Hogyan lehetne az életemen változtatni? 25/F
Diplomámmal dolgozom irodai munkát nettó 105.000 Ft-ért. Közszféra, így a fizetésemben jelentős emelkedés nem várható (bértábla miatt). A jelenlegi helyzet elszomorít, mert itt csak besavanyodni van lehetőség.
Szeretnék összeköltözni a barátnőmmel, elkezdeni az életet, családot alapítani, de nem tudunk. Külföldre nem akarunk menni.
Mit tanácsoltok?
Csalj, lopj. Persze ügyesen, hogy ne bukj le.
Mi is ezt tesszük. 90e-ért dolgozunk,de mivel a cég megvesz minden tisztítószert saját céljára raklapszámra, így nem hiányzik neki 1 palack mosogatószer, sem 10 kg mosószer. Máris megspóroltam 5k-t. Kéztörlőről, domestosról, nem is beszélve.
Lopni nem szeretnék. Az OKJ-nak szerintem semmi értelme sincsen. Igazából azon gondolkodom, hogy "lassan" otthagynám a jelenlegi munkahelyem és vállalkozásba kezdenék. Már maga a vállalkozás is megvan, mert a családiból "ragadnám ki" a részem, tehát már be van járatva a vállalkozás. De mégis sok benne a kétely.
Nyelveket is tanultam már. Tovább tanulni pedig azért nem szeretnék, mert ami piacképes, ahhoz én vagyok hülye (matek), a többivel pedig ugyanolyan labilis lenne a helyzetem.
Azt szabad tudni, hogy milyen diplomád van? Meg hogy a munkaköröd igényli a felsőfokú végzettséget, vagy csak jobb híján itt dolgozol?
Tudtommal a közszférában ha mondjuk leteszel egy nyelvvizsgát, automatikusan emelik a béredet, ez a lehetőség nem játszik neked?
A vállalkozást csak akkor ajánlanám neked, ha tényleg valami baromi jól menő ötlet, mert ma teljesen szabályosan vállalkozást működtetni baromi nehéz. Ezt a meglévő vállalkozásból kiragadást hogy érted? Beszállnál a családi vállalkozásba, vagy pedig lemásolnád?
A munkakör, amit betöltök felsőfokú végzettséggel tölthető csak be, szakirányú a végzettségem. És sajna ebben a bérben, amit keresek benne van már a nyelvpótlék is. Van nyelvvizsgám is.
Ami a vállalkozást illeti az úgy történne, hogy igazából átvenném, úgy hogy egy darabig a szüleim még segítenének. De a vállalkozás fejlődésének gátat szabna a mostani melóm. Ugye az időhiány.
A munkakör, amit betöltök felsőfokú végzettséggel tölthető csak be, szakirányú a végzettségem. És sajna ebben a bérben, amit keresek benne van már a nyelvpótlék is. Van nyelvvizsgám is.
Ami a vállalkozást illeti az úgy történne, hogy igazából átvenném, úgy hogy egy darabig a szüleim még segítenének. De a vállalkozás fejlődésének gátat szabna a mostani melóm. Ugye az időhiány.
A felső is én voltam, csak rossz felhasználónévvel léptem be :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!