Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Őszintén: elítéltek ezért?...

Őszintén: elítéltek ezért? (Bolti lopás)

Figyelt kérdés

az a helyzet, hogy néha el szoktam emelni (ha úgy jobban tetszik lopni) egy-két apróságot ruházati üzletekből. nyakláncokat, gyűrűket, bugyikat, kulcstartókat, amiken nincsen lopásgátló.

ott kezdődött az egész, hogy egy ismerősöm kérkedett vele, hogy ő mennyi mindent lopott már magának. persze először megvetettem érte jó állampolgárhoz méltóan. aztán nem hagyott nyugodni ez a dolog és egyszer egy hirtelen ötlettől vezérelve gondoltam, kipróbálom, milyen érzés, tényleg csak az ÉRZÉS meg az adrenalin kedvéért. hát fura volt, úgy voltam vele, hogy ez nem nekem való, én nem vagyok ilyen. persze azért örültem a szerzeményemnek. aztán pár hét múlva megint elkapott a kísértés, túlságosan csábított, hogy ilyen könnyen ingyen megszerezhetek dolgokat, amiket amúgyis jócskán túlárazva adnak el. szóval lényeg a lényeg, egyre többször csináltam/csinálom és már egyre kevésbé érzek bűntudatot miatta. maxim 1-2 ezer forint értékű tételeket lopok el, amikről nem kell leszedni a lopásgátlót. meg tudnám venni ezeket a dolgokat, nem szorulok rá a lopásra, de egyrészt úgy érzem, indokolatlanul drágák, másrészt meg amúgyis szoktam ezekben a boltokban vásárolni, szóval már eleve vesznek ki pénzt a zsebemből.

persze tudom, hogy ettől függetlenül ez gáz és nem kéne csinálnom, de valahogy mégis jó érzés tölt el ezek után, hogy ingyen megszereztem ezt-azt.

2015. jún. 10. 14:33
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:
nem vagyok kleptomániás. tudom, mit csinálok és meg tudom állni, ha akarom.
2015. jún. 10. 14:54
 12/49 anonim ***** válasza:
49%

egy kis tolvaj ge.i vagy. Kezed-labad eltornem ha elkapnalak.

Csak hogy vilagosan fogalmazzak.

2015. jún. 10. 14:58
 13/49 anonim ***** válasza:
68%
"de egyrészt úgy érzem, indokolatlanul drágák, másrészt meg amúgyis szoktam ezekben a boltokban vásárolni, szóval már eleve vesznek ki pénzt a zsebemből. "- ezzel csak a lelkiismeretedet próbálod megnyugtatni. Másrészt meg ha véletlen egyszer lebuksz, akkor az a hatalmas megaláztatás, ami érni fog, elveszi majd a kedvedet. Ráadásul pár ezer forint miatt lesz priuszod. :D És az erkölcsi bizonyítványodba nem lesz odaírva, hogy csak azért loptál mert drága volt. :D Én nem feltétlen ítéllek el, de ha egyszer lebuksz, akkor az az érzés, hogy te egy tolvaj vagy végig fog kísérni és az ismerőseid meg fognak kövezni. :D Sok sikert! Mellesleg ne légy naiv olyan, hogy 0% az esélye a lebukásnak nincs, mert akkor nem lennének bűnözők és börtönök sem kellenének, a tolvaj lopna a gyilkos ölne... :D
2015. jún. 10. 14:59
 14/49 anonim ***** válasza:
78%
13-as vagyok: Átgondoltam és elítéllek, mert amit én pénzért veszek azt más ne szerezze meg ingyen te kis ro.adék. :D Sőt ha meglátnám nem elképzelhetetlen, hogy csöndben szólnék az őrnek. :D
2015. jún. 10. 15:01
 15/49 A kérdező kommentje:
oké:D nekem mindegy, mondom, hogy nem vagyok olyan béna, hogy lebukjak. ettől függetlenül nem tervezem, hogy sok ilyen alkalom lesz még.
2015. jún. 10. 15:02
 16/49 anonim ***** válasza:
85%
Én elítélem! Elindultál az erkölcsi romlás lejtőjén!
2015. jún. 10. 15:06
 17/49 anonim ***** válasza:
59%
Remelem lebuksz az egyiknel.
2015. jún. 10. 15:06
 18/49 anonim ***** válasza:
73%
Előttem mindent tökéletesen elmondtak, habár úgysem éred fel ésszel. Szánalmas vagy.
2015. jún. 10. 15:12
 19/49 A kérdező kommentje:
miért ne mérném fel ésszel? nem beleírtam a magyarázatba, hogy tudom, hogy gáz? bírom a sok felháborodott tökéletes embert itt, akik örülnek, hogy most valakinél végre különbnek érezhetik magukat. nem tartom ettől kevesebbnek magam bárki másnál.
2015. jún. 10. 15:15
 20/49 anonim ***** válasza:
92%

"D:D:D jól van, örülök hogy itt mindenki ilyen lelkiismeretes"

Örülök, hogy ennyire örülsz magadnak. Korábban már megírták a többiek, hogy a szemétkedéseidet az alkalmazottakon vasalják be. Ha ez nem hat semmiképp a lelketlenségedre, akkor elmesélem, hogy voltam én is üzlettel rendelkező vállalkozó. Mindig gyűlöltem, amikor egyesek helyettem eldöntötték, hogy egy árucikket aránytalanul drágán adok vagy sem. Ugyanis a vevőnek és a tolvajnak fogalma sincs arról, hogy egy árucikket a kereskedő mennyiért szerez be, illetve milyen juttatásokat, béreket, járulékokat kell megfizetnie ahhoz ,hogy fenn tudja tartani a boltját, azért, hogy egyes becsületes emberek bemehessenek és kényelmesen megvásárolhassák a terméket. Ha neked erről halvány fogalmad sincs, akkor ne játssz Robin Hood-ot. Inkább járj utána a dolgoknak, fogj a kezedbe egy számológépet, és számold ki az alkalmazottak béreit, a bérleti díjat, a járulékokat, a beszerzési árat, és utána kezdj bele az értelmetlen ámokfutásodba. Persze nem tudnád kiszámolni, mert annak is időbe, pénzbe kerül, aki becsületesen boltot akar nyitni, és néhány hónap informálódás után bizonytalanul elhúzva a száját belevág az ismeretlenbe és a bizonytalanba.

2015. jún. 10. 15:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!