Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Bunkóság, ha nem adok bele...

Bunkóság, ha nem adok bele pénzt? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Lesz ma egy barátnőm meglepi születésnapja, öten lepjük meg.

Ma reggel írt a csoportba az egyik lány, hogy akkor ő elhozta a tortát, amit rendelt és 2100 Ft-ot mindenkinek bele kellene adni, mert tízezer valamennyi volt.

Én azt sem tudtam, hogy miről beszél, mert szó nem volt tortáról. Ráadásul én amúgy sem eszem cukrot és édességet, szóval nem szeretnék kétezer forintot kifizetni a semmire. Meg nem értem, hogy miért kell 20 szeletes, emeletes torta, amikor hatan leszünk és csak meglepjük, utána elmegyünk a Belvárosba. Most a szülei is örülni fognak, ha leülünk tortázni... Az anyukája otthon van két ikerlánnyal (13 hónaposak) és mondta, hogy azért ha lehet, náluk ne legyünk annyira sokáig.

2015. márc. 14. 11:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nem volt róla szó ,akkor én biztos nem fizetnék...miért kell egymagában ügyködnie a sütis lánynak?:D.
2015. márc. 14. 11:47
 2/7 A kérdező kommentje:

Meg oké, legyen torta...

De pl. egy kisebb szerintem elég lett volna, mert rajtam kívül egy lány cukorbeteg, ő amiatt nem ehet tömény, marcipános tortákat. Szóval a 6 emberből kettő azonnal nem eszik.

Elég lett volna egy kisebb is, vagy olyan, ami minitorta, egyszemélyes. Mert ez nem családi ünnepség, itt nem ezen van a hangsúly.

2015. márc. 14. 11:49
 3/7 anonim ***** válasza:
mond,hogy nem érsz rá tortázni,találkoztok a belvárosban.
2015. márc. 14. 12:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező fizetni mert nem beszéltétek meg, de ennek ellenére lesz még ebből gondod, pláne ha mindenki más fizet. Akkor teljesen mindegy mi az indok, te leszel a rossz.
2015. márc. 14. 12:16
 5/7 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ő maga készíti otthon és eképpen feketézik...
2015. márc. 14. 16:09
 6/7 A kérdező kommentje:

Ő? Sütni?

Ugyan, ez viccnek is rossz...

2015. márc. 14. 16:11
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Alapeset, hogy ha valamit közösen csinálunk, előbb megbeszéljük. És ha mindenkinek megfelel, megtesszük. Ha kész helyzet elé állítanak, mérlegelem, hogy értelmes-e, és aszerint fogadom el. De mindenképpen szóváteszem, hogy ez volt z utolsó eset. Nem vállalnám, túlzás és feltűnési viszketegség vezérli. Nem érdekes, hogy amúgy volna-e rá pénzem, mert nem ez itt a fontos.
2015. márc. 14. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!