Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehetne az életemen...

Hogyan lehetne az életemen változtatni? 25/F

Figyelt kérdés

Diplomámmal dolgozom irodai munkát nettó 105.000 Ft-ért. Közszféra, így a fizetésemben jelentős emelkedés nem várható (bértábla miatt). A jelenlegi helyzet elszomorít, mert itt csak besavanyodni van lehetőség.

Szeretnék összeköltözni a barátnőmmel, elkezdeni az életet, családot alapítani, de nem tudunk. Külföldre nem akarunk menni.

Mit tanácsoltok?

2014. okt. 25. 12:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
Így, ha nem akartok külföldre menni, sajnos nem sok jót tudok tanácsolni. beszéljétek át ezt a lehetőséget inkább, mert Magyarországon manapság nem lehet megélni, és ez csak egyre rosszabb lesz :( Tőled 3 évvel fiatalabb pályakezdő vagyok, és nagyon nincs ínyemre itt hagyni a családomat, de mindenképp muszáj leszek, ha valahogy meg akarok élni a későbbiekben.
2014. okt. 25. 12:45
 2/19 anonim ***** válasza:
42%

Csalj, lopj. Persze ügyesen, hogy ne bukj le.

Mi is ezt tesszük. 90e-ért dolgozunk,de mivel a cég megvesz minden tisztítószert saját céljára raklapszámra, így nem hiányzik neki 1 palack mosogatószer, sem 10 kg mosószer. Máris megspóroltam 5k-t. Kéztörlőről, domestosról, nem is beszélve.

2014. okt. 25. 13:00
 3/19 anonim ***** válasza:
27%
Képezd magad tovább, tanulj nyelveket. Ketten megkerestek 250 ezret, abból azért már ki lehet jönni.
2014. okt. 25. 13:25
 4/19 anonim ***** válasza:
Végezz el piacképes OKJ-t vagy másik, piacképes alapszakot.
2014. okt. 25. 13:31
 5/19 anonim ***** válasza:
73%
#4 áruld el, hogy mi számít piacképes okj-nak? Mert hogy amit hiányszakmának neveznek, azokkal nem lehet elhelyezkedni, az tény!
2014. okt. 25. 13:32
 6/19 A kérdező kommentje:

Lopni nem szeretnék. Az OKJ-nak szerintem semmi értelme sincsen. Igazából azon gondolkodom, hogy "lassan" otthagynám a jelenlegi munkahelyem és vállalkozásba kezdenék. Már maga a vállalkozás is megvan, mert a családiból "ragadnám ki" a részem, tehát már be van járatva a vállalkozás. De mégis sok benne a kétely.

Nyelveket is tanultam már. Tovább tanulni pedig azért nem szeretnék, mert ami piacképes, ahhoz én vagyok hülye (matek), a többivel pedig ugyanolyan labilis lenne a helyzetem.

2014. okt. 25. 13:38
 7/19 anonim ***** válasza:

Azt szabad tudni, hogy milyen diplomád van? Meg hogy a munkaköröd igényli a felsőfokú végzettséget, vagy csak jobb híján itt dolgozol?

Tudtommal a közszférában ha mondjuk leteszel egy nyelvvizsgát, automatikusan emelik a béredet, ez a lehetőség nem játszik neked?

A vállalkozást csak akkor ajánlanám neked, ha tényleg valami baromi jól menő ötlet, mert ma teljesen szabályosan vállalkozást működtetni baromi nehéz. Ezt a meglévő vállalkozásból kiragadást hogy érted? Beszállnál a családi vállalkozásba, vagy pedig lemásolnád?

2014. okt. 25. 13:50
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

A munkakör, amit betöltök felsőfokú végzettséggel tölthető csak be, szakirányú a végzettségem. És sajna ebben a bérben, amit keresek benne van már a nyelvpótlék is. Van nyelvvizsgám is.

Ami a vállalkozást illeti az úgy történne, hogy igazából átvenném, úgy hogy egy darabig a szüleim még segítenének. De a vállalkozás fejlődésének gátat szabna a mostani melóm. Ugye az időhiány.

2014. okt. 25. 13:58
 9/19 A kérdező kommentje:

A munkakör, amit betöltök felsőfokú végzettséggel tölthető csak be, szakirányú a végzettségem. És sajna ebben a bérben, amit keresek benne van már a nyelvpótlék is. Van nyelvvizsgám is.

Ami a vállalkozást illeti az úgy történne, hogy igazából átvenném, úgy hogy egy darabig a szüleim még segítenének. De a vállalkozás fejlődésének gátat szabna a mostani melóm. Ugye az időhiány.

A felső is én voltam, csak rossz felhasználónévvel léptem be :D

2014. okt. 25. 14:01
 10/19 anonim ***** válasza:
59%
Saját vállalkozásotok van, ami jól is megy és te szenvedsz valami putri helyen?! Ehhez csak gratulálni tudok.
2014. okt. 25. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!