Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért adnak a csavargóknak pénzt?

Miért adnak a csavargóknak pénzt?

Figyelt kérdés

Jófejnek képzeli magát az aki ad nekik pénzt?

Azt hiszi ezzel jobb lesz?

Ha pénzt kapnak, akkor annál inkább nem akarnak majd dolgozni, látják milyen jó ez a naplopás egymást is bíztatják majd, hogy lejmolással is lehet pénzt keresni.

Arról nem beszélve, hogy cigit, meg italt vesznek rajta...

2015. máj. 5. 23:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Sajnos a probléma ennél sokrétűbb. az ingyen szállás - még ha korlátozottan is - de jelenleg is rendelkezésre áll, viszont sokan nem szívesen mennek oda, mert kirabolják őket a társaik, erőszak van, stb. Pár éve volt abból egy nagy felhördülés, hogy ezekre a hajléktalanszállókra rendőri felügyeletet akartak szervezni. Vannak egyébként pozitív kimenetelű próbálkozások is, pl. a mi városunkban van egy egyházi fenntartású hely, ahol tisztálkodhatnak, alhatnak, tiszta ruhát kapnak.

Egyébként érdemes szétválasztani a megélhetési hajléktalanokat azoktól, akik önhibájukon kívül kerültek utcára. Sokan még csak nem is kéregetnek.

2015. máj. 7. 11:38
 12/13 anonim ***** válasza:

Mert miért ne? Ha tudom, hogy nekem nincs igazán szükségem arra a pénzre, akkor felőlem lehet másé. És ha meg már odaadtam, akkor azt vesz, amit akar. Lehet, hogy szerinted egy bizonyos módon kell élni, de szerintük meg máshogy.

Egyébként is, mindig kedvesen megköszönik, annak meg én örülök.

2015. máj. 7. 14:05
 13/13 A kérdező kommentje:

"Oké, szerinted mi a megoldás? Fröcsögni, gyűlölködni, lenézni azt tudsz."

Lehet, hogy van olyan beteg perverz akit a büdös beszólogató, alkesz csavargó felizgat, engem nem.

"Amúgy eddig csak azt a pár száz/ezer forintot sajnáltad tőlük, amit másoktól kapnak (nem tőled, ebben biztos vagyok), most meg már ott tartunk, hogy a te adódból gyógyítják őket. Dögöljenek meg az út szélén?"

Ki adja nekik a pénz italra, ami miatt döglik meg az út szélén?

Aki pénzt ad nekik az vagy primitív gondolkodású, vagy azt akarja, hogy haljanak meg lassú halállal és közben az adófizetők pénze is menjen a kútba.

„Egyébként érdemes szétválasztani a megélhetési hajléktalanokat azoktól, akik önhibájukon kívül kerültek utcára. Sokan még csak nem is kéregetnek.”

Gondolkodjunk már mit csinál a pénzzel, mert kaját ingyen kap!

„Mert miért ne? Ha tudom, hogy nekem nincs igazán szükségem arra a pénzre, akkor felőlem lehet másé. És ha meg már odaadtam, akkor azt vesz, amit akar. Lehet, hogy szerinted egy bizonyos módon kell élni, de szerintük meg máshogy.

Egyébként is, mindig kedvesen megköszönik, annak meg én örülök.”

Akkor miért nem az árváknak veszel ajándékot, ha jót akarsz tenni?

Teszerinted mindenki úgy él ahogy akar, de még ha másnak a kárt is okoz?

2015. máj. 10. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!