Olyankor illik adni borravalót a futárnak, ha egyébként felé nem kell pénzt fizetnem az áruért, hanem csak kihozza a terméket?
Az utóbbi időben többször előfordult, hogy a rendelt árut és a szállítási költséget előre utalással rendeztem, így a futárral már nem kellett a készpénzfizetéssel bajlódni, csak aláírtam, ideadta az árut, és "csókolom".
Épp ma várok egy csomagot, amit a GLS hoz ki, ez például egy ajándék, amit egy cég küld nekem, mert az ő termékeiket használom. Nem kell nagy dologra gondolni, de a futárnak végülis mindegy a csomag tartalma.:)
A barátnőm szerint ilyenkor oda kellene készítenem 100-200 Ft-ot a futárnak, hiszen a szolgáltatást korrekten elvégezte. szerinte, ha az alap nálam, hogy "utólag fizetős" termék esetben adok borravalót, akkor ilyenkor is illene adnom.
Lehet, hogy igaza van, de nekem ez eddig még sose jutott eszembe.
Szerintetek?
Az ilyen nagy logisztikai cégek autós futárai sokkal jobban meg vannak fizetve, mint a kis ételkihordók, pizzafutárok, vagy bringás futárok.
Előbbiek sokkal több, nagoybb és drágább termékeket képesek kiszállítani, sokkal több bevételt szereznek, a nagy cégek nem szorulnak rá a borravalóra. Egy pizzafutár esetén más a szokás, és ha belegondolsz, érthető is.
Szóval nincs igaza a barátnődnek, ne fájjon a fejed emiatt. Persze ha gazdag vagy és futja borravalóra, akkor adj neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!