Van itt olyan, akit középiskola után nem vettek fel egyetemre? Mihez kezdtetek magatokkal?
Nagy eséllyel nem vesznek fel sehova... De úgy őszintén, nincs is kedvem továbbtanulni. Egyszerűen elveszettnek érzem magam, eddig elvegetáltam valahogy, de most már nem lehetek csak úgy el, mint hal a vízban.
Szerintetek mit csináljak?!
19/L
Jó kommunikációs készségekkel rendelkezel? Szeretsz új ebereket megismerni?
Ebben az esetben van ötletem. (privátban)
Ne hogy azt hidd, hogy mindenki egyetemre megy. Egyébként sem érsz sokat a diplomával... Ismerek olyat, akinek 4 diplomája van, és nem tud elhelyezkedni, így közmunkát végez. Én egyébként a középiskolát végigszenvedtem, nem is volt kérdés, hogy nem megyek egyetemre. Sosem vonzott az iskola világa. Hányingerem van attól a sok baromságtól, amit az emberek fejébe tömnek az iskolában. "Az egyetem elbutít, a főiskola besároz." Ez egy idézet, de nagyon igaz.
Arról meg már nem is beszélek, hogy milyen buták az egyetemisták.
Engem lehet, hogy felvettek volna, lehet, hogy nem, ez már nem fog kiderülni, mert nem jelentkeztem sehova. Nem érdekelt semmi, olyat meg nem akartam választani, amit "talán megszeretek" idő közben.
Augusztus utolsó hetében ballagtam be egy suliba, ahol szakmára jelentkeztem. 3 év alatt elvégeztem, most abban dolgozok, de nem nekem való. Most forrt ki bennem az, hogy mi is szeretnék lenni, le akarok nyelvvizsgázni és emelt szinten érettségizni, hogy jövőre jelentkezhessek egyetemre. Tanulni sosem késő.
Esetleg, ha beszélsz nyelveket, kimehetnél külföldre egy évig, amíg nem döntöd el, mit szeretnél kezdeni magaddal. Sokan keresnek aupairt a gyerekük mellé, mellette sokszor még nyelvtanfolyamot is fizet az "új családod", kapsz fizut és zsebpénzt is. A vegetálásnál mindenképpen jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!