Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vannak itt INTP/INTJ típusú...

Vannak itt INTP/INTJ típusú emberek?

Figyelt kérdés
[link]
2015. ápr. 10. 17:59
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
#19 Egyik sem jellemez Jobban a másiknál. Fele-fele: ami nem illik rám egyikből, ott van a másikban. INTP-hez képest túlságosan adrenalinfüggő vagyok, keresem az izgalmakat és jól tudok improvizálni. ISTP-hez képest viszont sokkal kreatívabb, jövő-orientáltabb vagyok és szeretem az elvont dolgokat/új ötleteket.
2015. ápr. 11. 13:07
 22/36 A kérdező kommentje:

Nos, ez érdekes. Akkor lehet, hogy a kettő határán vagy. Ez nem baj. Én még azt gondolnám át, hogy inkább milyen hobbijaim vannak, melyik típusra jellemző jobban. Na meg, hogyha el lennél teljesen szigetelve más emberektől, akkor melyik oldalra billenne el.

Egyébként itt Gyakorikérdéseken volt egy kérdés az egyik kategóriában, hogy kinek milyen a személyiségtípusa, több száz válasz érkezett. Én ezeket kielemeztem, érdemes megnézni. Főleg az derül ki, hogy kik azok, akiket legjobban érdekel ez a dolog.

[link]

2015. ápr. 11. 14:44
 23/36 anonim ***** válasza:
#22 Egyrészről emelem kalapom, amiért ezt megcsináltad, másrészről "egyik szemem sír, a másik nevet", mert amiben nagyon biztos vagyok az az, hogy ennek fele nem úgy van, ahogy írták (aka szart sem ér a munkád). Ahhoz, hogy pontosan meg tudd határozni, melyik típusban vagy, nem elég egy gyors, netes önismereti teszt (sőt, sokszor több sem). Meg aztán bárki hazudhat/választhat kedvére a számára szimptikus típusok közül/stb.
2015. ápr. 11. 16:33
 24/36 A kérdező kommentje:

Nyilván benne van, hogy nem mindenki tudja objektíven megítélni magát. De kb. reális eredmény jött ki. A fórumokon többségben is vannak, illetve jobban érdeklik az ilyen dolgok az INxx-eket a többi típushoz képest. Főleg jellemző ez az INTx típusúakra. Ha valaki logikusan végiggondolja, akkor rájön. Én ezt vártam, és ezt támasztja alá a "kutatásom" eredménye is.

Másrészt a 94-es teszt az elég részletesen belekérdez mindenbe, a kognitív funkciós teszt az megerősítésként is tud szolgálni. Nagyon hamar kiszűrhető így, hogyha valami nem stimmel. Elég eltérő nézőpontból fogalmazzák meg a kérdéseket.

Az már egyéni probléma, hogy valaki szimpátia alapján kiválaszt magának egyet, magának hazudva ezzel.

Neked lehet nem jött be, nekem igen, meg sok más embernek is.

(Egyébként egy INTP-t általában nem érdekli, hogy szart sem ért a munkája. )

2015. ápr. 11. 18:51
 25/36 anonim ***** válasza:

#24 Aki ért egy csöppet is ezekhez, IN többséget vár.

Nekem, személy szerint, sok problémám van az ilyen tesztekkel, mert néha több válasz is, vagy egyik válasz sem jó.

2015. ápr. 11. 20:24
 26/36 A kérdező kommentje:

Persze, de pont erre jók a kutatások, meg az ilyen felmérések. A 166 válasszal elég reprezentatív lett a minta. Addig, amíg nincs bizonyítva, az a feltevés, miszerint az INxx-ek lesznek többségben szimpla elmélet.

Én értelek, nekem is van olyan néha, hogy nehezen döntök, mert igazából egyik sem jellemző rám túlságosan, de mérlegelni kell több szempontból, hogy melyik az, ami inkább te vagy.

Ha pedig mind a kettőt választanád, akkor a hit a mérvadó. Pl. van ilyen kérdés, hogy melyiket választanád, alap vagy torony? Mind a kettő fontos, de mégis az a személyes meggyőződésem, hogy az elmélet fontosabb mint a gyakorlat.

2015. ápr. 11. 20:51
 27/36 anonim ***** válasza:

#26 Én ilyenkor többször végig megyek a teszten, mindig változtatva 1-1 pontot. Megnézem, mennyiben módosítja az eredményt.

Én alapot mondanék és gyakorlatot. :)

2015. ápr. 11. 20:54
 28/36 A kérdező kommentje:

Az ilyen kérdéseknél én akarva akaratlanul elvonatkoztatok. Pl. én nem egy tornyot meg egy alapot látok a lelki szemeim előtt. Amikor meglátom a kérdést nálam a torony=gyakorlat, alap=elmélet.

De ez bárminél, ha random mondanak egy szót pl. alma. Akkor a fejemben nem az alma szó ugrik be, hanem rögtön a teremtéstörténet.

2015. ápr. 11. 21:41
 29/36 A kérdező kommentje:
*akarva-akaratlanul
2015. ápr. 11. 21:42
 30/36 A kérdező kommentje:
*nem egy alma képe ugrik be
2015. ápr. 11. 21:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!