Miért adnak a csavargóknak pénzt?
Jófejnek képzeli magát az aki ad nekik pénzt?
Azt hiszi ezzel jobb lesz?
Ha pénzt kapnak, akkor annál inkább nem akarnak majd dolgozni, látják milyen jó ez a naplopás egymást is bíztatják majd, hogy lejmolással is lehet pénzt keresni.
Arról nem beszélve, hogy cigit, meg italt vesznek rajta...
És akkor mi van, ha cigit és alkoholt vesznek rajta? Ha ettől jobb lesz nekik, akkor tegyék ezt. Mindannyiunk életlének célja, hogy jól érezzük magunkat. Neked a munka és az ezzel járó szopás növeli az önérzetedet, nekik a pia aranyozza be a napjukat. Különbözőek vagyunk. Ha módodban áll segíteni valakin, akkor ne szabj hozzá feltételeket, ne erkölcsi magaslatról prédikálj, hanem feltétel nélkül segíts.
Tehát a csavargóban is az embert kellene látni, nem az ellenséget. Ha ő így akar élni, akkor meg kell adni neki a lehetőséget. De nyilván te ezt másképp gondolod, és mindenkit a te értékrendedhez akarsz idomítani. Parttalan vita...
Azért az nem úgy van, hogy ha majd félig éhenhal, akkor majd munkája lesz. Néha a motiváció sem elég.
Hogy ki miért ad nekik pénzt, az összetett. Biztos van, aki a lelkiismeretét akarja megnyugtatni, akár teljesen más esethez kapcsolódóan, de ez csak egyetlen lehetőség. én adtam párszor pénzt, bár olyan sok értelmét nem láttam, de nekem igazán nem hiányzott s ha neki ettől bármi jobb lesz, hát legyen. Nem vagyok kedves ember, nekem aztán kb. mindegy. De a magukat egy szint alá alázóknak tipikusan s elvből nem adok. Bármi is rá az okuk.
Amúgy nem tartom jobbnak az egyik embert a másiknál, csak mert az egyik dolgozik, a másik pedig csavargó. Tuti rengeteg példa van, ahol ez hű de nem igaz.
Én általában adok, ha van nálam.
Bár gondoltam, hogy majd inkább kapját veszek neki.
De akkor az ingyen etetéssel lenne bajod.
Munkát meg mit adjak?
Ti azt hiszitek, hogy a pénzen kaját vesznek?
Addig nem érdekel más élete, ameddig nem a dolgozókon élősködik. Az adófizetők pénzéből hívnak hozzá orvost, takarítanak utána, bűzlik a bkv.
Valamelyik még be is ugat, ha nem kap - aki ezt szereti az ossza meg vele a bankszámláját!
Ez az ország arról híres, hogy élősködő szerető, az alkoholista csavargótól a milliárdos csalóig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!