Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Őszintén: elítéltek ezért?...

Őszintén: elítéltek ezért? (Bolti lopás)

Figyelt kérdés

az a helyzet, hogy néha el szoktam emelni (ha úgy jobban tetszik lopni) egy-két apróságot ruházati üzletekből. nyakláncokat, gyűrűket, bugyikat, kulcstartókat, amiken nincsen lopásgátló.

ott kezdődött az egész, hogy egy ismerősöm kérkedett vele, hogy ő mennyi mindent lopott már magának. persze először megvetettem érte jó állampolgárhoz méltóan. aztán nem hagyott nyugodni ez a dolog és egyszer egy hirtelen ötlettől vezérelve gondoltam, kipróbálom, milyen érzés, tényleg csak az ÉRZÉS meg az adrenalin kedvéért. hát fura volt, úgy voltam vele, hogy ez nem nekem való, én nem vagyok ilyen. persze azért örültem a szerzeményemnek. aztán pár hét múlva megint elkapott a kísértés, túlságosan csábított, hogy ilyen könnyen ingyen megszerezhetek dolgokat, amiket amúgyis jócskán túlárazva adnak el. szóval lényeg a lényeg, egyre többször csináltam/csinálom és már egyre kevésbé érzek bűntudatot miatta. maxim 1-2 ezer forint értékű tételeket lopok el, amikről nem kell leszedni a lopásgátlót. meg tudnám venni ezeket a dolgokat, nem szorulok rá a lopásra, de egyrészt úgy érzem, indokolatlanul drágák, másrészt meg amúgyis szoktam ezekben a boltokban vásárolni, szóval már eleve vesznek ki pénzt a zsebemből.

persze tudom, hogy ettől függetlenül ez gáz és nem kéne csinálnom, de valahogy mégis jó érzés tölt el ezek után, hogy ingyen megszereztem ezt-azt.

2015. jún. 10. 14:33
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
84%

Igen, elítélem a lopást, akkor is ha szépen körülírod hogy ugyan, ezzel nincs semmi gond, hiszen drágák ezek a vacakok... ja akkor már el kell lopni inkább? A bolti dolgozó meg a vacak fizujából fizesse majd helyetted mi? Csodás érzés ám nekik. Szóval emberekkel cseszel ki akik nem is tehetnek arról hogy az a szar amit lopkodsz indokolatlanul drága.

És egyre több dolgon/dologban van már csipogó, ami nem látható, remélem egyszer kifogsz egy ilyet és lebuksz. Csudi jó lesz majd mikor levetkőztetnek és átkutatnak.

2015. jún. 10. 14:37
 2/49 anonim ***** válasza:
81%

Őszintén? Igen.

Próbálj gerincet növeszteni, az is nagyon jó érzés ám..!

2015. jún. 10. 14:38
 3/49 anonim ***** válasza:
82%

Igen.

Gondolom bele sem gondoltál, hogy ezzel mennyi pénzt kihúzol a bolti dolgozók zsebéből, mert azoknak az árát az ő fizetésükből vonják le...

2015. jún. 10. 14:39
 4/49 anonim ***** válasza:
80%
a bolti eladónak is te fogod kipótolni a havi bérét tahókám?
2015. jún. 10. 14:41
 5/49 anonim ***** válasza:
86%
Gratulálok. Egy kis piti forintos bűnöző vagy!
2015. jún. 10. 14:43
 6/49 A kérdező kommentje:
:D:D:D jól van, örülök hogy itt mindenki ilyen lelkiismeretes
2015. jún. 10. 14:45
 7/49 anonim ***** válasza:
75%
gondolom anyád büszke lenne rád...
2015. jún. 10. 14:46
 8/49 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy?
2015. jún. 10. 14:47
 9/49 anonim ***** válasza:
88%
Ezer hibámat felsorolhatom, de soha, semmit senkitől nem loptam el, jogtalan előnyt nem szereztem.
2015. jún. 10. 14:48
 10/49 anonim ***** válasza:
77%
Beteg vagy. Kleptomániának hívják.
2015. jún. 10. 14:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!