Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Őszintén: elítéltek ezért?...

Őszintén: elítéltek ezért? (Bolti lopás)

Figyelt kérdés

az a helyzet, hogy néha el szoktam emelni (ha úgy jobban tetszik lopni) egy-két apróságot ruházati üzletekből. nyakláncokat, gyűrűket, bugyikat, kulcstartókat, amiken nincsen lopásgátló.

ott kezdődött az egész, hogy egy ismerősöm kérkedett vele, hogy ő mennyi mindent lopott már magának. persze először megvetettem érte jó állampolgárhoz méltóan. aztán nem hagyott nyugodni ez a dolog és egyszer egy hirtelen ötlettől vezérelve gondoltam, kipróbálom, milyen érzés, tényleg csak az ÉRZÉS meg az adrenalin kedvéért. hát fura volt, úgy voltam vele, hogy ez nem nekem való, én nem vagyok ilyen. persze azért örültem a szerzeményemnek. aztán pár hét múlva megint elkapott a kísértés, túlságosan csábított, hogy ilyen könnyen ingyen megszerezhetek dolgokat, amiket amúgyis jócskán túlárazva adnak el. szóval lényeg a lényeg, egyre többször csináltam/csinálom és már egyre kevésbé érzek bűntudatot miatta. maxim 1-2 ezer forint értékű tételeket lopok el, amikről nem kell leszedni a lopásgátlót. meg tudnám venni ezeket a dolgokat, nem szorulok rá a lopásra, de egyrészt úgy érzem, indokolatlanul drágák, másrészt meg amúgyis szoktam ezekben a boltokban vásárolni, szóval már eleve vesznek ki pénzt a zsebemből.

persze tudom, hogy ettől függetlenül ez gáz és nem kéne csinálnom, de valahogy mégis jó érzés tölt el ezek után, hogy ingyen megszereztem ezt-azt.

2015. jún. 10. 14:33
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én nem beszólni és leugatni akarlak, de a válaszaidból és a tetteidből kiderül, hogy te beteg vagy. Menj pszichológushoz minél hamarabb a gondoddal, mert ez csak rosszabb lesz, mivel te magad sem vetted észre még eddig, hogy gond van veled.
2015. jún. 10. 20:45
 42/49 A kérdező kommentje:
köszi az aggódást, nem hinném, hogy beteg lennék, mert reálisan látom a dolgokat és nekem ez nem belső kényszerből jön.
2015. jún. 10. 20:51
 43/49 anonim ***** válasza:
100%

ma 14:54

Általában ezt bizonygatják maguknak az alkoholisták, a kleptomániások, stb.

" aztán pár hét múlva megint elkapott a kísértés, túlságosan csábított, hogy ilyen könnyen ingyen megszerezhetek dolgokat, "

Szóval elkapott a gépszíj. Egészséges ember képes ellenállni a kísértésnek.

2015. jún. 10. 21:20
 44/49 anonim ***** válasza:

az aki okos, intelligens, az nem mondogatja magáról, és nem fényezi magát

komoly gondok vannak nálad

2015. jún. 10. 21:33
 45/49 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem már az szánalmas, hogy valaki ékszer gyanánt hordja ezeket a tré, sorozatgyártott vackokat, de hogy még lopni is képes értük, az végképp érthetetlen... :D

Amúgy kérdező, mi a kérdésed lényege? Mert ez - bevallom - az ötödik oldal végére sem derült ki.

2015. jún. 10. 21:38
 46/49 anonim ***** válasza:
76%

Pedig nem olyan nehéz megfejteni, két lehetőség van:

1) fogyatékos és csak provokálni akar itt mindenkit

2) a szokásos indok ami a hasonló kérdéseknél megjelenik végül a 8. oldal alja felé mikor megunja a kérdező és más unaloműző után néz:"kíváncsi voltam a hozzászólásokra és, hogy mikor jön rá valaki, hogy kamu"

2015. jún. 10. 21:42
 47/49 anonim ***** válasza:
82%

"nekem ez nem belső kényszerből jön."

Ugyanezt mondja meggyozodessel az osszes alkesz, narkos, jatekfuggo, dohanyos...

2015. jún. 10. 22:15
 48/49 anonim válasza:
Még most is szoktál lopni?
2023. máj. 3. 20:44
 49/49 anonim válasza:
Már börtönbe vagy?
2023. júl. 15. 00:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!