Kis értékű,10 000ft alatti lopást követtek el ellenem.
Van értelme feljelentésnek? Foglalkoznak ennyi pénzzel?
Figyelt kérdés
Internes adok-veszek oldalon 7-8ezer forint értékben loptak meg.
Tudom az illető nevét, korát (19), címét, és facebook üzenetben bizonyítani is tudom azt, hogy ő az aki, valamint azt is meg tudom mutatni hogy már vagy egy hónapja megy az igérgetés a pénz visszafizetésével vagy az áru visszaküldésével kapcsolatban.
Arra lennék kiváncsi, hogy "megéri e a fáradtságot" ezzel az üggyel komolyabb utakra térni vagy teljesen felesleges, mert úgysem foglalkoznának vele?
Nem volt még ilyen tapasztalatom, minden használható választ köszönök
Igen. Ìgy hogy mèg bizonyìtèkod is van mèginkább van èrtelme. Nem lehet csak úgy lopkodni a másik embertől. Èn a bankokat is feljelentenèm legszivesebben, de ők legálisan lopnak. Volt hogy nekem ellopták a táskámat volt benne eg, kèt dolog. Olyan mèrges voltam mint az állat. Mentem oszt feljelentettem a rendőrsègen. Nem találták meg az elkövetőt. Menjè lejelentsd fel a rohadèkot.
2015. febr. 25. 09:12
2/9 anonim válasza:
Sajnos a legsunyibb tolvajok (legyen az akár cégvezető is) csak kis értékű lopásokat végeznek, mert tudják, hogy azért nem mozog a rendőrség és sokszor a tulajdonos sem.
Az a jó hír, hogy feljelentést bármikor tehetsz és bármilyen internetes üzenet vagy telefonos sms, bármilyen hasonló ma már Legális bizonyítéknak számít. Ezekre már külön ki vannak képezve rendőrök, s eléggé felvilágosultak, az IP címet is azonnal le tudják vizsgálni. Amúgy mindenkinek írom, hogy bármilyen gyanús, akár rejtett számos sms-t kap, vagy gyanús reklám sms-t, bármikor le tudja vizsgálni a rendőrség az illetőt a telefonszolgáltatónál és fel is jelentheted a küldőt.
2015. febr. 25. 09:15
3/9 anonim válasza:
2-es vagyok: a helyedben mindenképpen feljelenteném lazán az illetőt, rendőri írásos felszólításokat is küldenék neki, s ha nem mozog pár héten belül, akkor bírósági pert is el lehet indítani. Mondd meg az illetőnek: ha neki megéri az ügyvéd fogadása, amely kb. 8-10-szerese a lopott összegnek + kifizesse a bírósági díjakat, mert valószínűleg el fogja veszíteni a pert, akkor csak üljön lazán.
2015. febr. 25. 09:19
4/9 anonim válasza:
És mit érsz a feljelentéssel?
Attól a pénzedet nem kapod vissza...
Ha minden adatát tudod, akkor indíts ellene fizetési meghagyásos eljárást...
2015. febr. 25. 09:22
5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
és hol/hogy tehetek feljelentést? menjek be egy rendőrségre, vagy hogy indítsam el a dolgot?
2015. febr. 25. 09:31
6/9 anonim válasza:
Mar reg valtozott a torveny, nem emlekszel egy kilo kenyerert meghurcoltak valakit, a hiradoban is volt. Csak mas a bunerteke, nem buncselkmeny csak vetseg, vagy valami ilyesmi. De foglalkoznak vele. A lenyeg, meg lehet nem te vagy az egytlen es ugy mar halmozodik a dolog. Erdemes feljelentest tenni.
2015. febr. 25. 09:43
7/9 anonim válasza:
érdemes, mert visszajelzést kell adni. ne tanulja azt meg, hogy bármit büntetlenül megtehet. érezze, hogy vannak korlátok.
2015. febr. 25. 11:25
8/9 anonim válasza:
Ha nem jelented fel, akkor máskor is megteszi. Max mással.
2015. febr. 25. 11:41
9/9 anonim válasza:
rendőrségi feljelentést kell tenni. a lopás lopás, bűncselekmény gyanúja merül fel, tehát hivatalból meg kell kezdeniük az eljárást...én határozattan javaslom a feljelentés megtételét!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!