =D Városkánk egyik leghírhedtebb kolija, már elég rég óta. Mégis rengeteg kiváló szakember kerül ki onnan évről évre. Nem hiszem, hogy csak az lehet jó ember, aki vigyázzban állva, lehajtott fejjel éli le az életét.

2015. márc. 3. 08:03
 13/25 anonim ***** válasza:
81%

több okból tanulhat még valaki 30 évesen:

- szakma után vágott neki az egyetemnek. Ergo: 18 évesen érettségi, utána okj, vagy egyéb képzés, majd egyetem...

- több évet dolgozott suli után, hogy legyen pénze egyetemre menni

- olyan szakot választott, ami 5-6 éves, és lehet éppen azok között a félévek között is halasztott ( dolgozott hogy legyen pénze a további folytatásra, vagy pedig nyelet tanult, vagy külföldre ment, vagy bármi)

- nők esetében pl éppen szült, és félbehagyta a tanulmányait, vagy éppen gyesen lévő anyuka, aki akkor kezdett bele

- vagy csak egyszerűen a másoddiplomát csinálja.

- vagy meló mellett jár főiskolára, egyetemre...

és még lehetne sorolni.

Tudod sokan vagyunk így, akik 1-2 szakma után futunk neki az egyetemnek, főiskolának,vagy éppen egy időben járunk 2 iskolába egymással párhuzamosan. Szerintem ez nem eget rengető bűn, még akkor sem, ha közel járunk a 30hoz. :)

Tágítsd a látókörödet, és meg is fogod látni, hogy bizony nem minden főiskolás anyucitól kéregető életet él. :)

2015. márc. 3. 08:05
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

"Tény: engem alapból irritálnak az egyetemisták"

Akkor miről beszélünk?

"a kávézóban a szülők pénzén életművészkedő informatikusok, 20-on évesen a hétvégi bulira zsebpénzt kunyeráló, magukat "hallgatóként" aposztrofáló emberkék"

1.: 20 évesen mégis honnan szerezzen magának pénzt az ember? Persze elmehet dolgozni, de sokan ezt is teszik, de te nyilván őket is zsigerből utálod, csak mert egyetemisták és kész.

Amúgy az egész egy qrva nagy általánosítás, én pl 22 éves hallgatóként(!) az egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor buliztam a szorgalmi időszakokban.

"rendkívül rossz tulajdonságom ez, még nem sikerült levetkőznöm"

Pedig jó lenne. Nekem például az egyik alapelvem, hogy nem utálhat olyat az ember, amit nem is ismer. Az meg, hogy egy igen tág csoportról kijelenteni, hogy márpedig irritálni, a böszmeség netovábbja.

Az okokat pedig már előttem jó sokan leírták, hogy miért teljesen természetes általában, ha még valaki 28-30 évesen egyetemre jár. A kérdésed, miszerint miért nem levelezőre járnak, szintén hülyeség, hisz nyilván most nem fogják oda sűríteni az újságba zárójelben, hogy levelező, így nem tudhatod, hogy az-e vagy sem.

2015. márc. 3. 08:58
 15/25 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem is gáz, ha valaki 30 évesen még nappalin tanul, nem dolgozik. Még anyuék tartják el, és ennyi idősen még nem önálló és fogalma sincs a valódi életről.

Nem láttam egyébként a cikket, de el tudom képzelni, hogy akik benne voltak, azok munka mellett tanulnak. És talán azt szívesebben adták meg, hogy tanulók, mint azt, hogy mi a munkájuk. Szóval lehet, hogy levelezőn tanulnak.

