20 evesen ugye meg nem keso valtoztatni az eletemen?
Jovo honapban leszek 20, es semmit nem tudok felmutatni. Egy ertelmetlen, sz*r kepzest vegzek, nincs nyelvtudasom, jogsim, diakmunkazok,otthon elek.Kb.ennyi, eleg siralmas.
Szeretnek jo allast, szep fizetessel, lakast, autot. Ennel tobbre nem is vagynek.
Es mi van akkor, ha mondjuk valakinek nincs penze nyelvvizsgara vagy kulonorakra. Vagy mondjuk jogsira? Fele annyit nem ertem volna el erettsegi elott, ha nem lett volna a szuleimnek eleg penze.
Es senkinek nincs joga a masikat elitelni. Neked sem a kerdezot, nem tudod milyen gyerekkora volt, milyen kornyezetben nevelkedett stb.
Nos, örülők kedves 60%-os válaszadó, hogy te eddig ennyit elértél, bár ahogy látom kicsit fejedbe szállt dicsőség és némely emberi értéket így el is veszítettél(pl.: empátia, megbecsülés, tisztelet a másik embertársad iránt). Bár az utolsó hozzám fűzött mondataid próbálnak kedvességet sugározni, de az eddigi leírt gondolatmeneted több, mint gusztustalan, így nekem meg is van a véleményem rólad(ismerek nyolc általánossal rendelkező és diplomás,orvos embereket is, hát meglepődnél, hogy emberileg melyik is " értékesebb" ).
Nem tudom mi okból feltételezted, hogy én a számítógépen töltöttem az életéveimet(ebből is látszik, milyen könnyen ítélkezel, nulla infoval a kezedben), de hidd el a közelébe sem jársz az igazságnak. A kérdésből nem derült ki, de nő vagyok, nehéz családi környezetből és sajnos meg volt a magam gondja, úgy, hogy elhiheted nem játékokkal voltam elfoglalva.
Nyilván könnyebb lenne a dolgom, ha a pl. szüleim gondoltak voltam a jövőmre, félretesznek pénzt, figyelembe veszik az én elképzeléseimet is és támogatnak a kijelölt utamon. De ez nem történt meg, helyette a jogon nyűglődők az utálatos egyetememen,aminek semmi értelmét nem látom.
Szeretnék végre ebből kitörni, megtalálni a számomra ideális munkát, majd későbbiekben pedig saját élethez hozzátartozó anyagi javakat megteremteni. Csak sajnos néha elhagyj a remény, pesszimista leszek. Ilyenkor szükségét érzem a pozitív látásmódnak. Örülők is, hogy a kérdésemnél van egy-két sikeres történet, amiből erőt tudok meríteni, valamint a segítőkész válaszoknak is.:)
Amúgy köszönöm szépen BENDZSAMN. Azt hiszem hasonlóan gondolkodunk.
Soha nem nézném le a kétkezű munkásokat.
Amúgy is azt tapasztalom, még itt az egyetemen is, hogy hiába az intelligencia egyeseknél, ha érzelmileg sehol sem vannak és olyan lelki szegények, hogy az már siralmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!