Mi a véleményed a 28-30 éves egyetemistákkal?
Van a metropol című újság, aminek a legvégén egy aktuális témában megkérdezik az utca emberét. Ha megfigyelitek ezek az emberek 90%-ban tanulók, sőt nagyon sokan 28-30(!) éves egyetemisták.
(Tény: engem alapból irritálnak az egyetemisták a kávézóban a szülők pénzén életművészkedő informatikusok, 20-on évesen a hétvégi bulira zsebpénzt kunyeráló, magukat "hallgatóként" aposztrofáló emberkék, stb. - rendkívül rossz tulajdonságom ez, még nem sikerült levetkőznöm). Mi a helyzet a harmincas éveik elejében járó egyetemistákkal? (Tudom, semmi közöm hozzá) Miért nem levelezőn tanulnak?
Az egyik csoporttársam 31 éves. Nappalis, mesterképzéses. Miért nem levelezőre jár? Mert NINCS! Két alapdiplomás, 7 éve ugyanazon a munkahelyen dolgozik, a cég állja a költségeit, ő pedig az egyetem mellett 150 km-ről távmunkázik, hétvégén hazamegy és a péntek-szombatot végigdolgozza. Hétfőn hajnalban indul vissza. Mindezek ellenére ugyanúgy él társasági életet mint mi, fiatalabbak. Valóban marha elítélendő! :D Az ember holtig tanul!
Ne ítélj, hogy ne ítéltess! Nem tudhatod mi van valójában a háttérben. Nagyon nagyon kevés diák marad a felsőoktatásban 18-tól 28 éves koráig. Ezt meg sem tehetnénk! Aki 30 évesen egyetemista, ott többnyire másban kell keresni az okokat.
"Lehet az is, hogy épp doktorálni fog (PHd), nem? Azt csak az 5 éves képzés elvégzése után teheti."
Ők nem egyetemisták. A PhD hallgató már teljesen más kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!