2015. márc. 3. 09:01
 16/25 anonim ***** válasza:
71%
Szia. 28 éves vagyok és most kezdem szeptemberben Németországban az egyetemet. Második diplomám lesz. A kettő között dolgoztam és 3 különböző országban éltem, kockáztattam és kimentem, tapasztaltam, buliztam is - nem, nem a szüleim pénzén, a szülői támogatás az első diplomám megszerzésekor véget ért. Ami pénzem volt, azt feléltem, elment a költözésre is elég sok és most itt vagyok. Nem rég mondtam fel és már alig várom, hogy elkezdhessem az egyetemet. Mellette dolgozni fogok, nyilván nem teljes munkaidőben, mert nappalis leszek. Miért tanulok megint? Mert kedvem van hozzá és mert megtehetem. Van egy párom, akivel együtt élek és 100%osan mellettem áll és támogat, ő teljes munkaidőben dolgozik, így nem gond a pénz. Én a magam részéről nagyon boldog vagyok a döntésemmel.:)
2015. márc. 3. 09:37
 17/25 anonim ***** válasza:
Én is megcsúsztam főiskolán, pocsékul volt megcsinálva a rendszer, nem egyszer volt, hogy nem fértem be vizsgázni, illetve dolgoztam mellette, majdnem egy évet úgy csináltam, hogy csak vizsgáim voltak, akkor kihasználtam az időt egy kis plusz pénzkeresésre. Átmeneti évfolyam voltunk a régi és az új képzés között, szóval nekünk pl. még volt szigorlat, a következő évfolyamnak már nem, de már kreditesek voltunk, az előző évfolyamok meg még nem. Volt egy diákönkormányzati balhé is, amit rendezni kellett, mert nem kaptunk meg információkat, amiket kellett volna. Szóval volt egy kis káosz, illetve ott volt az átállás, ami megnehezítette a dolgunkat. De most elég jó munkaerőnek ismernek a tudásommal, szóval nem csak a papír van meg. Volt olyan évfolyamtársam, aki már évek óta a szakmában dolgozott, de kellett a papír is a munkáltatónál, szóval volt, aki ezért iratkozott be, megjegyzem, szintén megcsúszott, és nem a szaktudása miatt.
2015. márc. 3. 11:02
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha 28-30 évesen egyetemista, akkor az azt jelenti, hogy nem azért jár egyetemre, hogy "legyen egy diplomája", hanem mert a munkájában az előrejutáshoz szükséges. Sokszor nem is önszántából megy, hanem mert a munkáltató küldi (vagy megy a képzésre, vagy viszonlátásra)
2015. márc. 3. 12:44
 19/25 anonim ***** válasza:
26%

Akkor pár tény, az orvosival kapcsolatban. Normális esetben egy orvosis 24-25-26 éves kora környékén végez. Ha közbejön pár gikszer, akkor 28 körül. Az évfolyamunk csak kis százaléka 30 feletti, ők vagy nagy ívben tesznek a dologba és csak a bulizás érdekli őket, ezért össze-vissza bukdácsolnak, vagy pedig korábban dolgoztak és későn jöttek rá, hogy orvosok akarnak lenni.

„A koli ahol 4 évég laktam gimi alatt, az orvosisok kolija mellett van. Hát azoknál nagyobb állatot ritkán lehet látni. =D Városkánk egyik leghírhedtebb kolija, már elég rég óta. Mégis rengeteg kiváló szakember kerül ki onnan évről évre. Nem hiszem, hogy csak az lehet jó ember, aki vigyázzban állva, lehajtott fejjel éli le az életét.”

Ez pedig nem tudom, hogy melyik város, de elég gáz. Bulizni néha kell, le kell ereszteni a gőzt, én is hánytam már le falat, és húztak haza részegen, de ilyen szökőévente egyszer van. A probléma az, hogy sok egyetemistának csak a buli az élete az orvosin is. Közölük kerül ki sok olyan, akik valóban még harminc évesen az egyetemen rohadnak, milliomos apuci-anyuci pénzeli őket, ők meg semmit nem csinálnak az állat módjára történő viselkedésen kívül. Az ilyeneknek meg is lehet nézni a tudását, egy hatalmas nulla, csak a nagy számok törvénye alapján előbb utóbb átvergődnek a vizsgákon. Nem egy olyan embert ismerek, akik kórházban dolgoznak, de ha betegként, vagy hozzátartozóként találkoznék velük, közölném, hogy egy ujjal sem érhetnek a hozzám/a családtagomhoz, mert akkora kontárok.

2015. márc. 3. 12:47
 20/25 anonim ***** válasza:

Én 40-50 éves egyetemistákat is ismerek, sőt volt egy ELTE-s ismerősöm, aki 70 évesen iratkozott be, nappali tagozatra, mert nyugdíjasként rájött, hogy ezzel akar foglalkozni. Ez nagyon szép és felemelő dolog szerintem.

Vannak későn érő típusok, de olyanok is akik dolgoztak már valahol félretettek egy csomó pénzt, hogy nappalin tanulhassanak újra.

Minden tiszteletem a késői éveikben újra tanulni kezdőknek.

2015. márc. 3. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!