"Egy INTJ tudja magarol, hogy az."
Miért és mit tud? Komolyan érdekel, azért kérdem-
Csak kíváncsiságból, nem kötekedésből:
Itt mindenki 100%-ra veszi az ilyet? Szóval ha mutatnak egy személyleírást, 100%ig egyetértetek vele, és úgy álltok hozzá, hogy ez így van?
Csak az MBTI-t hasznalom, meglatasom szerint eleg jol korulirja az ember szemelyiseget. Nyilvan nem veszem 100%-ra,ennel arnyaltabb egy ember szemelyisege. A tipusleirasok azt a szemelyt tukrozik, akinek mind a 4 erteke 100%-os. Ilyen nem nagyon van, tehat pont ezert a tobbi leirasban is megtalalhatok olyanok, amik igazak lehetnek valakire. En nem skatulyazgatom magam, eleg mely onismerettel rendelkezem, es pontosan tudom, hogy mi az ami ram jellemzo meg mi az ami nem.
A parkapcsolati teren szerintem a teszt csodot mond viszont. Tul osszetett egy ember ahhoz, hogy le lehessen irni atlagban, hogy egy tipushoz milyen tipusok illenek a legjobban. A munka resznel a felsorolt karrierutak sem mervadoak sokszor. A lenyeg, hogy fenntartassal kell kezelni, de jo kiinduloalap. Nekem leginkabb masok, meg sajat magam elfogadasaban segitett sokat.
"INTJ-knek az introvertalt intuicio a dominans, a masodlagos az extrovertalt gondolkodas."
Ezzel szemben az INTP? Mondanál rá példát?
Ezen a linken megtalalod:
A tobbi kognitiv funkcio feladatat pedig itt:
Ha jol tudsz angolul, akkor INTP cimszo alatt tok jo videok vannak.
Egyebkent azert erdemes kitolteni a masik kognitiv funkcios tesztet is, amit tegnap belinkeltem, mert nem mindenkinel jon ki tokeletesen. Pl. INTP-knek a dominans az introvertalt gondolkodas, masodlagos az extrovertalt intuicio, nekem ezzel szemben a masodlagos az extrovertalt gondolkodas, es csak azutan jon a tobbi.
#16 Talaltam meg egy oldalt, itt talan jobban szemleltetik a funkciok kozotti kulonbsegeket.
#17 Azert egy INTP es ISTP kozott jo nagy kulonbseg van, leiras alapjan melyik jellemez jobban? En onnan tudom, hogy biztosan nem vagyok ISTP, mert szeretem az elvont dolgokat, ami egy ISTP-re nem jellemzo, meg ok tulsagosan keresik a kalandot mindenben, engem ez meg hidegen hagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!